Најдобрите кладилници прифаќаат Money Transfer

Откако се појавија патиштата iGaming, играчите можеа да префрлаат пари на овие страници преку директни банкарски трансакции. Овој начин на плаќање се чини дека е омилен меѓу оние кои сакаат да направат значителни облози со вистински пари. Тоа го претпочитаат и коцкарите кои ја ценат безбедноста на онлајн трансакциите.

Коцкарите можат да префрлаат пари директно од нивните сметки за проверка на нивната омилена платформа за спортско обложување преку брз процес. Исто како и при плаќањето на сметките, средствата ќе одат веднаш на обложувалницата без потреба од кредитна/дебитна картичка. И покрај тоа што пронајдокот на онлајн банкарството отвори можности за обложувачите на еСпорт, исто така доаѓа со некои неуспеси, како што се такси и долго време за дозвола за повлекување.

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Како да направите депозит

Како да направите депозит

Бидејќи средствата потекнуваат од тековна банкарска сметка, банката-издавач мора да го одобри трансферот. Ниту една трета страна не може да пристапи до овие информации. За да префрли пари директно на обложувалница, корисникот треба да ги има следните предуслови:

 • Име на банка и адреса на филијала
 • жиро сметка број
 • IBAN/BIC/Swift код за меѓународни трансфери
 • Ингеренциите за е-банкарство

Ако платформата за обложување користи сметка во странска банка, на обложувачот можеби ќе му треба помош за да го заврши трансферот. Сепак, поддршката за клиентите од банката и од давателот на коцкање е секогаш достапна доколку играчот наиде на некаков проблем.

Покрај тоа, играчите можат да депонираат средства преку нивните паметни телефони кога се обложуваат на мобилна платформа, благодарение на мобилното банкарство. Основните чекори за депонирање средства преку банкарска жица се прикажани подолу.

 1. Одете на страната на касиерот на обложувалницата и изберете „Депозит“
 2. Кликнете на „Банкарски трансфер“ или „Жичен трансфер“
 3. Пополнете го износот за префрлување на сметката за обложување, имајќи го предвид минималниот депозит
 4. Додадете ги банкарските детали како што се бара на страницата
 5. Финализирајте ги безбедносните проверки како што бара банката, на пр. СМС-код или QR-код
 6. Уживајте во спортското обложување откако парите ќе стигнат на сметката за коцкање

Вообичаено, директните банкарски депозити траат два до пет работни дена. Ова е едноставно електронски трансфер на пари од една на друга банкарска сметка. Може да вклучи локални или меѓународни банки. Сè додека корисникот има сметка за е-банкарство, неговиот финансиски провајдер ќе се погрижи за останатото по барање. Минималните и максималните депозити се разликуваат според условите и условите на страницата за коцкање.

Како да направите депозит
Како да направите повлекување

Како да направите повлекување

Има бројни опции за плаќање за онлајн обложување, но само неколку ги олеснуваат и депозитите и повлекувањата. Многу играчи се разочарани кога ќе дознаат дека нивниот претпочитан банкарски метод не е наведен за уплата на добивки.

Директните банкарски трансфери се единствени бидејќи се универзални и можат да обработат повлекувања од сметки за обложување без географски ограничувања.

Некој мора да има онлајн банкарство за да се уплати преку овој метод. Неопходно е да ги проверите ограничувањата за повлекување кога барате исплати. Може да важат и такси, но тие варираат од локација до локација. Еве ги чекорите што играчите треба да ги преземат за да ги откупат своите добивки.

 1. Одете на страната на касиерот и кликнете на „Повлечете“
 2. Изберете банкарски трансфер и износот за уплата
 3. Пополнете ги банкарските податоци и потврдете ги деталите
 4. Кликнете на „Поднеси“ и почекајте обложувалницата да го одобри трансферот
 5. Парите стигнуваат на жиро сметката по три до седум работни дена

Директните банкарски повлекувања се заштитени со висококвалитетни безбедносни системи. Процесот обично следи автентикација со 2 или 3 фактори. Додека ги споделува банкарските детали со платформа за обложување, играчот се упатува на безбедна веб-страница. Кога преместувате средства преку оваа страница, информациите на корисникот се шифрираат од крај до крај.

Значи, значително е намалена можноста податоците да бидат украдени. Сепак, играчите од земјите каде што коцкањето е нелегално мора да бидат внимателни со банкарските трансфери бидејќи властите може да ги следат нивните обложувачки активности преку банкарски изводи.

Како да направите повлекување
Безбедност и сигурност

Безбедност и сигурност

Банките постојат со векови, па затоа обложувачите им веруваат. Сепак, регулативите во банкарскиот сектор постојано се менуваат, а сите финансиски институции се одговорни за безбедноста на податоците за клиентите. Па, како го постигнуваат тоа?

Автентикација

Секој депозит или повлекување ја следи конформацијата на идентитетот од страна на лицето кое го иницира. Затоа обложувачите мора да ги дадат своите тајни PIN-кодови и лозинки за е-банкарство. Покрај тоа, некои банки користат техники за биометриска верификација и IVR.

Ревизорски патеки

Секоја банкарска сметка има историја на трансакции, позната и како извод. Покрај ова, банкарските системи се во чекор со ревизорските патеки за секој настан, вклучувајќи најавувања за телефонско банкарство и точното време на интеракција со банкарскиот систем.

Запознајте го вашиот клиент (KYC)

KYC ја ублажува измамата и ги заштитува доверливите информации со утврдување на идентитетот на корисникот. Покрај тоа, го ограничува трансферот на пари што може да резултира од криење на идентитетот.

Безбедна база на податоци и сервери

Банките користат безбедни сервери и системи за бази на податоци за да спречат губење на податоци преку хакирање. Неопходните детали како што се името на клиентот, бројот на сметката и адресата се сокриени. Секој пристап до производниот систем е високо чуван. Дури и на вработените во банката им требаат специјализирани алатки за пристап до податоците на клиентите.

Редовни ажурирања и комуникација

И на крај, банките редовно ги ажурираат клиентите со најновите системи за верификација и апликации за е-банкарство. Тие ги информираат и имателите на банкарски сметки во случај на сомнителни активности.

Безбедност и сигурност
Опции за поддршка на клиентите

Опции за поддршка на клиентите

Банките се педантни кога станува збор за комуникација со клиентите. Тие внимаваат кога воведуваат нови канали за да се осигураат дека се конзистентни. Најпопуларните начини за контакт со банка се:

 • Е-пошта
 • Телефонски повици
 • Виртуелни асистенти
 • Рационализирани мобилни апликации peer-to-peer

Виртуелните асистенти се усвоени во многу платформи за онлајн банкарство за да им помогнат на клиентите со секојдневните проблеми. ВИ ги овластува овие финансиски апликации да создадат директна линија на комуникација. Тие можат да дадат насоки до најблиската филијала на банка, да ја пребаруваат историјата на трансакциите, да го лоцираат бројот на рутирање и да го дадат салдото на сметката.

Во „peer-to-peer“ мобилните апликации, корисниците можат без напор да комуницираат кога вршат плаќања. Ова ја елиминира пречката што е вклучена во паушалните трансакции.

Е-поштата е еден од водечките канали за комуникација помеѓу банките и клиентите. Можеби не е толку брзо како телефонските повици, но клиентите можат да очекуваат одговори во рок од 24 часа. Клиентите со прашања за итни случаи претпочитаат да го користат телефонскиот број за да разговараат директно со претставник за грижа за корисници од филијалата на нивната банка.

Опции за поддршка на клиентите