Водичи за игрите

May 17, 2023

Крајниот водич за управување со вашата банкарска сметка за спортско обложување

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherMatteo BianchiResearcher

За да постигнете долгорочен финансиски успех како спортски обложувач, ви треба повеќе од само вештина за избор на победници; исто така ви треба солидно разбирање за управување со вашите пари додека се обложувате на спорт.

Крајниот водич за управување со вашата банкарска сметка за спортско обложување

Да претпоставиме дека е недела навечер, а вие го гледате ноќното капаче на дневната фудбалска акција. Назад на аутсајдерот кој има негатива од шест поени на осум минути до крајот на натпреварот. Во последните минути од играта, додека твојата страна брза по теренот, ти ги држиш прстите скрстени и се молиш за чудесно враќање.

И сигурно, огромен камбек во четвртата четвртина доведе до најголемата победа на денот за вашиот клуб.

Само што освоивте многу пари; сега што? Со примена на тактики за управување со пари, може да ги зголемите шансите да продолжите да победувате, а истовремено да ги намалите ризиците да го изгубите сето тоа. Сите успешни коцкари треба да ги користат овие моќни стратегии за управување со нивните банкроти.

Овде, ќе најдете сеопфатна стратегија за управување со субсидирам во спортското обложување, комплетирана со директни совети, испробани и вистинити тактики и корисни потсетници за работи како што се ограничувањата за победи и загуби.

Како го управувате вашиот банкрол за обложување?

Управувањето со банкроти е тема која бара разбирање на фразата „банкрол“ пред да продолжите на други теми. Банкар на спортски обложувач се парите што ги имаат на располагање за обложување.

Вообичаен совет е никогаш да не ставате повеќе пари на линија отколку што можете да си дозволите да изгубите.

Кога се разгледува ова тврдење, многу спортски коцкари издвојуваат одредена сума само за обложување. Откако ќе одлучите на колку пари ќе се обложувате, можете да започнете ефективно да управувате со вашата банка. За да го направите ова, мора да воспоставите некои упатства за себе за тоа како и каде да ги трошите вашите пари додека обложување на спорт.

И единицата и следењето на облози се суштински компоненти на ефективно управување со субсидирам. Може да ја постигнете точната големина и вашите цели преку употреба на различни алатки за управување со субсидирам. Оптимизирајте го вашиот обложувачки фонд за да ги максимизирате вашите добивки и да ги ограничите вашите загуби. И аматерите и искусни професионалци можат да имаат корист од читањето на ова.

Зошто треба да управувате со вашата сметка за спортско обложување

Да се биде добар спортски обложувач бара познавање на индустријата за спортско обложување и систем за управување со банкроти - мора да разберете како да управувате со вашите финансии за да имате просперитетна иднина во најдобрите сајтови за спортско обложување. Постои директна корелација помеѓу начинот на кој управувате со вашите финансии и нивото на успех.

Управувањето со банкроти има различни предности. Помага да го надминете трендот на губитници, ве заштитува да не го исфрлите целиот ваш фонд на една игра и ве спречува да се стремите кон голем резултат.

Ова се само мал број од многуте начини на кои доброто управување со субсидирам може да ви помогне да заработите пари обложувајќи се на спорт.

Колку да започнете со вашата банкарска сметка за спортско обложување

Поставувањето на лимит за наплата на обложување е првиот чекор во управувањето со вашите пари додека ставате облози. Банкар, како што беше претходно кажано, е сума на пари наменета само за обложување.

Ако сакате разумно да ги коцкате парите, треба да ги чувате тие пари одвоени од другите фондови. Колку готовина треба да вложите во вашата сметка за спортско обложување сега кога знаете дека треба да го сторите тоа?

Се зависи од тоа колку пари ви се потребни за да врзете крај со крај. Треба да се коцкате само со пари што може да ризикувате да ги изгубите.

Колку пари треба да се обложите на секоја игра?

Ако ова беше идеален свет, сите ние би можеле да имаме огромни банкроти и самоуверено да ризикуваме околу 1% од нив на секој облог. Во секој случај, оваа стратегија за управување со субсидирам не е најдобра за почетниците коцкари.

Ако имате субсидирам од 1.000 долари, што не е мала сума, ќе ризикувате само 10 долари на секој облог со 1%. Ова е едвај најпривлечниот начин да започнете нова забава.

Иако зголемувањето на нивото на агресивност со помала сума е во ред, не е препорачливо да го зголемите вашиот удел на повеќе од 5% од вкупниот фонд. Повеќе од тоа бара неволја. 2,5% е пристојна средина.

Без разлика дали ќе изберете 1%, 5%, или број помеѓу, тој процент ќе служи како ваша „големина на единицата“ понатаму.

Што се единиците за обложување?

Спортските обложувачи можат полесно да ги оценат своите перформанси користејќи единици во однос на другите обложувачи. Впрочем, споредување кој коцкар заработил повеќе пари коцкање во НФЛ би било неправедно ако еден играч има банкрот од 10.000 долари, а друг само буџет од 500 долари. Играчот со повисок залог може да има далеку послаб рекорд од оној со помал, но сепак, ќе заврши финансиски напред поради поголемиот износ на нивните победи.

Прилагодувањето на големината на единицата ви овозможува да видите колку сте понапред од вашиот просечен облог. Еден би бил до пет единици ако нивната големина на единицата е 100 долари, а тие биле до 500 долари. Овој метод, исто така, ви овозможува да проектирате идни приходи како што расте големината на вашата единица.

Како да ја пронајдете стратегијата за управување со субсидирам за вашите потреби

Не мора да обложувате иста сума на секоја игра. Можете да го приспособите вашето портфолио за спортско обложување за да одговара на вашиот претпочитан метод на обложување со избирање од неколку различни пристапи.

Модел за рамно обложување

И покрај неговата навидум едноставност, ова е најнепромислениот метод за управување со вашите пари. Сè што треба да направите е да одлучите за големината на единицата и да ја вложите таа сума на секој облог. Нема разлика колку сте обложувале неодамна, колку сте сигурни или какви се шансите.

 • За да одлучите помеѓу пристапите „да се победи“ и „ризик“, единственото внимание треба да биде она што најдобро одговара на вашите потреби. Користењето на стратегијата „да се победи“ бара разгледување на сокот за да се освои една единица. Ова значи дека ќе треба да спуштите 1,1 единици за да заработите 1,0 кога се обложувате на обичен облог со коефициент -110.
 • Кога ја користите стратегијата за ризик, не се обложувате доволно единици за да го покриете бдеењето. Тоа значи дека ќе треба да ставите 1,0 единици на -110 за да освоите 0,91 единици ако победите.

Обложувањето на аутсајдери со парични линии е ризично од истата причина. 

 • Ако сакате да обложите рамни 1,0 единици, можете или можете да се обложите точно доволно за да освоите 1,0 единици. Ако сакате да се обложите на аутсајдерот со +250 коефициент, имате две опции: ризик од 1,0 единици за шанса да освоите 2,5 единици или ризик од 4,0 единици за шанса да освоите 1,0 единици.
 • Кога ставаат облог, повеќето обложувачи го претпочитаат пристапот „да се победи“ на ширењето и пристапот „ризик“ кај аутсајдерите на пари, но треба да го користите без разлика која стратегија ви помага да се чувствувате најпријатно.

Примарната придобивка од оваа стратегија е тоа што го заштитува вашиот субсидирам, а сепак гарантира поврат ако стапката на добивка е повисока од марката за рентабилност.

Имајте на ум дека оваа стратегија бара редовни проценки на субсидирам. Ако сте добиле или изгубиле значителен број единици, размислете соодветно да ја прилагодите големината на вашите единици.

Модел на доверба:

Кога се чувствувате сигурни за натпревар, моделот на доверба ви овозможува да се обложите. Иако сè уште се препорачува коцкање од 1,0 единици, повремено е прифатливо зголемување на вашиот удел на 2,0 или 3,0 единици. Ние не се залагаме за зголемување на големината на вашата единица над тоа, освен ако не сте покажале постојан капацитет да ги направите вашите најсигурни облози.

Пред да донесете конечна одлука, паметно е да го ставите овој модел во неговото темпо. Тоа е, за среќа, не е премногу тешко да се постигне. 

 • Треба да ги следите вашите облози на табела, без оглед на вашиот систем за обложување, а исто така треба да започнете да го забележувате вашето ниво на доверба во секој облог на скала на доверба од 1-3. 
 • Може да го погледнете вашиот рекорд за секој износ на облог, дури и ако секогаш обложувате ист број на единици. Има многу смисла да го зголемите износот на вашиот облог ако вашите најсигурни облози имаат далеку подобар резултат од вашите помалку сигурни.
 • Дополнително, моделот на доверба дозволува повремен облог по половина единица. Ова е најефективно кога се обложувате на аутсајдери или натпревари со голема потенцијална исплата.

Процентуален модел

Споредлив со системот за рамно обложување е процентуалниот модел. Единствената значајна промена е тоа што големината на вашата единица ќе зависи од вашата банка, наместо да биде однапред одредена. Првичните нумерички споредби треба да бидат блиски, но големината на вашата единица ќе се промени многу побрзо од рамниот модел.

Ајде да погледнеме на теоретски субсидирам од 1.000 долари како пример.

 •  Без разлика дали е рамно или процентуално, вашиот првичен облог ќе биде 25 долари ако посакуваната стандардна единица е 2,5%. Оттогаш работите ќе почнат да се менуваат. 
 • Почетните 1.025 долари во вашата банка ќе пораснат на 1.025 долари ако го добиете првиот облог. 
 • Следниот облог ќе ве чини 25,63 долари, или 2,5% од таа сума.

Примарната заслуга на оваа тактика е што профитира од жешките серии, честа појава во спортското обложување. По секој победнички облог, го зголемувате вашиот влог за соодветна сума, што го зголемува вашиот потенцијален принос за време на победничките серии.

Недостаток е што бегството од непријатна ситуација може да биде поголем предизвик. Големината на вашиот облог ќе се намали ако вашите пари паѓаат под почетната почетна сума. Како резултат на тоа, времето на вашата победничка серија станува поважно отколку што беше според парадигмата со фиксна единица. Поради поголемата стандардна девијација, ова е поризична стратегија.

Кели критериумски модел

Моделот со критериум на Кели е како суперполна верзија на моделот со доверба. Вашата цел е да го пресметате вашиот прецизен процент на добивка за секој влог наместо едноставно да му дадете ниво на доверба на секоја селекција. Потоа би ја искористиле оваа бројка во следната пресметка за да ја пресметате прецизната сума на вашата банка што треба да биде во игра во секое време:

Крајниот водич за управување со вашата банкарска сметка за спортско обложување

Формулата може да изгледа комплицирана на прв поглед, но е прилично едноставна. Ајде да испитаме измислено сценарио.

Пресметката може да изгледа вака ако мислите дека имате 55% веројатност да освоите редовен облог -110:

Крајниот водич за управување со вашата банкарска сметка за спортско обложување

Користејќи го критериумот Кели, тоа се преведува на ризик од 5,5% од целиот ваш субсидирам.

Програмата ќе советува поголем облог ако и само ако вашето ниво на доверба или шансите за вашиот облог се подобрат. Не е невообичаено овие бројки да бидат донекаде смели.

Ајде да се преправаме дека мислите дека аутсајдерот од +200 има 50% шанса за победа. Вака може да изгледа добиената формула:

Крајниот водич за управување со вашата банкарска сметка за спортско обложување

Моделот за критериуми на Кели препорачува неверојатно висока големина на облогот од 25% од вашата банка под одредени околности.

Затоа прецизната прецизност во проценката на вашите шанси за успех е клучна. Ќе изгубите значителен дел од парите ако направите грешка.

Не треба да ја пробувате оваа техника освен ако не сте направиле многу домашна задача за тоа колку добро можете да ги процените вашите шанси за победа, па дури и тогаш, подобро е да користите изменета верзија на алгоритмот.

Критериумите Кели вообичаено се користат од професионални спортски обложувачи, при што многумина одлучуваат да се обложуваат само мал дел од препорачаната сума. Сепак, тоа ќе ве заштити од губење исто толку колку и стандардните модели на рамно обложување или процентуално обложување.

Совети за управување со банкроти за спортско обложување

Еве неколку совети кои ќе ви помогнат да го зачувате вашиот фонд за спортско обложување. 

Држете се до вашите финансиски ограничувања

Знаењето кога да престанете да обложувате е од суштинско значење за обложувачот на обложувалници. Ако се обложите, ризикувајте само она што можете да си дозволите да го изгубите. На тој начин, што и да се случи, можете да се опуштите и добро да се забавувате без да се грижите премногу за серија лоша среќа. Важно е да се запамети дека доброто време е главната цел. Никогаш не е забавно да се коцкате пари што не можете да ризикувате да ги изгубите.

Создадете посебен фонд за обложување

Ова е клучен совет што многу обложувачи го слушаат, но никогаш не го следат. Оставете фиксен износ на средства неделно или месечно и избегнувајте да трошите повеќе од тоа на обложување.

Едноставно е да изгубите трага за вашите добивки или загуби кога треба да извадите пари од вашиот џеб секој пат кога ставате облог. Без внимателно следење, обложувањето може брзо да стане сериозно трошење на вашите ресурси.

Никогаш не земајте средства од вашата комплетна банка

Најуспешните коцкари во спортот го прават тоа затоа што знаат дека растечкиот фонд е суштински важен за долгорочен успех. Еден главен начин на кој тие го постигнуваат ова е да одржуваат постојан банкрол и да не ги трошат своите добивки.

Ако се обложувате на спорт само за забава, тогаш значителен дел од тоа уживање треба да дојде од трошењето на добивката на нешто друго забавно. Ова значи дека може да земете повеќе пари од вашата банка од вообичаено, ако сте само редок коцкар.

Меѓутоа, ако сакате да се подобрите како спортски обложувач и на крајот да остварите големи победи, мора да заштедите колку што е можно повеќе од вашиот профит во вашата банка. Во светот на коцкањето, готовината е аналогна на муницијата; колку повеќе имате, толку повеќе штета можете да направите со вашите облози.

Документирајте сè прецизно

Ако не ги следите вашите добивки и загуби, вашите напори за управување со субсидирам ќе бидат залудни. Иако може да изгледа очигледно, ова е сериозно недоволно искористена стратегија во светот на спортското обложување.

Едноставен и брз пристап за одржување на картичките за вашето минато на обложување е да водите евиденција за вашите пари и облози. Вашите претходни облози може да се анализираат на овој начин, расветлувајќи ги причините за вашите победи и порази. Може да користите Excel за ова или испробана белешка.

Испитајте ги изворите на вашиот финансиски успех. До кој степен профитирате од обложување на одредени спортови, тимови и облози? Другото прашање е: каде очекувате да имате најголема загуба? Потребен е напор, но можете да направите значителна разлика во вашата крајна линија ако играте според вашите силни страни и ги избегнувате вашите слабости.

Што значи да се запре загубата?

Кога станува збор за спортско обложување, најтешкиот дел е да разберете кога да престанете. Ви препорачуваме се коцка со одговорност и внимателно прочитајте ги следните совети: 

 • Границите за стоп-загуба се максималниот износ на пари што инвеститорот е подготвен да ги загуби во одредена временска рамка. Кога вашите загуби ќе ја надминат таа сума, повеќе нема да се коцкате. 
 • На пример, ако си дозволите 100 долари да се коцкате и го изгубите сето тоа во еден ден, нема да се обложувате повторно. Да се има дисциплина да креирате план за ограничување за стоп-загуба ви помага да избегнете да ги изгубите сите ваши пари прерано.
 • Не секој добива ограничување за загуба кога се обложува на спорт за да се спречи брзо губење пари. Лесно е да се внесат информации за кредитна картичка и да се трошат пари на коцкање на интернет, па затоа е од клучно значење да се откријат реални методи за да се биде штедлив.

Следењето на нашите претходни насоки и одржувањето на посебна сметка за обложување ќе ве стави во многу посилна позиција. Ако се чувствувате преморени, овие предлози можат да ви помогнат.

 1. Ако сакате да се обложувате со готовина, најдобро е да ги чувате тие пари одделени од другите средства и во затворен плик. 
 2. Доколку сакате да користите банкарска картичка за обложување, се препорачува да поставите посебна сметка за таа цел.

Воспоставувањето на ограничување за стоп-губење е една од техниките за заштита на вашиот капитал за обложување, без оглед на стратегијата што ќе ја изберете да ја примените. Постојат два вида ограничувања за стоп-загуба. 

Стоп-загуба на сесијата

Можете да контролирате колку пари трошите на коцкање ако го поделите вашето време на дискретни периоди. Типичен спортски обложувач ќе издвои 200 долари за тој ден и ќе ги распореди тие пари на дваесет различни облози на игри или линии.

Запомнете дека ако имате намера да се обложувате на спорт цел ден, можеби ќе сакате да играте на многу сесии за да имате доволно средства за да продолжите да играте дури и ако имате лош почеток.

Штом ќе исчезнат парите од вашата сесија, престанете да се коцкате додека не се опоравите финансиски.

Стоп за ограничување на победата

Колку и да звучи контрадикторно, да знаете кога да се откажете кога сте напред е исто толку важно како да знаете кога да заминете кога сте долу.

Дури и најсреќната личност во одреден момент ќе остане без среќа, па затоа обично е најдобро да се искешира додека сте будни. Поставувањето ограничувања за стоп-победа е фантастичен метод за тренирање на вашата самоконтрола, што добро ќе ви послужи во секаков вид спортско обложување.

Ако се одлучите за голема целна бројка и случајно ја достигнете, може да се откажете од обложувањето и да го поминете остатокот од денот броејќи ги вашите победи.

Завршни мисли

Читањето и варењето на овој напис ќе обезбеди цврста основа за основите на стратегијата за управување со субсидирам во спортското обложување.

Не можеме доволно да ја нагласиме оваа точка: доброто управување со парите во коцкањето ќе донесе огромни награди. Не само што ќе ги зголеми вашите шанси за освојување пари, туку и ќе го направи спортското обложување многу помалку стресно во целина.

Способноста објективно да се следи напредокот е уште една придобивка од доброто финансиско управување. Можеби ќе бидете многу пореални за вашите резултати ако знаете точно колку сте освоиле и изгубиле во одреден месец.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
ThunderPick
Бонус $2.000

Најнови вести

Нурнете во возбудата: Претстојните избори за влогови од Doubledogdare на Кинеленд
2024-04-18

Нурнете во возбудата: Претстојните избори за влогови од Doubledogdare на Кинеленд

Вести