Замбија Булдогс 10bet Basketball Gear

Новости

2022-11-23

Како дел од својата корпоративна општествена одговорност, врвна обложувачка компанија, 10Bet Zambia, испорача комплети за кошарка на академијата за кошарка Булдогс. Обложувалницата е во земјата од 2021 година и смета дека враќањето на соседството во кое работи е дел од нејзината корпоративна социјална должност.

Замбија Булдогс 10bet Basketball Gear

Според Калумбу Сонека, директор на земјата за 10 Облог, компанијата сè уште е посветена да им помогне на напорите на владата за подобрување на спортот во нацијата. Сонека вели дека 10bet знае колку спортот е важен за поттикнување на економскиот раст. Според неа, 10bet и Bulldog Academy соработувале бидејќи имале слични цели.

Букмејкерот со задоволство придонесува за растот на спортот во нацијата. Како дел од нивната посветеност на корпоративната општествена одговорност, тие ѝ дадоа кошаркарска опрема на академијата за кошарка Булдог во вредност од 30.000 K (2000 долари). Обложувач се надеваше дека и покрај тоа што подарокот изгледаше незначаен, тој ќе има значително влијание.

Опрема со придонес од Sportsbook

Кошарка, комплети за обука, лигавчиња и маици беа меѓу опремата што и беше испорачана на академијата. Шефот на Кошаркарската федерација на Замбија (ЗБФ), Мазико Фири, изрази возбуда за успехот на академијата во привлекувањето спонзори да го поддржат развојот на големиот потенцијал на земјата. Според Фири, ЗБФ смета дека училиштата и академиите се клучни за развивање таленти на ниво на грасрут.

Претседателот изрази благодарност до 10bet за нивната љубезност кон академијата Булдог. Дополнително, тие веруваа дека алатките ќе бидат клучни во развојот на идните кошаркари со ѕвезди на нацијата. 

Организацијата, исто така, ја ценеше помошта на обложувалницата и и посака на академијата одлична грижа за опремата. Доминик Лунгу, капитенот на тимот, ја пофали 10bet за нивната дарежливост и додаде дека опремата ќе им помогне на играчите да ги усовршат своите способности и да станат подобри спортисти.

Ефектите на новите спонзорства на 10Bet врз спортскиот сектор во Замбија

Има многу повеќе последици од оваа ситуација отколку што некој првично може да мисли, особено ако се земат предвид неодамнешните најави за спонзорство на 10bet и лансирањето во Замбија. Фактот дека 10bet сега утврди дека е профитабилно да се лансира во Замбија ја покажува промената во тоа како бизнисите ја гледаат Замбија. Во далечна иднина, повеќе глобални компании за обложување може да одлучи да ги понуди своите услуги во Замбија.

Имаше неколку широко распространети митови што некои луѓе ги имаат, како што е идејата дека Замбија нема пристап до никаква технологија. Исто така, постојат мислења дека Замбијците немаат дополнителни пари за трошење на слободни активности, со што огромното мнозинство на бизниси ја избегнуваат земјата.

Ова се неосновани верувања бидејќи има бројни области во Замбија со лесен пристап до технологијата, а на луѓето што живеат таму им требаат нови бизниси за да ги трошат своите дополнителни пари.

За среќа, повеќе бизниси почнуваат да го реализираат овој развој, а огромен број од нив веројатно ќе одлетаат во земјата за да учествуваат во активноста. Во моментов, економијата на Замбија сега е меѓу најбрзо растечките економии во Африка.

Обезбедување на витален притисок

Секако, можеби е само желба да се сугерира дека тимот што добива спонзорство може да ја поттикне економијата на Замбија, и тоа може да биде случај. Дури и ако ова е еднократна појава и не претставува ништо повеќе од дополнителна готовина и поддршка за кошаркарска академија, тоа е непобитен чекор во вистинската насока.

Првично, може да започне бавно, при што само неколку бизниси ќе одлучат да имитираат 10bet. Но, кога повеќе организации и корпорации ќе се одлучат да се приклучат на движењето, можно е наскоро Замбија да има енергичен спортски сектор кој дури може да се натпреварува со оној на нациите како ОК или САД.

Несомнено, новото спонзорство на Булдог со 10bet претставува значително подобрување, дури и ако се земе предвид целокупното здравје на клубот. Понатаму, долгорочните ефекти од ова искуство може да бидат крајно штетни за економијата на Замбија како целина.

Лесно е да се потцени влијанието на ваквата навидум безначајна промена. Сепак, малите прилагодувања како овие што се опфатени во овој напис може да послужат како искра што запали нешто многу поголемо од нив самите. Тешко е да се предвиди колкав ефект ќе има новото спонзорство на Булдози на 10bet врз економијата. Не може да се негира дека секоја реформа, колку и да е скромна, е чекор во вистинската насока.

Сè за букмејкерот 10Bet

Blue Star Planet Limited, сопственик и оператор на компанијата, има 10bet во функција од 2003 година. Операторот не можеше да најде други сестрински сајтови; затоа, персоналот во 10bet може да се концентрира само на еден бренд речиси 20 години.

Веб-страницата 10bet има извонреден рекорд стекнат во текот на речиси 20 години во индустријата и поседува лиценци од Шведска, Малта и ОК. Имањето на овие лиценци им овозможува легално да прифаќаат играчи од широк опсег на нации, што е поволно за сите што размислуваат да играат со страницата. Дури и ако може да изгледа претерано, тоа ја покажува посветеноста на страницата за одржување на отвореност и искреност.

Најнови вести

Кој ќе стане славните на бејзбол салата во 2023 година?
2022-11-30

Кој ќе стане славните на бејзбол салата во 2023 година?

Новости