Како да се справите со лошите трки во обложувањето

Новости

2022-07-13

Секој со искуство во спортско обложување разбира дека лошите трки се редот на денот. Идеално, а лошо трчање е термин кој се користи во обложувачките кругови за да се дефинира серија на загуби што го тера обложувачот да изгуби значителен износ. Дури и про-обложувачите наидуваат на периоди кога се чини дека сè им пркоси на нивните очекувања. Сепак, способноста да се издигнат над лошите трки е она што ги поставува најдобрите обложувачи од останатите.

Како да се справите со лошите трки во обложувањето

Лошите трки се дел од животот на секој обложувач. Како таков, секој спортски обложувач треба да разбере дека низите на губитници доаѓаат во различни форми и во секое време. Наместо да паѓаме во бескрајни фрустрации, особено кога се чини дека сè и пркоси на логиката, овој напис споделува неколку непроценливи сознанија кои би можеле да помогнат во управувањето со „ситуацијата“

Избегнете го нагонот да бркате загуби - направете пауза

Еден од најдобрите начини да се справите со губитничката серија е да избегнете бркање загуби. Фиколозите тврдат дека првите петнаесет минути по лошо проценетиот облог или голема загуба обично се најопасни за секој обложувач. Бркањето загуби е несомнено најлошото нешто што може да му се случи на обложувач откако ќе издржи низа порази.

На спортските обложувалници им се советува да гледаат коцкање во долги временски хоризонти. Иако може да има некоја итност во враќањето на загубите одеднаш, бркањето загуби често завршува со солзи. Наместо тоа, играчите се советуваат да имаат загуби на брадата.

Останете професионални

Дури и искусни обложувачи поминуваат низ низи на губитници. Сепак, начинот на кој тие се справуваат со овие ситуации ги издвојува од другите спортски обложувачи. Како и во натпреварувачкиот спорт, повеќето менаџери не би сакале нивниот тим или играч да биде комплетиран во друг натпревар со високи октани по пораз. Овој принцип важи и кога обложувачите трпат загуба.

Најдобар начин да се справите со лошото трчање е да останете професионални и да избегнете да се препуштите на замавот на емоциите што често следуваат по лошиот резултат. Најдобар начин да се покаже професионализам е строго да се набљудува планот за удирање. Исто така, препорачливо е да земете неколку дена одмор за да ги разгледате можните причини за правење погрешни избори.

Назад на јачината на звукот

Со обложувалници нудејќи десетици спортови, многу обложувачи денес не би имале ништо против да се обложуваат на повеќе спортови. Лесно е за обложувач да падне во искушението да пука повеќе за да ги надомести загубите додека е во лоша патека. За жал, ова не е секогаш начин. Што се однесува до спортското обложување, обложувачите кои сакаат да го зголемат обемот ризикуваат да направат повеќе загуби.

Најдобриот совет да му се даде на обложувачот по губитничката серија е да ги намали влоговите и да ги ограничи максималните загуби додека не ја врати довербата. Да се оди со полн гас по серија загуби може да се спореди со спортист кој спринтува на средината на маратонот само за да се изгори.

Анализирај ја историјата

Секогаш постои шанса нешто да не е во ред додека се наоѓате во губитничка серија. Во светлината на ова, секој осетлив спортски обложувач треба да одвои малку време и да ја разгледа својата историја на обложување. Не се работи само за гледање на резултатите; добра практика е да се обрне внимание на користениот пристап.

Анализирањето на историјата му помага на обложувачот да ги открие недоследностите во обложувањето кои често водат до неуспех, како што е недостатокот на јасна стратегија. Во повеќето случаи, обложувачите можат само да препознаат моменти на лоша дисциплина што ги чинат пари по серијата порази.

Играј безбедно

Ништо не го надминува одговорното коцкање. Одговорното коцкање се состои во тоа да останете стоички, т.е. да не се поколебате од краткорочните резултати од обложувањето. Најдобриот совет што треба да му се даде на обложувачот за одговорно коцкање е да избегнува да го гледа секој вложен облог. Лоши трки сигурно ќе се случат. Играчите кои немаат ментална сила да се справат со лошото трчање секако не се погодни за спортско обложување.

Времето не секогаш предизвикува голема грижа кога станува збор за спортско обложување. Секогаш ќе има повеќе спортски настани, па последното нешто што еден обложувач може да го направи е да почне да брка загуби. Секогаш кога некој играч смета дека е соодветно да одвои малку време и да се разлади, во негов најдобар интерес е да се одмори.

Направи пауза

Понекогаш, најдобриот начин да одговорите на серија лоши облози е да направите пауза. Сепак, повеќето обложувачи кои страсно ја сакаат играта никогаш не би ја поздравиле идејата целосно да се откажат од спортското обложување. Во повеќето случаи, обично е добредојдена можноста за рафинирање наместо да се врати. Обложувачите кои земаат подолг период без обложување имаат тенденција да ја вратат својата перспектива за нештата и може да се вратат со подобри дела што им одговараат.

Спортското обложување може да биде воодушевувачко, но може да биде и предизвик, особено по ужасен ритам. Ниту еден обложувач не е имун на лошо трчање. Советите споделени во овој напис се од суштинско значење за секој кој се соочува со лош тек. Идеално, справувањето со лошото трчање бара смиреност, управување со вашата банка и одржување дисциплина.

Најнови вести

Избор на најдобрите страници за кошарка за обложување
2022-09-28

Избор на најдобрите страници за кошарка за обложување

Новости