Држави

Онлајн обложувањето го зафати светот, а обложувачите од која било земја сега можат да пристапат до најдобрите обложувалници од целиот свет. Поддршката како што е скоро секогаш дадена на англиски јазик, така што без разлика во која земја сте со седиште, речиси сигурно ќе најдете оператор кој одговара на вашите потреби. Онлајн обложувањето е универзална активност за забава овие денови. Сепак, специфичните национални закони може да ги одвратат играчите да се приклучат на спортска книшка и да вложат темпо.

Без трошка сомнеж, онлајн спортските книги варираат во зависност од земјата. Значи, целта на оваа објава е да ви достави список на најдобрите обложувалници подредени според нивните земји на работа. Покрај тоа, има нешто во врска со улогата на играчот и што да направите ако спортското обложување е нелегално во вашата земја.

Држави
Дали обложувањето е легално во секоја земја?Обложување од целиот свет
Соединети Држави
us flag

Соединети Држави

Онлајн спортското обложување во Соединетите Американски Држави расте до нови височини во последните неколку години. Приходите генерирани од спортско обложување се добар показател за растечката популарност на индустријата. На пример, спортското обложување генерира повеќе од три милијарди долари во првите десет месеци од 2021 година. 

Прикажи повеќе..
Бугарија

Станувањето пред да се раздени и танцувањето во ладна вода се неколку популарни бугарски обичаи. Тоа е култура која вклучува силни општествени активности, вклучително и коцкање. Бугарите имаат пристап до повеќето форми на обложување, бидејќи земјата нуди благи закони за коцкање. Од казина до спортско обложување, растечкиот пазар им дава на граѓаните и туристите слобода да избираат во кои видови на игри активности ќе уживаат. 

Прикажи повеќе..
Грција

Спортското обложување е дел од грчката култура со децении. Љубовта кон спортот ја инспирира популарноста на спортското обложување кај Грците. Спортската култура датира од 8 век кога државата ги воведе Олимписките игри и ја забележа првата олимписка победа. Во тоа време, коцкањето не беше широко распространето и регулирано. Сепак, спортското обложување стана распространето со текот на времето, достигнувајќи го својот врв во последните две децении.

Прикажи повеќе..
Франција

Спортското обложување стана популарна забава за многу луѓе кои живеат во Франција во последниве години. Еден од најпопуларните спортови на кои треба да се обложувате е фудбалот, кој е вообичаен спорт кој исто така е форма на национална гордост. Со оглед на тоа што репрезентацијата на Франција го има Светското првенство повеќе од еднаш, не е ни чудо што фудбалските обложувања го предизвикуваат интересот на граѓаните.

Прикажи повеќе..
Албанија

Коцкањето е историски една од најомилените занимации во Албанија. Порано еден од најголемите работодавци во земјата, коцкарскиот сектор покажа експанзивен раст. Со повеќе од 4.000 спортски обложувалници низ регионот, легалниот пазар за обложување добиваше 150 милиони евра секоја година од албанските коцкари. Распространетите проблеми со коцкањето доведоа до целосна забрана за повеќето форми на обложување во Албанија. 

Прикажи повеќе..
Обединето Кралство

Спортското обложување е популарна активност во Обединетото Кралство со векови. Записите кои датираат од 1539 година покажуваат дека обложувачите се обложувале на коњски трки. Со текот на годините, обложувањето на спорт продолжи да расте во популарност, растејќи за да ги покрие и другите спортски дисциплини. Денес, речиси половина од возрасната популација во ОК има историја со спортско обложување.

Прикажи повеќе..
Србија

Србите долго време се обложуваат на игри на шанси, па се враќаат во времето на војната. Најраниот облик на обложување започна со туристи кои ја посетуваа Сојузна Република Југославија. Се случија многу промени, а коцкањето еволуираше во последната деценија со појавата на српските сајтови за спортско обложување. 

Прикажи повеќе..
Вилијам Хил забранува кредитна картичка во Ирска
2022-06-01

Вилијам Хил забранува кредитна картичка во Ирска

Во Ирска, употребата на кредитни картички во коцкањето не е прецизно забранета, но континуирано се обесхрабрува. Сепак, повеќе истражувања покажаа како неколку онлајн обложувалници продолжуваат да поддржуваат обложувања со кредитни картички преку нивните апликации. Некои од оние за кои се вели дека избегнуваат обложување со кредитни картички можат да го сторат тоа преку апликации како Revolut и Apple Pay.

Дали обложувањето е легално во секоја земја?

Дали обложувањето е легално во секоја земја?

Дали легалното онлајн обложување е универзална практика? Иако ова звучи како едноставно прашање, за жал не е. Тоа е затоа што законите за спортско обложување може да бидат сложени и збунувачки, бидејќи секоја земја создава сопствено законодавство. Всушност, многу земји немаат јасни закони за регулирање на спортското обложување. Добар пример се Индија и Јапонија, каде онлајн обложување е широко распространета, иако практиката останува во голема мера нерегулирана.

За да знаете дека обложувањето е легално во една земја, истражете ги законите за обложување во земјата и добијте ги сите информации за легалните онлајн спортско обложување. Ако ова е огромно, не грижете се бидејќи оваа страница веќе ја заврши работата со магаре.

Само кликнете на земјата и проверете ги деталите и достапните обложувалници. Запомнете, сепак, дека страницата не ги опфаќа сите земји на глобално ниво. Сепак, има доволно информации за најпопуларните пазари за обложување.

Дали обложувањето е легално во секоја земја?
Обложување од целиот свет

Обложување од целиот свет

Онлајн обложувањето може да биде нерегулирано, легално или нелегално. Иако обложувањето на легален пазар е несомнено сигурно, нерегулираните пазари се подеднакво добри. На нерегулираните пазари, офшор обложувалниците земаат облози од играчите, па дури и им дозволуваат да се задолжат. Овој дел разгледува подлабоко.

Меѓународно спортско обложување

Како што беше кажано претходно, не сите земји бараат онлајн обложувалниците да добијат локална лиценца за работа. Ова е причината зошто земјите како Индија, Малта, Курасао, Костарика и Островот Ман се засолништа за коцкање за меѓународни спортски книги. Наместо тоа, на меѓународна веб-локација за обложување потребна е само валидна лиценца од тела како UKGC, MGA, Шведската комисија за коцкање или Комисијата за игри на Kahnawake.

Дали сите народи се обложуваат на спорт?

За жал, некои нации целосно го криминализираат спортското обложување. Во такви земји, легалните онлајн обложувалници ги блокираат играчите да пристапат до нивните услуги. Интересно е што овие земји не даваат конкретно објаснување зошто го криминализираат спортското обложување. Додека некои наведуваат религиозни причини, други веруваат дека коцкањето може да промовира перење пари.

Дали фудбалот е најголемиот спорт за обложување?

Фудбал или европски фудбал е најследен спорт на глобално ниво. Како таков, логично е дека фудбалот е најголемиот обложувачки спорт денес. Тоа е затоа што повеќето обложувачи јасно ги разбираат правилата за игра, а ставањето фудбалски облог е прилично едноставно. Исто така, фудбалското обложување има повеќе пазари за обложување како конечниот резултат, над/под, двојна шанса и многу повеќе.

Обложување од целиот свет