Најдобрите стратегии за спортско обложување што треба да се користат во 2021 година

Новости

2021-11-24

Спортското обложување може да биде многу забавно. Сепак, може да биде и фрустрирачки за обложувач ако работите не одат по него. Играчите брзо го прифаќаат фактот дека стратегијата го има клучот за подобрување на нивните шанси на интернет. Онлајн обложувачите можат да сторат за да помогнат нивното искуство со спортско обложување многу подобро.

Најдобрите стратегии за спортско обложување што треба да се користат во 2021 година

Таквите вклучуваат поставување на лимити за обложување, правилно управување со банкротот и користење на правото сајт за спортско обложување. Обложувачот исто така треба да најде и користи ефективни стратегии за обложување. Некои од најдобрите стратегии за спортско обложување користени во 2021 година се нагласени подолу.

Стратегија за совпаднати облози Совреденото обложување е можеби најлесната стратегија за обложување што обложувачите можат да ја користат. Оваа стратегија бара од обложувачот да стави сет на облози на истиот настан. Сепак, големиот улов за оваа стратегија за обложување е тоа што се потпира на бесплатни облози.

Повеќето онлајн обложувалници обично нудат бесплатни облози и други бонуси, што играчите можат да го искористат во оваа стратегија. Работи за сите спортови, но најдобро е за оние кои можат да завршат со само два исхода. Настаните кои имаат најголеми коефициенти исто така ќе бидат поволни за обложувачот.

Стратегија за арбитражно обложување

Оваа стратегија обично има за цел да ги искористи разликите во коефициентите во различни спортски книги. Коефициентите обично продолжуваат да се менуваат бидејќи различни фактори кои влијаат на исходот на играта продолжуваат да се менуваат. Во некои случаи, промената може да биде доволно висока за да даде поврат.

Стратегијата за арбитража ги користи доцнењата во некои спортски книги во врска со промената на коефициентите. Добивките обично се минимални, но може да се акумулираат за поголеми приноси.

Стратегија за критериум на Кели

Оваа стратегија најчесто се користи на финансиските пазари, но доста добро функционира и во спортското обложување. Таа има за цел да ги искористи варијациите помеѓу веројатноста и шансите. Сè што му треба на обложувачот е да ја одреди вредноста на коефициентот. Обложувачот потоа може да го промени својот влог според варијацијата на веројатноста и шансите. Постојат математички формули кои обложувачот може да ги користи за да ја пресмета вредноста на шансите и преклопувањето.

Стратегија за зголемување на шансите

Еден од методите што обложувалниците го користат за да привлечат нови обложувачи е зголемување на коефициентот. Обложувачите можат да ги искористат предностите од таквите зголемувања на коефициентите за да го зголемат износот на нивната потенцијална победа. Оваа стратегија работи само на подобрување на износот на добивката, но не ја менува веројатноста за победа на кој било начин.

Сепак, обложувачите треба да забележат дека повеќето спортски книги обично имаат добри причини за зголемување на одредени коефициенти. Зголемените шанси може да бидат показател дека исходот за шансите нема да биде позитивен.

Системска стратегија за обложување

Оваа стратегија за обложување бара од обложувачите да ги покриваат своите облози со различни линии за обложување наместо да користат акумулатор. Со акумулаторски облози, губењето на еден облог значи дека ќе изгуби целата уплатница. Со системски облози, ќе ги покриете сите најдобри исходи, така што губењето на еден облог не мора да значи и губење на целата ливче.

Бркање на Steam

Бркањето на пареа е стратегија која се потпира на значајните движења на пазарот за обложување. На пример, ако шансите значително се движат, тоа може да биде затоа што многу професионални коцкари и синдикати за обложување ставаат облози на едната страна.

Обложувалниците обично ги менуваат своите шанси во такви ситуации за да ги минимизираат своите исплати. Стратегијата претпоставува дека професионалните обложувачи и синдикатите за обложување кои предизвикуваат флуктуации на коефициентите имаат добра идеја за веројатниот исход. Обложувач на тој начин може да го искористи тоа знаење за да се обложи.

Најнови вести

Избор на најдобрите страници за кошарка за обложување
2022-09-28

Избор на најдобрите страници за кошарка за обложување

Новости