Како се споредуваат видео игрите и онлајн обложувањето

Новости

2022-09-07

Индустријата за игри е огромна. И етаблираните корпорации и стартапите сè повеќе покажуваат интерес за развој на игри. Општа опсервација е дека повеќето од големите момчиња во индустријата за забава и технологија сега се обидуваат да влезат на пазарот на игри. Неодамна, Нетфликс и Амазон ги објавија своите намери бидејќи почнаа да развиваат игри. Коцкањето преку Интернет е исто така уште еден аспект од индустријата за игри.

Како се споредуваат видео игрите и онлајн обложувањето

Видео игрите и обложувањето коегзистираат долго време. Сепак, експоненцијалниот раст на овие две индустрии е извонреден во последните години. Технолошкиот напредок, подобрената технолошка писменост и достапноста на советите за спортско обложување продолжуваат да играат централно место во инспиративниот раст на видео игрите и онлајн коцкањето. На пример, појавата на онлајн видео игри и паметни телефони е револуција сама по себе.

Извонредно, овие два аспекти, видео и казино игри, имаат прилично удел на сличности и неколку разлики.

Емоции

Онлајн обложувањето и видеоигрите се приспособени да ги будат емоциите на играчите. Додека повеќето луѓе можеби веруваат дека видео игрите се подобро поставени во зголемувањето на нивото на адреналин од видео игрите, и двете се многу добро во оваа област. Кога станува збор за онлајн спортско обложување, на пример, фактот дека има пари во игра го привлекува неподеленото внимание и емоции на играчот.

Психолошките и емоционалните аспекти на овие два гејмерски аспекти објаснуваат зошто се сметаат за зависни. Како такви, двете индустрии се слични во овој аспект.

Социјална врска

Доаѓањето на интернетот донесе огромна трансформација во светот на видео игрите. Денес, играчите на видео игри можат да играат или да се натпреваруваат едни со други без да се грижат многу за географските ограничувања. Уште подобро, повеќето блокбастер видео игри и конзоли денес се изградени за да ги олеснат социјалните интеракции меѓу играчите.

Кога станува збор за онлајн обложувалниците, некои од најдобрите онлајн обложувалници имаат соба за разговор што им овозможува на играчите да комуницираат во реално време додека ставаат облози. Дали во казино во живо или сајт за спортско обложување, современите играчи често имаат канал за да се ангажираат едни со други. Ова, пак, служи за подобрување на гејмерското искуство.

Повторно, и видео игрите и коцкањето преку Интернет покажуваат некои извонредни сличности кога станува збор за подобрување на социјалните интеракции помеѓу играчите.

Стимулации

Што се однесува до наградите и стимулациите, можеби онлајн обложувањето е на врвот. Покрај изгледите за приземјување профитабилен спорт и победа, бонусите на онлајн казиното обично се одлична награда за играчите. За да привлечат повеќе играчи во спортско обложување, на пример, повеќето сајтови за спортско обложување денес покажуваат статистика во реално време за вкупните освоени суми или некои од најголемите победници.

Стимулациите, кои се претежно финансиски, беа видливо отсутни во видео игрите. Сепак, доаѓањето на еСпорт дојде со долга листа на стимулации за играчите на видео игри. На пример, во еСпорт турнирите, во суштина онлајн видео игри, играчите сега можат да се натпреваруваат едни со други и да освојат некои парични награди. Од друга страна, на обложувачите на видео игри денес им се доделуваат најмногу, ако не и сите, стимулации што им беа достапни на онлајн обложувалниците.

Конвергенција

Колку и да има некои значајни разлики, останува очигледно дека и индустријата за игри и коцкање стануваат сè повеќе слични. На пример, развивачите на видео игри сè повеќе вградуваат различни механички игри во искуството на онлајн игри, како што е обложувањето со вистински пари. 

Во истиот здив, онлајн казината инкорпорираа повеќе функции од видео игрите како приказни, награди и бонус кругови, за да споменеме неколку.

Конвергенцијата помеѓу играњето и коцкањето создаде одредено преклопување. Ова е потврдено со термини како играње како обложување, каде што видео играта содржи некои симулирани мини видео игри на кои може да се обложува. Друга значајна точка на конвергенција е демонстрирана со постоењето на кутии за плен, каде што играчите мора да потрошат одредена сума за пристап до некои уникатни карактеристики во видео игра.

И на крај, казината и обложувалниците постојано бараат нови начини за привлекување играчи. Како резултат на тоа, традиционалниот модел за игри на казино RNG повеќе не е толку ефикасен како некогаш. Следствено, многу казина и спортски книги вградија видео игри во своето портфолио за да допрат до поширока клиентела.

Завршни мисли

И видео и онлајн казино игрите прераснаа во доминантни сили. Овие индустрии го презедоа интернетот затоа што повеќето луѓе денес претпочитаат игри или коцкање без да ја напуштат удобноста на своите домови.

Растечката листа на сличности помеѓу видео и онлајн казино игрите денес може да биде збунувачка, особено за луѓето кои не сакале да го следат напредокот во овие две индустрии. Но, генерално, играчите се примарните корисници овде бидејќи тие се оние кои уживаат во оваа конвергенција.

Меѓутоа, како што се намалува јазот помеѓу игрите и обложувањата, помладата генерација која е запознаена со технологија може да почне да се коцка и обложување на спорт на рана возраст. Со задоволство, ова не претставува реална закана за развојот на овие индустрии.

Најнови вести

Избор на најдобрите страници за кошарка за обложување
2022-09-28

Избор на најдобрите страници за кошарка за обложување

Новости