Крикет

Се веруваше дека играта е измислена во Англија во 16 век и е игра со палки и топки која има елементи на други игри како голф, сквош, бејзбол и тенис. Спортот е особено популарен во Обединетото Кралство, Индија и Австралија, но исто така е познат како сакан во повеќето нации на Комонвелтот кои порано беа под британска власт.

Што се однесува до обложувањето, тој е еден од спортовите што се користат во секоја европска спортска книга и се здобива со популарност во другите обложувачки региони низ светот.

Крикет
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Основи на обложување во крикет 2024

Основи на обложување во крикет 2024

Се проценува дека Крикет бил измислен уште во Англија во 16 век. Оваа игра е натпревар со палка и топка што вклучува елементи од други значајни спортови, вклучувајќи голф, сквош, бејзбол и тенис. Овој спорт има голема популарност во Обединетото Кралство, Индија и Австралија. Сепак, тоа е исто така широко сакано во нациите на Комонвелтот некогаш под британска власт.

Кога станува збор за обложување на крикет, тоа е прилично популарно да се најде во која било европска спортска книга. Исто така, се здобива со популарност низ светот во многу региони.

Основи на обложување во крикет 2024
Што е точно обложување во крикет?

Што е точно обложување во крикет?

Знаејќи дека спортот се реализираше многу одамна, може само да се претпостави дека обложувањето на крикет започнало пред неколку векови. Кога крикетот стана официјален спорт на крајот на 18 век, обложувањето на спортот доби широка слава. Флеш напред до денес, а обложувањето на крикет онлајн е широко распространето и сè уште добива наклоност.

Легитимните европски спортски книги за крикет треба да имаат крикет како опција за обложување. И со оглед на порастот на неговата популарност, нема да помине долго додека не дојде до пораст на обложувањето на овој спорт во САД. Ова треба да се види заедно со растечката легализација на национално ниво. Иако спортот не е толку сакан во големи размери како фудбалот или кошарката, крикетот што е присутен во спортските книги е почест отколку што може да претпоставите.

Што е точно обложување во крикет?
Како да се обложите на крикет

Како да се обложите на крикет

Коцкањето на крикет бара од вас да разберете некои од покомплицираните прописи на играта, особено кога станува збор за бодување. Ова ќе ви овозможи да знаете на што е најдобро да се обложувате и кои услови се идеални да ги прескокнете.

По номинална вредност, сè уште можете да се обложувате на крикет како и секој друг тимски спорт, едноставно со обложување кој ќе биде вистинскиот победник на натпреварот. Ако сте запознаени со обложувањето на паричната линија на фудбалски или кошаркарски натпревар, ова е истото. Сè на што се обложувате е тимот да победи.

Други елементи на кои можете да се обложувате се фрлањето паричка во отворањето, вкупниот број на тимови за постигнати трчања, па дури и колку трчања ќе бидат постигнати во дадена ининг. Слично на повеќето спортови, можете да се обложувате на индивидуални или тимски реквизити за сајтови за обложување крикет. Ова вклучува обложување кој мислите дека ќе биде најдобар батсмен или куглар за секој тим на крајот на натпреварот.

Дали сакате да ставате облози кои се уште поспецифични за спортот? Откако ќе научите за системот за бодување на крикет, можете да се обложите на кое тесто ќе има најмногу шестки до крајот на натпреварот. За побрза победа, можете дури и да се обложите на методот на 1. викет, педесет или стотина да бидат постигнати на натпреварот и кој тим ќе добие најмногу снема.

Како да се обложите на крикет
Разбирање на шансите за обложување крикет

Разбирање на шансите за обложување крикет

Како и со обложувањето на речиси сите други тимски спортови, коефициенти за обложување се разликуваат врз основа на неодамнешните перформанси и како се спротивставија на противничкиот тим во минатото. Силната неусогласеност на куглар и тесто може да резултира со нишање на шансите во која било насока.

Друг значаен аспект за тоа како обложувалниците ќе конструираат шанси за обложување за спортот е состојбата на теренот и закажаното време. Како и кај бејзболот, крикетот се игра на отворено, така што ако времето е лошо, условите на играта може да се променат.

Дождливиот ден ќе влијае на тоа колку трчања се постигнати, на ефикасноста на кугларот и на способностите на играчите на терен. Пред да ставите облог, имајте ги на ум сите овие фактори за да излезете голем победник. Шансите за обложување во крикет се многу со долги игри, различни стилови, професионални лиги и меѓународни турнири.

Најпопуларните шанси во крикет се на директниот победник на натпреварот, кој има четири можни резултати во крикет. Тим или земја или победува на натпревар, губи натпревар, врзува натпревар или ремизира. Нерешено значи дека натпреварот завршува, а двата тима имаат ист резултат. А кога станува збор за реми, тоа значи дека натпреварот завршува пред која било екипа да ги заврши сите ининги.

Понекогаш, онлајн спортските книги за крикет ќе групираат нерешено и нерешено, но слично на фудбалот, врските и нерешените се прилично чести. Ова значи дека обложувањето на овие стандардни линии на крикет може да биде прилично корисно за обложувачите.

Друг многу популарен стил на обложување кога станува збор за крикет е обложување на над/под резултатот. Облозите над/под за вкупниот резултат - или вкупниот резултат на само една страна - обично се обложување 50/50. Во оваа ситуација, шансите за обложување крикет од овој стил на обложување се отвора околу -110.

Разбирање на шансите за обложување крикет
Фокусирајте се на натпреварот

Фокусирајте се на натпреварот

За да ги направите најдобрите облози за крикет, не можете само да знаете кој тим е подобар или полош. Треба да ги знаете сите силни и слаби страни, особено ако претходно се совпаѓале со овој противнички тим. Анализирајте ја нивната издржливост, закрепнување, брзина и точност.

Кога станува збор за обложување на крикет, можеби ќе треба повеќе да ја проучувате статистиката отколку ако се обложувате на друг спорт. Не е доволно да се гледаат рекордите и рангирањето. Мора да сте запознаени со секој играч и да знаете како стојат во конкуренција. Токму овој тип на знаење ќе ви помогне да се подигнете и да победите големи.

Фокусирајте се на натпреварот
Не се обложувајте на возбуда

Не се обложувајте на возбуда

Публиката можеби навива за одреден тим како луда, но само затоа што тие се фаворит на публиката не значи дека ќе победат. Кога станува збор за обложување, важно е да не се наметнувате како размислуваат или чувствуваат луѓето. Она што треба да направите е да ги следите статистиките и истражувањата што сте ги собрале за тимот и поединечните играчи. Знаете многу повеќе за спортот од кој било случајен Џо, затоа немојте да го следите она што можеби го мислат набљудувачите.

Многу љубители на крикет имаат тенденција само да ги отфрлат своите верувања од друг обожавател. Бидејќи тоа е спорт кој не е многу сакан ширум светот, навивачите што го гледаат спортот навистина го сакаат спортот. Така, има многу другарство меѓу групите, со што се менуваат мислењата за тоа кој може најдобро да се претстави.

Иако можеби имаат добри намери, немојте само да го следите она што го мислат бидејќи тие се слепи за многу статистики. На крајот на денот, дали сакате да излезете победник или губитник? Го знаеме одговорот на тоа, затоа само погрижете се да ги вложите вашите облози на нешто потрајно, а не на она што навива толпата.

Не се обложувајте на возбуда
Учење на основите на линиите за обложување крикет

Учење на основите на линиите за обложување крикет

Имате доволно време за да можете да го искористите вашето знаење и да се обложите кога станува збор за сезоната на крикет. Обложувањето на коефициенти на крикет навистина може да додаде поголема возбуда кога станува збор за болни тест натпревари. За време на овие ситуации, можете да бидете на издржливост и цврстина кога станува збор за издржување на физичките и менталните компоненти на овие груби натпревари.

Реквизити за обложување крикет

Обложувањето со реквизит за крикет претставува широк спектар на облози кои не содржат обложување за шампионот или резултатот на играта. Реквизитите се движат од обложување за тоа која екипа или земја ќе победи во превртувањето на паричката, колку четворки и шестки ќе има во еден ининг и кој ќе биде прогласен за најдобар играч на натпреварот.

Реквизитното обложување на спортот може да даде разумна вредност, особено кога стандардните можности за обложување на натпреварот во голема мера ја фаворизираат едната страна.

Учење на основите на линиите за обложување крикет
Побарајте страница со одлични опции за обложување крикет во живо

Побарајте страница со одлични опции за обложување крикет во живо

Со обложување во живо, не треба да се грижите дека ќе го пропуштите почетокот на натпреварот. Обложувањето крикет во живо претставува споредливи можности за обложување со коефициентите пред натпреварот. Сепак, коефициентите на натпреварите за обложување крикет во живо се во постојана флуктуација, одразувајќи што се случува на теренот.

Побарајте страница со одлични опции за обложување крикет во живо
Што да знаете за неважечките облози

Што да знаете за неважечките облози

За која било игра навистина, треба вашиот играч да почне да игра за вашиот облог да биде валиден. Значи, ако од која било причина вашиот МВП играч на крикет се повлече и биде заменет со друг играч, вашиот облог ќе ви биде вратен. Не можете да се обложувате на играч ако тој всушност не игра

Фјучерси на крикет

Обложувањето на шампионот на најзначајните лиги во крикет и најпопуларните турнири е отворено на повеќе онлајн спортски книги. Да започне, онлајн обложувалници разумно ќе ги зголеми шансите за игрите пред да започнат. Обложувачите имаат добри промени кога станува збор за раните коефициенти, бидејќи тие рано започнуваат со акцијата. Ова им овозможува да заглават некои повисоки места на земја или клуб за кој веруваат дека ќе победи.

Обложувачите исто така може да се обложуваат дали тимот ќе се пласира во финалето на турнирот и дали некој тим ќе испадне. Фјучерсите за обложување во крикет се исто така достапни за победниците на наградите на турнирите и лидерите во статистичките категории.

Што да знаете за неважечките облози
Најголемите настани во крикет

Најголемите настани во крикет

Крикет има некои големи настани кои привлекуваат обложувачи и навивачи.

  • Светско првенство во крикет на ICC: На ICC Светско првенство во крикет се одржува на секои четири години и е најголемиот настан во спортот. Се одржува од крајот на мај до средината на јули, а коефициентите за обложување се достапни за секој натпревар. Фјучерсите се достапни за обложувачите да се обложуваат за тоа која земја ќе излезе голем победник.
  • Премиер лига на Индија: Индиската Премиер лига или IPL е доминантна спортска лига во Индија. Значи, има многу IPL-локации за обложување крикет што прифаќаат обложувачи од САД Турнирот трае околу два месеци секоја година и има осум различни клубови и вообичаено се одржува на пролет.
  • Шампионатот на округот: Датира од повеќе од 100 години, Каунти Шампионатот во Англија и Велс е најдоброто европско натпреварување во крикет, кое нуди 18 клубови. Таа трае од април до септември и ја истакнува првокласна лига.

Клучни производи за јадење

  • Размислете за времето пред да се обложувате
  • Погледнете ги сите различни турнири што се одржуваат во текот на целата година
  • Размислете за обложување на фјучерси
  • Направете го вашето истражување пред да се обложувате и не се потпирајте на возбуда од навивачите
Најголемите настани во крикет
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)