Вести

October 13, 2023

BetConstruct има за цел да го преобликува секторот за пренос во живо со нова OTT платформа

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

BetConstruct, водечки снабдувач на технологија за спортско обложување, објави нова OTT платформа за да ги револуционизира услугите за стриминг. Оваа платформа нуди глобален досег преку FastMedia, овозможувајќи спортски пренос од која било област.

BetConstruct има за цел да го преобликува секторот за пренос во живо со нова OTT платформа

ОТТ решенијата се револуција за давателите на пренос во живо, овозможувајќи им да создадат платформа која одговара на индивидуалните барања на одредени брендови и корпорации за стриминг. Оваа интуитивна и брза административна алатка го прави без напор приспособувањето и конструирањето платформа која прецизно одговара на визијата на клиентот.

Со оваа технологија, операторите за спортско обложување можат да креираат приспособени дизајни врз основа на нивните сопствени преференци и лесно да додаваат процеси на плаќање за платформата OTT. Покрај тоа, дополнителни услуги обезбедени од Fast Media се достапни на барање.

Производот OTT е достапен во различни форми, вклучувајќи веб и мобилен. Овој производ можете да го користите и на спортско обложување и апликации за коцкање достапни бесплатно на App Store, Play Market, Apple TV и Android TV. Понатаму, приспособените апликации за Smart TV се достапни на барање на клиентот. 

Според BetConstruct, OTT платформата ќе понуди динамично, корисничко и прилагодливо искуство кое вклучува пристап до:

  • Пренос во живо и VOD содржина
  • Монетизација преку претплати и PPV
  • Повеќеканално емитување
  • Поддршка за повеќе јазици

Оваа објава е одличен додаток на колекцијата на производи од технологија за спортско обложување и коцкање на BetConstruct. Минатиот месец компанијата објави а партнерство со XGateway, визионерски и динамичен давател на услуги за плаќање. 

Сè уште во истиот месец, провајдерот на софтвер започна Обложувајте се лесно, крос-платформско решение за развој на мобилно коцкање и апликации за спортско обложување. Обезбедува неколку опции за интеграција за подобрување на ангажманот и интеракцијата на корисниците.

Најнови вести

Како да се справите со лошите трки во обложувањето
2023-11-20

Како да се справите со лошите трки во обложувањето

Вести