Бонус за лојалност

Бонусите за лојалност постојат во индустријата за коцкање долго време. И копнените и онлајн казината ги користат овие стимулации за да ги намамат играчите, главно во ветувањето за мито, бесплатна игра, соби со намалени цени и голем број други стимулации под услов да направат една работа; ставајте облози со нив постојано.

Пролиферацијата на спортско обложување, исто така, доведе до тоа онлајн обложувалниците да ги прифатат програмите за лојалност. Како резултат на тоа, спортските обложувалници кои се обложуваат на најдобрите страници за обложување со бонус за лојалност ќе добијат слични награди како оние во кои уживаат играчите на онлајн казино.

Секој играч кој е активен на обложувалниците со бонус за лојалност некое време може да се квалификува за бонус за лојалност. Вообичаено, промоциите за лојалност се прошируваат само на играчи кои постојано ставаат обложувања со истата обложувалница долго време. Во замена за нивната „лојалност“, спортските книшки ја изразуваат својата благодарност нудејќи ги овие стимулации.

Бонус за лојалност

Зошто сепак спортските книги нудат бонуси за лојалност? Иако ова првенствено се гледа како порака на благодарност, всушност, обложувалниците кои нудат бонуси за лојалност го прават тоа со намера да ги задржат играчите да се обложуваат со нив. Но, без оглед на нивната намера, суштината е дека тие обезбедуваат играчите да добијат најголема вредност за нивните пари.

Затоа, на спортските обложувалници им се советува да внимаваат на добивањето на овие стимулации додека се регистрираат на обложувалниците со бонус за лојалност бидејќи тоа би можело значително да влијае на нивниот фонд.

Section icon
Користење на бонуси за лојалност

Користење на бонуси за лојалност

Кога играчот регистрира сметка во онлајн обложувалница и го прави својот прв депозит, тој веднаш се запишува во програма за награда за лојалност, во зависност од местото на обложување на кое игра. Бонусите за лојалност имаат различни имиња; шема за награди за лојалност, шема за ВИП награди или какви било зборови во таа насока.

А лојалност или бонус за спортско обложување, без оглед на името со кое оди, во основа е исто. Единствената разлика со овој поттик е обично износот на бонусот што можете да го добиете. Вообичаено е да се најдат некои игри или обложувалници кои нудат повеќе бонуси по обложуван долар отколку другите. Така, играчите секогаш се советуваат да ги прочитаат соодветните услови за да откријат што е потребно за да се квалификуваат за овие стимулации.

Користење на бонуси за лојалност
Претворете го бонусот за лојалност во вистински пари

Претворете го бонусот за лојалност во вистински пари

Како што споменавме претходно, барањата за обложување играат клучна улога во искористувањето бонуси за добредојде. Сепак, еве неколку суштински фактори кои би можеле да се покажат како витални за секој играч кој се обидува да ги претвори бонусите за лојалност во вистински пари.

Барања за обложување

Почесто отколку не, сумата што им се нуди на играчите треба да се обложува на одредени спортови неколку пати. Барањата за Playthrough треба да бидат првото нешто што треба да го земе предвид секој играч кој сака да ги конвертира бонусните поени за лојалност на спортско обложување во вистински пари.

Граници за исплата

Ограничувањата за исплата треба да го интересираат секој обложувач кој сака да го претвори бонусот за лојалност во готовина. Повеќето играчи дури и не сфаќаат дека некои бонуси за лојалност подлежат на правила за максимална исплата. Што се однесува до спортското обложување, правилата може значително да се разликуваат и не се ограничени само на одреден спорт, туку на одредени лиги или пазари за обложување.

Повеќето играчи имаат тенденција да бидат малку збунети околу ограничувањата за исплата, особено оние кои не често се обложуваат. Пристапите што се користат при поставување на лимити за исплата често се разликуваат. Некои обложувалници поставуваат дневни, неделни, месечни или годишни ограничувања. Како и да е, играчите треба да бидат свесни за таквите ограничувања за да избегнат да бидат разочарани кога ќе постигнат голема победа.

датуми на истекување

Секако, повеќето бонуси што ги нудат спортските книги не се дизајнирани да траат вечно. Вообичаено, ова значи дека играчите треба да се погрижат да ги завршат барањата за обложување пред да истече. Неисполнувањето на условот за обложување пред истекот на бонусот може да доведе до тоа играчот да го изгуби износот на бонусот и да се натрупаат сите добивки.

Претворете го бонусот за лојалност во вистински пари
Работи на кои треба да внимавате во бонус за лојалност

Работи на кои треба да внимавате во бонус за лојалност

Несомнено, бонусите за лојалност од различни обложувалници не се еднакви. Иако играчите би можеле автоматски да бидат внесени во некои програми за лојалност, тие мора да обрнат внимание на тоа што подразбира да бидат претплатени на која било програма за лојалност.

При изборот на програма за лојалност, треба да се појават трите аспекти кои влијаат на способноста на играчот да го претвори секој бонус за лојалност во вистинска готовина спомената погоре (барања за обложување, ограничувања за исплата и датуми на истекување). Сепак, има многу други параметри кои треба да се земат предвид при изборот на бонус за лојалност на спортско обложување. Тие вклучуваат:

 • Износ или стапки на бонус за лојалност
 • Игри вклучени во програмата за лојалност
 • Природата на програмата за лојалност, на пр., ВИП поени и бонуси за враќање на готовина
 • Осврти од други играчи
Работи на кои треба да внимавате во бонус за лојалност
Разбирање на условите за бонуси за лојалност

Разбирање на условите за бонуси за лојалност

Како што споменавме претходно, некои спортски книги ги наградуваат играчите за играње со нив користејќи бонуси за лојалност. Во основа, бонус за лојалност се заработува секој пат кога играчот депонира и обложува на онлајн спортска книшка. Некои од наградите наведени во програмите за лојалност вклучуваат откупливи поени за лојалност. Повеќето онлајн сајтови за спортско обложување Дозволете им на играчите да ги откупат своите поени за лојалност само кога ќе достигнат одреден праг.

Во основа, поени за лојалност обично се засноваат на облог. Акумулираните поени се генерално пропорционални со обемот на ставени облози. Сепак, на играчите секогаш им се советува да проверат кои игри придонесуваат за програмата за лојалност бидејќи некои обложувалници може да ограничат одредени игри.

Како спортските книшки ги пресметуваат бодовите за лојалност? Кога доделуваат поени, повеќето обложувалници користат систем на поени, да речеме еден поен за секои обложени 10 долари.

Разбирање на условите за бонуси за лојалност
Барања за обложување за бонуси за лојалност

Барања за обложување за бонуси за лојалност

Доколку играчот добие бонус за лојалност, тој треба да разбере дека овие бонуси често се врзани за некои барања за обложување. Сепак, за разлика од другите награди, поени за лојалност имаат релативно ниски барања за обложување. На пример, од играчот може да се бара да го обложи бонусот барем еднаш (1x) наместо други поволности што треба да се обложуваат неколку пати.

Исто така, вреди да се напомене дека некои спортски книги нудат лојалност како бесплатна готовина. Иако ретки, бонусите за лојалност без барања за обложување обично се во форма на бесплатни пари што може да се повлечат без да се стави облог.

Кои спортови нудат бонуси за лојалност?

Повеќето спортски книги денес се ограничени на специфични спортови. Се очекува да се најде букмејкер кој покрива долга листа на спортски настани, од кои некои можеби нема да бидат вклучени во програмите за награди за лојалност на соодветните обложувалници. Како резултат на тоа, прашањето (кои спортови нудат бонуси за лојалност?) често е добредојдено во круговите за онлајн игри.

Со задоволство, прифаќањето на бонусите за лојалност во круговите за спортско обложување е неизмерно позитивно. Денес, повеќето обложувалници покриваат повеќе обложувачки настани отколку порано, а се очекува бројот да се зголеми уште повеќе. Некои спортови се истакнати во шемите на програмите за лојалност, иако се различни. Тоа, рече, еве некои спортови кои обично нудат бонуси за лојалност.

Барања за обложување за бонуси за лојалност
Бонус за лојалност во фудбалот

Бонус за лојалност во фудбалот

Фудбал е несомнено најобложуваната игра во круговите на спортско обложување од сите американски спортови. А за фудбалско обложување, НФЛ е најпопуларната лига, со локални и офшор обложувалници кои преполнуваат нови клиенти секоја втора сезона.

Бонусите за лојалност играат витална улога во светот на фудбалското обложување. Во основа, разновидноста и природата на овие бонуси често варираат од една обложувалница до друга. Сепак, кои се различните видови бонуси за лојалност што им се нудат на фудбалерите?

Општ бонус за казино

Некои спортски книги често вклучуваат општи бонуси за казино во нивната шема за бонус за лојалност. Бонусите за лојалност во фудбалот вклучуваат натпревари, повторно вчитување без депозит и зголемени коефициенти. Нивото на играчот често го одредува нивото или природата на бонусот. Идеално, играчите од повисоко ниво често уживаат поповолни барања од оние во пониските нивоа.

Степени бонуси за лојалност

Како што сугерира името, овие бонуси за лојалност често се прикачени на различните нивоа вклучени во спортското обложување. Иако не се ограничени само на фудбалски обложувачи, тие се неверојатно снаодливи. Играчите се обврзани да обложуваат многу за да се квалификуваат за бонуси за лојалност. Во исклучителни случаи, некои спортски книги може исто така да обезбедат прозорец каде што можат да купат поени за да се квалификуваат за промоции од високо ниво.

Бонуси за враќање на готовина

Бонусите за враќање на готовина се исто така вклучени во бонусите за лојалност. Сепак, обложувачите заработуваат поени за секој облог што го прават со бонуси за враќање на готовина, обично во зависност од износот што се обложува. Повеќето сајтови за обложување фудбал ги нудат овие стимулации во форма на бесплатни готовина или кредити што може да се искористат за ставање облози со вистински пари. Со повеќето бонуси за лојалност, играчите се повисоки за да добијат подобри стапки на конверзија и барања за обложување.

Бонус за лојалност во фудбалот
Бонус за лојалност во трките со коњи

Бонус за лојалност во трките со коњи

Покрај секојдневните награди за привлекување нови играчи, тркачите исто така продолжуваат со бонуси за лојалност на своите клиенти. Повеќето од овие обложувалници користат добро дефинирани шеми за лојалност што дозволуваат обложувачи на коњски трки заработуваат поени секогаш кога ќе стават облог. И штом играчите ќе соберат одреден број поени, им е дозволено да ги претворат во готовина, што може да се користи за да се обложуваат вистински пари.

Исто така, вреди да се напомене дека некои обложувалници вработуваат обложување награди шеми за лојалност. Според оваа шема, играчот би можел да заработи поен за секој обложен долар, заедно со дополнителен поен за сличен износ кога става специфични облози како на пр _д_ксакта и изберете 6.

Високите ролки во коњски трки, исто така, можат да ги искористат предностите на ВИП програма за лојалност. Според оваа програма, на високите ролки им се доделуваат посебни привилегии, обично повеќе од оние наведени во „општата“ програма за лојалност, како што се дополнителни бонуси за депозит или намалени барања за обложување.

Како и да е, потенцијалот за попуст за повеќето шеми за лојалност обично се одредува со мешавина на ставени облози. Додека бонусите за лојалност честопати се мали во проценти, тие честопати се собираат за да го обезбедат многу потребното засилување на банкротот.

Бонус за лојалност во трките со коњи
Бонус за лојалност во кошарката

Бонус за лојалност во кошарката

Ако нешто им носи задоволство на спортските обложувалници, тоа е обложување со помош на бонуси и победа. На кошарка бонусот за лојалност ужива огромна привлечност. Иако играчите можеби сакаат да ги искористат предностите на другите бенефиции покрај бонусот за лојалност, бонусот за лојалност во кошарката несомнено е задоволство на секој играч.

На програма за лојалност заснована на поени е несомнено најчестата методологија што ја користат онлајн спортските книги. Честите обложувачи имаат за цел да заработат поени што може да се претворат во бонус за бесплатен и повратен готовина или која било друга понуда.

Некои спортски книги, исто така, може да вработат а повеќеслојна програма за лојалност. Овие бонуси за лојалност служат за постигнување рамнотежа помеѓу остварливите и посакуваните награди. Според овој систем, на играчите им се нудат помали стимулации додека се движат нагоре по скалата за лојалност. Во овој систем, на играчите им е лесно да останат посветени на страницата за обложување.

А Програма за лојалност специфична за играта е доста честа појава во кошаркарските обложувалници. Спортските книги најчесто го користат овој бонус во обид да го зацврстат своето присуство во одредена ниша, да речеме кошарката. Некои казина нудат само поени за лојалност на кошаркарските обложувалници, а не и други игри. Кога ќе се стави во перспектива, ова е обично начин да се зацврсти брендот на обложувалниците без да се натера клиентите да се чувствуваат како да се принудени да се обложуваат на која било игра.

Бонус за лојалност во кошарката
Одговорно коцкање

Одговорно коцкање

За огромното мнозинство љубители на спортот, обложувањето се смета за забавна забава, исто како и повеќето форми на забава. За жал, има случаи кога коцкањето излегува од контрола.

Зависноста од коцкање често води до непотребни тешкотии. Сепак, за успех во коцкањето е потребно повеќе од само поставување на победнички облози. Играчите треба да најдат начини за правење паметни облози. Како што рече, еве неколку одговорни совети за коцкање за спортски обложувачи.

 • Имајќи буџет: Обложувачите за рекреативни спортови можеби нема да имаат сериозни проблеми во врска со управувањето со парите. Сепак, најважниот принцип е дека играчите секогаш треба да се коцкаат само со она што се подготвени да го загубат.
 • Избегнувајте бркање загуби: Искушението да се стави облог веднаш по губењето може да биде неодоливо. Бркањето загуби може да се покаже скапо поради случајната природа на спортските резултати. Донесувањето одлуки е критично овде, но исто така се препорачува да се постави лимит за стоп-загуба за да се зачува вашиот субсидиум.
 • Прифатете го самоисклучувањето: Секој со некои грижи за коцкање несомнено треба да размисли за самоисклучување. Во случај на спортско обложување, ова во суштина значи исклучување од онлајн спортските книги како начин за неодговорно избегнување на коцкање.
Одговорно коцкање
Дополнителни совети за одговорно коцкање

Дополнителни совети за одговорно коцкање

Одговорното коцкање главно се однесува на вежбање дисциплина и донесување рационални одлуки додека се обложуваат. Иако советите споделени погоре може да се покажат како корисни, овие дополнителни предлози исто така треба да помогнат.

 • Избегнувајте да ставате облози додека сте пијани
 • Обидете се да се откажете по голема победа
 • Никогаш не позајмувајте за да се коцкате
 • Секогаш запомнете дека обложувањето треба да биде забавно хоби, а не начин за заработка.
Дополнителни совети за одговорно коцкање