Водич за спортско обложување - правење информирани избори

Новости

2022-05-18

Спортското обложување е едноставно и забавно, но потребно е повеќе за да се победи. Не е изненадување кога ќе најдете некои коцкари кои се борат да победат. Спортско обложување е, по својата природа, потфат опфатен со ризик. Меѓутоа, ако се прави внимателно, тоа може да биде забавен и наградувачки додаток за уживање во спортски активности.

Водич за спортско обложување - правење информирани избори

Секој онлајн спортски обложувач треба секогаш да сака да извлече максимум од своите облози со ставање облози со вредност. За жал, повеќето онлајн спортски обложувачи не ја разбираат важноста на вредноста во спортското обложување.

Што е Вредност?

Разбирањето на терминот „вредност“ што се користи во спортското обложување е критично. Едноставно кажано, терминот спортско обложување со вредност се однесува на способноста на играчот да најде облози кои плаќаат подобро отколку што вообичаено би платиле. Наоѓањето вредност доаѓа од различни аспекти. Без разлика дали се работи за избор на износи на обложување, пазари или времиња, онлајн спортските обложувалници секогаш треба да бидат намерни во нивниот пристап.

Сега кога поимот вредност може да биде донекаде јасен, клучен дел од разбирањето на вредноста што подразбира во спортското обложување лежи во разбирањето на концептот на имплицитна и реална веројатност.

Имплицитна веројатност

Секогаш кога онлајн спортската книшка објавува парична линија, тие во суштина фрлаат малку светлина врз веројатноста за одреден исход. Како резултат на тоа, секој играч треба да ги конвертира шансите за обложување во имплицитна веројатност. Идеално, имплицираната веројатност се пресметува со претворање на шансите во проценти.

Иако обично е вклучена некоја математика, ова знаење е корисно за спортските обложувалници кога ја проценуваат потенцијалната вредност што ја нудат одредени пазари. Како се пресметува имплицираната веројатност? Ова треба да биде јасен процес, иако единствен за типот на дадените шанси. Еве неколку формули кои се користат при правењето на овие пресметки.

  • Децимални коефициенти: Имплицитна веројатност = (1/ децимален коефициент) 100%
  • Коефициенти за дропка: Имплицитна веројатност = именител / (имениител + броител) 100%
  • Негативни американски шанси: Имплицитна веројатност = Негативни американски шанси / (Негативни американски шанси + 100) 100%
  • Позитивни американски шанси: Имплицитна веројатност = 100 / (позитивни американски шанси + 100) 100%

Играчите кои се способни постојано да ставаат облози кои нудат најголема вредност се предодредени да бидат долгорочни победници. Сепак, правењето облози за вредност не е само обложување на директни победници, туку може да значи и обложување на тимови кои можеби нема да победат.

Одредување на вистинската веројатност

Сега кога сè за имплицитната веројатност е откриено, спортските обложувалници треба да најдат начини да ги одредат нивните вистински веројатности. Различни обложувачи прифаќаат различни стратегии. Некои се обидуваат да ги откријат можните исходи во текот на серија игри. На пример, ако два тима се два играат пет натпревари и еден е веројатно да победи четири од петте, се претпоставува дека фаворитот има веројатност за победа од 80%.

Друг пристап вклучува доаѓање до формула која ги разгледува клучните променливи на играта. На пример, формулата поврзана со фудбалот може да опфати работи како што се вредноста на тимот, моменталната форма, домашната предност, повредите/суспензијата и квалитетот на тренерскиот тим. На секоја од овие променливи објективно и се доделува вредност, а потоа се одредува вистинската веројатност.

Како општо правило, кога имплицираната вредност е помала од вистинската веројатност (општа проценка на играчите), соодветните облози се сметаат за висока вредност.

Врвни совети за спортско обложување

Голем дел од обложувањето со вредност се заснова на тоа да се биде доследен во донесувањето информирани одлуки, а не математиката. Тука е а листа на совети што може да му помогне на секој обложувач да воспостави цврста основа за да се забавува и често да победува кога прави селекции за онлајн обложување.

Разберете го концептот на вредност

Вредноста е термин кој е синоним за спортско обложување. Сега кога концептот на вредност е веќе дискутиран, успехот во спортското обложување онлајн е закотвен во постојаното поставување облози кои нудат позитивна очекувана вредност.

Прифатете ги стратегиите за спортско обложување

Иако повеќето нови играчи не размислуваат многу за стратегијата кога ставаат спортски облози, секогаш е препорачливо да се избере или да се направи стратегија за обложување и држете се до тоа. Обложувачите користат неколку стратегии, вклучително и арбитражно обложување, поддршка на тешки фаворити или обложување врз основа на победнички серии. Сепак, стратегиите никогаш не гарантираат успех, но честопати можат да ги зголемат вашите шанси за победа во селекции.

Споредете ги шансите и линиите

Обложувалниците не секогаш го нудат истото шансите и линиите. Како такво, секогаш е препорачливо да пазарите пред да направите спортски облог. Иако разликите може да изгледаат мали, тие често се собираат со текот на времето, давајќи им на играчите најдобра вредност за нивните облози.

Размислете за помалку очигледни пазари

Информациите можат да ја променат играта во спортското обложување. Покрај тоа што имаат општо разбирање за играта, играчите секогаш треба да бараат пазари со подобра вредност што онлајн обложувалницата ги нуди на различни пазари. Добрата работа е што е потребно само малку напор или истражување за да се идентификува опција со висока вредност на помалку очигледни пазари.

Бркајте некои бонуси

Бонусите им нудат на спортските обложувалници висока вредност, но кога се играат правилно. Кога тоа значи пријавување со нова обложувалница или таргетирање на бонус за повторно вчитување, обложувачите секогаш треба да бидат во потрага по најдобрите бонуси.

Најнови вести

Големото деби на TonyBet во Латвија по инвестиција од 1,5 милиони долари
2022-09-25

Големото деби на TonyBet во Латвија по инвестиција од 1,5 милиони долари

Новости