Reduced Juice Line

Терминот „намалени линии на сокови“ обично се користи во однос на спортското обложување кога обложувалницата нуди подобра линија за облози со цел да заработи повеќе пари, додека тие вообичаено би наплатиле повеќе ако ризикуваат повеќе.

Намалувањето на линиите на сокови им помага на спортските книшки да допрат до повеќе луѓе доколку нивните шанси се подобри, наспроти тоа да бидат бавни во исплата поради зголемениот ризик.

Што се намалени линии на сокови?

Што се намалени линии на сокови?

Терминот „сок“ доаѓа од зборот „виг“, што се однесува на сумата што ја наплаќаат спортските книшки за ставање облози кај нив. Ова се наплатува кога лицето кое го става облогот ќе го изгуби.

Намалените линии на сокови вклучуваат намалување на шансите за спортски настан. Сајтови за спортско обложување често ги зголемуваат шансите за популарни игри за да можат да заработат повеќе пари и да ги натераат луѓето да зборуваат за нивната страница. Ако има мал јавен интерес за игра, шансите ќе се намалат така што коцкарите сепак ќе сакаат да се обложуваат и да не губат премногу пари.

Намалените линии на сокови се нудат како бонуси за спортско обложување на обложувачите бидејќи сакаат нивните линии да бидат поконкурентни. Воведува нова опција за луѓе кои не се заинтересирани за обложување на поединечни спортски настани.

Обложувачите секогаш бараат начини да го намалат сокот за да можат да вложат повеќе пари на нивните омилени спортски тимови. Намалените линии на сокови им нудат и на обложувачите можност да ставаат поголеми облози за пониска цена, поради што спортските книшки обезбедуваат такви бонуси.

Спортските книги обично ги нудат овие како специјална промоција. Тие се достапни за популарни спортски настани како фудбалски и кошаркарски плеј-оф, каде што енергичноста е важна компонента на обложувањето, како и боксерски натпревари од висок профил.

Што се намалени линии на сокови?
Како да користите намалени линии за сокови

Како да користите намалени линии за сокови

Намалените линии на сокови што ги нудат онлајн обложувалниците им овозможуваат на обложувачите да ставаат повеќе облози без ризик. Играчите можат да го максимизираат својот профит со оглед на тоа што не ризикуваат пари на нивните облози. Куќата сè уште добива провизија за секој направен облог, но ризикот од обложување е отстранет, што овозможува зголемена доживотна профитабилност.

Намалените линии на сокови што ги нудат обложувалниците функционираат со користење на маржа што е намалена од првобитното ширење за да ги поттикне спортските обложувачници да преземаат поризични облози. Ова мотивира повеќе луѓе да преземаат облози за аутсајдери, што ја зголемува вкупната сума на пари што се обложува на секоја игра и може да доведе до зголемен профит.

Како да користите намалени линии за сокови
Како функционираат намалените линии за сокови?

Како функционираат намалените линии за сокови?

Како пример, да претпоставиме дека коефициентот за ширење на поени е -110 и спортска книшка нуди намалена линија за облог на -105. Ќе бидат привлечени повеќе обложувачи бидејќи ќе освојат 100 долари со тоа што ќе стават само 105 долари наместо 110 долари без сокот. Иако можеби изгледа како мала разлика, таа се собира кога ставате неколку облози.

Да претпоставиме дека сте се обложиле на десет натпревари со намалениот сок на -105. Ако ставите 110 долари на коцка на секој натпревар, трошите 1220 долари. Сега кажете дека имате намалена предност за обложување сокови на -105, тогаш износот доаѓа до 1155 долари, што резултира со заштеда од 65 долари. Лесно е да се види како се собира за редовните обложувачи. Всушност, коцкањето во период од недели или месеци лесно би резултирало со заштеда од 500 до 1000 долари.

Намалените линии на сокови ги зголемуваат шансите за уплата на индивидуален облог, во форма на повеќе можности за победа. Ќе треба да потрошите помалку пари додека ги зголемувате приносите и можете да донесувате поинформирани одлуки за вашите облози. Ова ќе ви помогне да избегнете ситуации кога ќе треба да ризикувате повеќе пари отколку што сте планирале.

Како функционираат намалените линии за сокови?
Што да барате?

Што да барате?

Побарајте висок процент на линии со сокови во спортска книшка. Исто така, колку се поголеми шансите за исплата на линијата за сок, толку поголеми шанси имате да ја освоите таа линија.

Факторите кои влијаат на намалените линии на сокови во спортските книги го вклучуваат времето на редот и големината на линијата. Линиите што се поблиску до времето на игра може да бидат точни и со цена, додека оние што се нацртани доцна веројатно ќе имаат помала прецизност, па цената ќе биде поголема. Големината на линијата диктира и колку сок има на неа. Ако е помал, веројатно ќе има повеќе сок отколку ако некој има голем влог од едната страна.

Исто така, земете го предвид бројот на спортски обложувачи кои се обложуваат на секоја игра и премијата што се наплаќа при обложување. Општо земено, колку е поголем бројот на луѓе кои се обложуваат на игра, толку повеќе обложувалницата ќе треба да наплати за да се увери дека заработуваат од нив. Спротивно на тоа, кога се обложуваат помалку луѓе, потребни се помалку пари.

Главните фактори што треба да се земат предвид при намалените линии на сокови во обложувалниците се очекуваниот сооднос на обложувањата на секој тим, перцепцијата на креаторите на шансите за веројатните облози на јавноста и силата и големината на фаворит на обложувачот.

Износот на облози влијае на намалените линии на сокови во спортските книшки со тоа што им дозволува на спортските книшки да задржат повеќе од нивната оригинална профитна маржа. Колку повеќе облози на едната страна од облогот, толку е поголема веројатноста за победа.

Исто така, тоа ќе влијае на местата за обложување со намалени линии за сокови бидејќи тие се потпираат на тоа да има голем број луѓе кои се обложуваат на секоја игра. Ако има само неколку обложувачи, тогаш ова не е доволна акција за да се оправда примената на намалени линии на сокови.

Облозите што ги очекуваат спортските обложувалници имаат значително влијание врз намалените линии на сокови. Линиите се приспособени за тоа колку е веројатно еден или друг тим да победи, врз основа на шансите, претходните перформанси итн. Тоа значи дека ако еден тим е многу фаворизиран да победи, линијата ќе биде пониска поради неговата веројатност за победа да биде повисока од другата екипа.

Енергијата и големината на миленикот на обложувачниците влијаат на намалените линии на сок. Колку повеќе линии се обложувате, толку е поголема шансата некој од вашите тимови да победи и помала ќе биде линијата за сокови. Ова е затоа што обложувачите имаат поголема веројатност да имаат знаење за тимот на кој се обложуваат, па затоа е помала веројатноста да бараат поголема исплата за да ги надоместат тешките загуби.

Миленикот на обложувачот има ефект и на намалените линии на сокови и за иднината и за резултатот. Енергијата на обложувачот влијае на големината на облогот, што исто така влијае на износот што е ставен на располагање за да се добие или изгуби. Големината на облогот може да влијае и на силата, како и на тоа како ќе се промени.

Што да барате?
Правила и услови за намалени линии за сокови

Правила и услови за намалени линии за сокови

Условите и условите за користење на најдобрите места за обложување со намалени сокови може да варираат. Барањата за обложување за искористување на овие намалени линии со сокови исто така варираат. На пример, некои спортски книшки нудат намалени линии за сокови само за одредени игри, додека други обложувалници на интернет може да понудат намалени линии за сокови за сите натпревари, вклучително и гостински и домашни тимови.

Барањата за користење на намалени линии за спортско обложување исто така варираат од спорт до спорт, но генерално вклучуваат ставање максимален облог, ограничување на облозите на еден дневно и поставување на максимален влог.

Постојат два вида на намалени линии за сок - едната без барања за обложување, а другата со мал облог потребен пред облогот ќе се квалификува за поволните коефициенти.

Еден од условите за користење е дека патронот мора да се обложи најмалку 10 пати од првичниот облог што ќе избере да го стави. На пример, ако некој избере да постави облог од 10 долари, тој мора да обложи најмалку 100 долари пред да се квалификува за овој тип на искуство со обложување.

Во други случаи, условот е дека обложувачот мора да има салдо на својата сметка од најмалку $10.000. Покрај тоа, обложувачот мора да ставил два облози против истиот тим или играч во ист ден. Конечно, можеби ќе треба да стават уште еден облог во рок од 24 часа од првичниот облог.

За да користите намалена линија за сок во обложувањето, мора да имате одредено минимално салдо на вашата сметка познато како „квалификувано салдо“. Во некои случаи, ако имате благајнички чек или паричен налог на депозит кај компанијата за повеќе од износот, може да се квалификувате и за намалена линија за сокови.

Понекогаш, за да се користи намалена линија на сок во облог, играчот мора да биде ризичен и да има добиено најмалку 90% од одреден број индивидуални облози.

Некои спортски книги дури имаат состојба кога намалените линии на сокови се достапни само за оние кои можат да си дозволат да бидат играч на елитно ниво и имаат нето вредност од најмалку 1 милион долари.

Правила и услови за намалени линии за сокови
Кои спортови нудат намалени линии за сокови?

Кои спортови нудат намалени линии за сокови?

Намалените линии за сокови се нудат во настани како што се фудбал, хокеј и бејзбол. Линијата за обложување се заснова на заеднички договор помеѓу обложувачот и обложувалницата.

Фудбалски намалени линии за сокови

Спортските книги нудат намалени линии на сокови за време на фудбал сезона поради фактот што има многу повеќе натпревари во споредба со другите спортови. Во фудбалското обложување, намалените линии на сокови се поатрактивни бидејќи обложувачите можат да добијат повеќе на нивните облози. Понекогаш, постои ризик спортската книшка да има поголема маргина на грешка при исплатата на победниците.

Намалени линии на сок од трки со коњи

Намалена линија на сокови во коњски трки е облог за помалку пари на коефициенти кои се поатрактивни од коефициентите што ги нуди обложувалницата. Намалена линија за сок е онаа каде што исплатата е помала од 1:1 за облог. Овој тип на облог понекогаш се нуди од обложувалниците со цел да привлечат повеќе луѓе да се обложуваат на него.

Во услови на обложување со коњски трки, намалувањето на виг или сок е процентуално намалување на трошоците за обложување на коњ. На пример, ако вигот беше поставен на 10%, а лицето се обложи 10 долари на Коњот А, ќе треба да плати 1 долар за привилегии за обложување. Ако намалувањето е 2%, истиот облог од 10 долари би бил само 0 долари.

Намалениот пијалок или сок што се нуди во обложувањето со трки со коњи е главно за обложување на коњи од долг шут. Намалениот сок додава дополнителен поттик за коцкарите да се обложуваат на коњот од далечина за да победат во трката.

Типична намалена линија за сокови би понудила облози со шанси кои се 2-1 или 3-1, за разлика од типичните 4-1 или 5-1 достапни на повеќето патеки. На пример, ако некое лице се обложи 100 долари на коњ кој е со коефициент 5 спрема 1, тој или таа ќе освои 500 долари. Меѓутоа, со намален сок за 2 поени, истиот облог би исплатил 450 долари.

Кошарка намалени сокови линии

Во кошарка обложување, ова е опција каде што можете да се обложите на играч од еден тим кој ќе упати шут за три поени, а ако го постигне тоа, исплатата ќе биде 9 спрема 1. Намалените линии на сокови понудени во кошаркарското обложување имаат долен раб за обложувачот, што им користи на долг рок.

Кои спортови нудат намалени линии за сокови?
Одговорно играње

Одговорно играње

Одговорното играње е термин кој се користи за опишување на игри и практики на коцкање кои им олеснуваат на играчите да го ограничат износот што го трошат. Постојат многу варијации на одговорно играње, но една заедничка форма вклучува лимити за депозит. Ова значи дека секој играч може да постави ограничување за тоа колку сака да потроши, а откако ќе го достигне својот лимит играта нема да му дозволи да прават ништо друго додека не депонирајте повеќе пари.

Одговорното играње со самоисклучувањето е неопходност и може да се направи без премногу напор. Самоисклучувањето е одлична алатка за да останете на вистинскиот пат кон вашите цели и да ги зачувате оние околу вас безбедни.

Го поставувате временското ограничување колку долго сакате да се фокусирате на одговорно играње, без разлика дали тоа е 1 час, неколку дена или дури 1 година. Ова може да биде тешко да се запомни, па затоа треба да го запишете некаде. Целта е да се игра само играта која е самоисклучена и ништо друго.

Одговорното играње со заштита е процес на ограничување на негативните последици и искушенија за да се спречи штетата. Методот на превенција вклучува советување и третман за проблематично коцкање, самонаметнати ограничувања на времето и парите и користење на други форми на забава за да се избегне коцкање.

Одговорно играње