Вести

March 30, 2022

Како пандемијата влијае на спортското обложување

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Пандемијата на Ковид наруши широк спектар на различни глобални индустрии. Ова вклучува спортско обложување. Бројни спортски лиги беа стопирани како резултат на заклучувањата насочени кон спречување на ширењето на вирусот. 

Како пандемијата влијае на спортското обложување

Веб-страницата Ранкер за обложување има информации за многу од овие пазари за обложување и моменталниот статус на поврзаните спортови. Коцкарите беа принудени да ги променат своите финансиски навики. Сè уште нема крај, практиките за спортско обложување корона веројатно ќе бидат норма уште некое време.

Финансиска одговорност

Праведно е да се каже дека луѓето воопшто станаа повнимателни поради пандемијата. Тие можат да ги приспособат своите постапки за да го заштитат своето здравје. Ова може да вклучува носење маска и одржување социјална дистанца. Коцкарите исто така почнаа да го менуваат начинот на кој ги ставаат облозите. Пандемијата ги зголеми случаите на невработеност на глобално ниво.

Огромен број работници беа финансиски погодени. Со помалку расположлив приход, оние кои се коцкаат како хоби можеби нема да го сторат тоа на истиот несериозен начин каков во времето пред Ковид. Еден популарен метод е да се коцка само со одредена сума на средства. Ова осигурува дека неуспешниот спортски облог не резултира со преголема загуба. Бидејќи финансиската сигурност на луѓето е намалена, тие може да станат помали шанси да стават ризичен облог.

Сигурни обложувалници

Кога некој ќе се вклучи во спортско обложување онлајн, тоа ќе го направи преку обложувалница. Секој ќе има свој бренд на избор. За безбедно обложување, важно е да се користат само реномирани страници. Коцкарот ќе и верува на компанијата со нивните пари и доверливи податоци.

Пред да почне да се шири Codis, вообичаено беше долгорочните коцкари да ги чуваат своите средства складирани на страницата на нивните обложувалници. Како што ситуацијата стана понепредвидлива, имаше зголемување на бројот на луѓе кои го повлекоа својот целосен баланс. Сепак, спортскиот свет сега забележа поголемо ниво на стабилност. 

Многу турнири се обновија и обложувачите воопшто не се чувствуваат толку панично како во 2020 година. Исто така, важно е да се забележи дека повеќето нерегулирани офшор-обложувалници одобрија такви повлекувања. Ова е добра вест бидејќи покажува дека таквите компании најверојатно ќе продолжат да се водат фер доколку има дополнителни ограничувања за пандемијата во блиска иднина.

Подемот на еСпортот

Со толку многу спортови одложени во 2020 година, може да се претпостави дека коцкањето преку Интернет како целина, повеќе или помалку исчезна. Сепак, тоа не беше случај. Обложувачите едноставно ги проширија видовите пазари на кои би се обложувале. Резултатот беше повеќе луѓе да ги искусат радостите на еСпортот за прв пат.

На почетокот на пандемијата, некои еСпорт турнири забележаа прекини. Сепак, тие на крајот беа одржани. Далечната природа на еСпортот го прави многу помалку ранлив на откажувања базирани на Ковид, отколку традиционалните спортови. 

Играчите можат да се поврзат со играта од нивните домови. Понатаму, овие настани понудија многу различни можности за обложување. Лигата на легендите стана значително популарна во заедницата за коцкање. Иако ризиците сè уште постојат моментално, обложувачите успеаја да се прилагодат на променливите околности без да мора да се откажат од хобито што го сакаат.

Најнови вести

Крајниот водич за спортско обложување за бокс
2023-11-17

Крајниот водич за спортско обложување за бокс

Вести