Депозит бонус

Бонусите за депозит се прилично вообичаена работа што ја нудат обложувалниците. Тие се начин на обложувалницата да ги поттикне обложувачите да направат депозит и веднаш да се обложуваат кај нив, но може да бидат збунувачки ако обложувачите не знаат што да очекуваат од нив или како работат.

Овој блог објава објаснува сè што треба да се знае за бонусите за депозит, така што обложувачите можат точно да знаат што да очекуваат кога некој ќе се појави на нивниот екран. Но, пред тоа, од суштинско значење е да се погледне зошто обложувалниците го нудат овој тип на бонус.

Депозит бонус

Еве некои од причините зошто обложувалниците го нудат овој бонус за обложување:

  • Поттик за обложувачите: Бонусите за депозит се нудат и како поттик за играчите почесто да ги користат услугите на обложувалниците, што значи повеќе пари во џебовите на компанијата.
  • Помогнете им на обложувачите со мала сума за да започнат: Обложувалницата може да нуди и бонуси за депозит за да им помогне да започнат обложувачите кои можеби немаат многу пари за обложување.
  • Обложувалниците сакаат да создадат лојална база на клиенти: сајтовите, исто така, сакаат да создадат лојална база на клиенти, и има подобар начин да го направат тоа од понудата на стимулации како што се бонуси за депозит?
Section icon
Како функционираат бонусите за депозит и како да ги користите

Како функционираат бонусите за депозит и како да ги користите

Бонусите за депозит на онлајн спортските книги функционираат исто како и бонусите за депозит на покер сајтови и казина. Кога обложувач ќе депонира пари на обложувалница, ќе добие дополнителен бонус за субсидирам со кој ќе може да игра. Овие бонуси доаѓаат во различни формати, а бонусот за депозит за натпревар е еден од најчестите.

Како функционира ќе зависи од форматот за кој станува збор. На пример, во бонусот за депозит за натпревар, страницата за обложување ќе одговара на процентот од вложениот депозит.

Обложувалница нуди бонус за депозит за натпревар од, да речеме, 100%, а обложувачот депонира 50 долари, ќе има 100 долари за играње. Тоа е затоа што обложувалницата им доделува дополнителни 50 долари на уплатата што е направена.

Како функционираат бонусите за депозит и како да ги користите
Претворање на бонус за депозит во вистински пари

Претворање на бонус за депозит во вистински пари

Сега, операторите на обложувалниците не им даваат на обложувачите бонуси за депозит за да можат играчите едноставно да грабнат и да се повлечат. Наместо тоа, тие очекуваат обложувачите да ги искористат овие бонуси со ставање облози. Затоа претворањето на бонусот во вистински пари е процес. Колку брзо тоа ќе се случи зависи од неколку фактори, вклучувајќи ги и барањата за обложување.

На пример, прилично вообичаено е бонусот за депозит што се дава за обложување на фудбал да не се користи за обложување на коњски трки. Оттука, за да го претворат бонусот во вистинска готовина, играчите мора да се обложуваат на игрите што се сметаат за исполнување на барањата.

Претворање на бонус за депозит во вистински пари
На што да внимавате во бонус за депозит

На што да внимавате во бонус за депозит

Лесно е да се види спортското обложување, особено со воведната понуда, како брз начин да заработите пари, но важно е да бидете свесни за какви било ризици пред да земете бонус за депозит. Спортските книги нудат бонуси за депозит со намера да привлечат нови клиенти и да ги задржат постојните.

Бонусите ќе дојде со она што се нарекува барања за играње или превртување. Следниот дел ќе зборува за тоа во детали. Покрај барањата за играње, други важни фактори што треба да се земат предвид при лов на овие бонуси за онлајн обложување на која било локација за спортско обложување го вклучуваат следново:

Колку е голем бонусот?

Бонусите за депозит може да се движат од мали до големи, па затоа е важно обложувачите да знаат за што се пријавуваат

На кои игри може да се користи бонусот?

Како што беше споменато претходно, обложувалниците може да ги ограничат бонусите за депозит на одредени видови спортови. Ова е нешто за што секој обложувач мора да биде свесен.

Колку долго трае бонусот?

Ова е познато како бонус период. Многу бонуси за депозит ќе имаат временско ограничување во кое бонусот мора да се искористи. Кога ќе истече ова време, бонусот се губи. Колку е подолг периодот, толку е подобар бонусот на обложувалницата бидејќи обезбедува обложувачите да не го пропуштат бонусот за депозит.

Бонус капа

Повеќето спортски книги поставуваат ограничувања за тоа колку депозит може да привлече бонус. На пример, ако бонусот за депозит е ограничен на 200 УСД, тоа значи дека секоја сума на депозити покрај тоа нема да го активира бонусот. Ова е направено за да се осигура дека обложувачите нема да прават големи депозити и да бараат ненормални бонуси. Дозволувањето на обложувачите да го сторат тоа може финансиски да ги уништи обложувалниците.

На што да внимавате во бонус за депозит
Разбирање на условите за бонус за депозит

Разбирање на условите за бонус за депозит

Сепак, тие не секогаш доаѓаат без прицврстени конци. Играчите треба да ги прочитаат сите одредби и услови пред да се согласат на било што, бидејќи може да има ограничувања за тоа колку често можат да ги повлечат своите добивки од спортската книшка. Значи, кои се условите и условите за бонус за депозит во спортското обложување?

Па, условите за бонусот за депонирање се однесуваат на специфичните правила што важат за понудата. Тие можат да бидат што било, од минималниот износ на депозит потребен за да се квалификува за бонусот до барањата за обложување до периодот во кој бонусот ќе биде активен. Повеќето спортски книги исто така имаат ограничување за тоа колку од депозитот на обложувачот ќе го привлече бонусот.

Барања за обложување

Исто така познати како барања за играње, барањата за обложување значат дека износот мора да се обложи одреден број пати пред да може да се повлече некоја добивка. На пример, ако има 20 пати барање за обложување на бонус за депозит, тогаш износот на депозитот и бонусот мора да се обложи 20 пати.

Оттука, барањата за играње се важен фактор што треба да се земе предвид кога се нудат бонуси за депозит. Ако барањата се поставени премногу високи, играчите нема да можат да ги претворат бонусите за депозит во вистински пари.

Разбирање на условите за бонус за депозит
Кои спортови нудат бонус за депозит?

Кои спортови нудат бонус за депозит?

Додека има тони од спортови за обложување, само неколку одбрани нудат бонуси за депозит. Тоа е затоа што некои спортови се попопуларни меѓу обложувачите од другите. На пример, фудбалот е еден од најпопуларните спортови во светот. Всушност, тој е толку популарен што никој не може да зборува за онлајн спортско обложување без да го спомене овој спорт.

Други спортови кои нудат бонуси за депозит вклучуваат кошарка, трки со коњи, трки со кучиња и бејзбол, меѓу другото. Еве сеопфатен поглед на пет спортови кои нудат бонуси за депозит за обложувалниците.

Фудбал

Фудбал е најпопуларниот спорт во светот и, како таков, не е изненадување што нуди бонус за депозит. Всушност, многу онлајн спортски книги нудат бонус за депозит специјално за фудбалско обложување. Ова значи дека обложувачите можат да добијат процент од нивниот депозит кој одговара на спортската книшка.

На пример, спортска книшка може да понуди бонус за депозит од 100% до 200 долари. Ова значи дека спортската книшка ќе одговара на депозитот направен од обложувачот, до максимум 200 долари. Значи, ако обложувачот депонира 100 долари на нивната сметка, спортската книшка ќе додели дополнителни 100 долари на сметката, за вкупно 200 долари.

Повеќето фудбалски обложувачи сакаат бонус за депозит бидејќи им дава повеќе пари за обложување. Додека износите на бонусот за депозит варираат во зависност од спортската книшка и колку обложувач има депонирано, варијацијата не е толку значајна. Тоа е затоа што спортските книшки се во постојана конкуренција за обложувачници. Големиот јаз меѓу фудбалските бонуси би отфрлил некои обложувалници од пазарот.

Кошарка

Кошарка е уште еден многу популарен спорт, особено во Северна Америка. Да, Националната кошаркарска асоцијација (НБА) е една од најгледаните спортски лиги во светот. Како такво, не е изненадување што многу онлајн спортски книги нудат бонуси за депозит за обложување на кошаркарски игри. Овие бонуси обично функционираат на ист начин како бонуси за депозит за фудбалско обложување.

Односно, спортската книшка ќе одговара на процент од влогот направен од обложувачот до одредена сума. И, како и кај бонусите за депозит за фудбалско обложување, износите на бонусите за депозит варираат од спортска книшка до спортска книшка. Но, вреди да се земе бидејќи додава повеќе пари на сметката на обложувачот, без разлика колку е мала.

Трки со коњи

Трки со коњи е еден од најстарите спортови што постојат и, како таков, има огромен број следбеници низ целиот свет. Оттука, ниту една спортска книшка не би се осмелила да понуди бонуси за депозит за обложување на коњски трки. И, како кошарката и фудбалот, бонусите за депозит имаат тенденција да работат слично. Односно, спортската книшка ќе одговара на процент од влогот направен од обложувачот до одредена сума.

На пример, некои спортски книги може да понудат бонус за депозит од 150% до 300 долари. Ова значи дека спортската книшка ќе одговара на депозитот направен од обложувачот, до максимум 300 долари. Значи, ако обложувачот депонира 200 долари на нивната сметка, спортската книшка ќе додаде 300 долари на сметката, така што вкупниот износ на сметката на обложувачот ќе биде 500 долари.

Бејзбол

Бејзбол можеби не е толку популарен како фудбалот, сепак е работа за многу луѓе, вклучувајќи ги и обложувачите. И, како и со другите спортови, многу онлајн спортски книги нудат бонуси за депозит за обложување на бејзбол игри.

За да ги најдат најдобрите бонуси за депозит на бејзбол, обложувачите треба да ги споредат бонусите за депозит што ги нудат различни спортски книги. Како и многу други популарни спортови, секогаш има бејзбол натпревар за обложување секој ден. Ова звучи добро за обложувачите кои сакаат да ги искористат предностите на бонусите за депозит и да го испробаат нивниот недостаток во секое време.

Рагби

Рагби е популарен во многу земји, вклучувајќи ги Обединетото Кралство, Нов Зеланд и Јужна Африка. Букмејкерите нудат многу видови бонуси во овој спорт, а најпопуларниот е бонусот за депозит.

Работи што треба да се забележат: Бонусите за депозит може да варираат помеѓу спортските книги, во зависност од многу фактори. Ова значи дека бонусите за депозит за фудбал нема да мора да бидат еднакви на бонуси за депозит за кошарка или обложување со коњски трки. Сепак, основите се исти: обложувач депонира одредена сума пари на својата сметка и добива процент од нив што одговара на спортската книшка.

Исто така, важно е да се забележи дека, за обложувачите да можат да ги повлечат сите добивки од бонуси за депозит, тие обично ќе треба да исполнат специфични барања за обложување. Не е важно видот на спортот на кој се обложуваат, веб-страницата за спортска книшка ќе се погрижи обложувачите да го обложуваат износот на бонусот за депозит одреден број пати пред да можат да ги повлечат своите добивки.

И на крај, не сите спортови нудат бонус за депозит. Играчите треба да проверат со своите спортски книги пред да уплатат пари на нивната сметка за да избегнат какво било разочарување подоцна. Секоја доверлива обложувалница јасно ќе дефинира на кои спортови може да се обложи обложувачот користејќи го бонусот.

Кои спортови нудат бонус за депозит?
Одговорно коцкање

Одговорно коцкање

Иако има бонуси за депозит за обложувачите кои треба да ги искористат, одговорното коцкање е од најголема важност. Тоа е затоа што многу луѓе се нашле во финансиски проблеми како резултат на нивните коцкарски активности. Важно е да се запамети дека куќата секогаш има предност во каква било форма на коцкање. Значи, препорачливо е да имате реални очекувања кога се обложувате на спорт.

За среќа, постојат многу начини да се обложите одговорно и да избегнете да станете зависници. Тие го вклучуваат следново:

Поставување граница

Поставувањето временско ограничување за спортско обложување гарантира дека коцкањето нема да се меша со други активности или секојдневни обврски, како што се работата и семејните работи. Играчите исто така можат да ограничат колку пари да потрошат на обложување дневно.

Поставување мали облози

Пословичното ставање на сите јајца во една корпа е сигурен начин за губење големи суми. Препорачливо е да се рашират влоговите и да се прават мали облози.

Рационализирање

Ова вклучува барање причини зошто некој не треба да стави облог наместо да бара оправдување откако ќе биде поставен. На пример, ако обложувачот се обложува на својот омилен тим, треба да се запраша дали шансите се доволно добри за да се гарантира облог.

Одговорно коцкање