Хокеј на мраз

Хокејот на мраз им носи топлина во зима на играчите и навивачите веќе скоро 130 години. Откако првиот натпревар се одигра во Канада во 1895 година, хокејот на мраз го зацврсти своето место како национален спорт во земјата и се прошири во многу други делови на светот. И, денес, привлекува уште една група од населението, исто така; обложувачи на хокеј на мраз.

Навивањето се прошири низ целиот свет, каде што луѓето уживаат во возбудата од ставање облози и чекање за исходи. Радоста е уште подобра со онлајн спортското обложување. Фановите на хокеј на мраз сега имаат повеќе платформи каде што можат да ставаат облози од удобноста на нивните домови.

Хокеј на мраз
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Сè што треба да знаете за обложување во хокеј на мраз

Сè што треба да знаете за обложување во хокеј на мраз

Хокејот на мраз е меѓу најпопуларните зимски спортови, загревање спортови меѓу снегот. Потекнувајќи пред речиси 130 години, првиот хокеј на мраз беше во Канада во 1895 година. Оттогаш стана национален и меѓународен феномен. Со порастот на популарноста на играта доаѓа и порастот на спортското обложување на неа.

Заедно со возбудата од гледањето тимови како се борат на мразот, обложувачите можат да уживаат и во возбудата од фрлањето на своите пари за сопствена голема награда.

Сè што треба да знаете за обложување во хокеј на мраз
Што е обложување во хокеј на мраз?

Што е обложување во хокеј на мраз?

Обложувањето на хокеј на мраз првично започнало во Канада - неформално. Започна со собирање пријатели и ставање нерегулирани облози на локални игри. Потоа, на почетокот на 20-от век, обложувалниците почнаа да влегуваат во областите за играње и да цитираат коефициенти.

Напредокот на онлајн спортското обложување ја прави можноста за обложување на хокеј на мраз многу поприсутна. Гледачите го ценат спортот поради тоа колку е брз и колку дури и игрите можат да станат насилни.

Многу гледачи сè уште физички присуствуваат и гледаат натпревари во хокеј на мраз, дури и со порастот на онлајн спортското обложување. Некои спортски книги дури знаат колку луѓето уживаат обложување на спортот дека настанот го пренесуваат во живо.

Во 1923 година, беше создадена Лигата на хокеј на мраз, а тоа е кога имаше структура за обложување. Се започна со тоа што владата го регулира обложувањето, а лигата сакаше исплата од обложувалниците. Обложувалниците во овој момент беа вистински субјекти со физички продажни места. Сепак, обложувањето беше ограничено на локалитети.

Како што играта се развиваше и стана огромна, обложувањето исто така се распрсна во нови области во Канада и ширум светот. Развојот на игрите што се емитуваат им овозможи на повеќе луѓе да се обложуваат на игри, дури и ако се во друга земја.

Што е обложување во хокеј на мраз?
Како да се обложувате на спортови во хокеј на мраз

Како да се обложувате на спортови во хокеј на мраз

Во моментов, Хокеј на мраз е една од најпопуларните опции за спортско обложување меѓу играчите. Во текот на зимата има скокови за обложување, бидејќи има пораст на настаните, вклучително и одржувањето на Зимските олимписки игри. Сепак, хокејот на мраз е достапен за обложување во текот на целата година, бидејќи игрите може да се играат на лизгалишта во затворен простор.

Онлајн обложувањето значително ја подобри индустријата за обложување во хокеј на мраз. Се прошири на многу делови од светот и стана донекаде влезна точка за спортски обложувачи. Покрај тоа, колумните со совети за спортско обложување за хокеј на мраз примамат неверојатна читателска публика. Згора на сè, денес, Лигата на хокеј на мраз во Канада е означена како „обложување дома“ лига во хокеј на мраз.

За да се обложи, сè што треба да направи играчот е да најде онлајн обложувалница која нуди хокеј на мраз на нивниот пазар. Потоа, играчите можат да отворат и вчитаат сметка за обложување и веднаш да стигнат до обложување.

Еве го прегледот на обложувањето:

 1. Пријавете се на обложувалница која нуди обложување во хокеј на мраз и направете депозит.
 2. Изберете го настанот во хокеј на мраз на кој сакате да се обложувате.
 3. Изберете ја играта во хокеј на мраз на која сакате да се обложувате.
 4. Изберете износ на удел.
 5. Ставете облог.

Обложувањето во хокеј на мраз е одличен начин за обложувачите да се приклучат на спортската лига. Хокејот на мраз е брз, со многу можности за облози. Обложувачите можат да се обложуваат на победничкиот тим, стрелци, бодови, предупредувања и многу повеќе.

Обложувањето во живо се прошири на пазарите за хокеј на мраз, конкретно онлајн обложувалници. Играчите можат да се обложуваат на она што го гледаат во моментот. Шансите за такви облози може да се променат веднаш, што ќе го направи обложувањето уште повозбудливо.

Како да се обложувате на спортови во хокеј на мраз
Пресметување коефициенти за обложување во хокеј на мраз

Пресметување коефициенти за обложување во хокеј на мраз

Еве го едноставниот преглед: Шансите за обложување се веројатноста да се случи некој настан. Ако нешто веројатно ќе се случи (на пр., фаворитскиот тим победи), тој има помали коефициенти и на обложувачите им дава слаби приноси.

Шансите се определуваат од многу фактори, како што се формата на тимот, новите засилувања, повредите, рекордот меѓу себе, темпераментот на одреден играч (на пример, кога се обложуваат на претпазливост) и позицијата во лигата.

Коефициентите генерално ги проценуваат и обезбедуваат обложувалниците. Обложувачите ги завршуваат своите избори само врз основа на испитување или префинета интуиција. На шансите за хокеј на мраз за одреден натпревар може да се измени во текот на неделата или единечниот период.

На пример, ако тимот најверојатно ќе победи, но тогаш неговата ѕвезда се повреди за време на тренингот, нивните шанси се прилагодуваат. Оние кои сакаат да се обложуваат ќе го направат тоа откако ќе се споделат новите шанси за хокеј на мраз онлајн. Оние кои се обложувале порано ги задржуваат своите ливчиња.

Шансите може да отстапуваат помеѓу обложувалниците, така што обложувачот треба да го направи своето истражување. Сепак, разликата ретко е значајна освен ако играчот не се обложува на богатство.

Коефициентите обично се прикажуваат како парична линија (+/-), дропки (на пр., 10/1) или децимали (на пример, 5.2).

Фактори за шансите во хокеј на мраз

Постојат многу фактори кои влијаат на шансите за хокеј на мраз. Обложувачите мора да ги земат предвид претходните перформанси на поединечни играчи. Љубителите на обложување во хокеј на мраз можат да ја погледнат статистиката на интернет за да утврдат дали можеби ќе бидат успешни. Дали некој играч имал серија што недостасува во последно време? Како еден тим се мери со нивната конкуренција? Како настапуваат особено во последно време?

Пресметување коефициенти за обложување во хокеј на мраз
Коефициенти за облози за пари преку НХЛ

Коефициенти за облози за пари преку НХЛ

Облози на монелајн се за играчи кои сакаат да се обложуваат кој тим ќе ја добие играта. Може да има три различни формати: плус/минус, децимална и дропка.

Кога станува збор за поновите играчи, шансите за плус/минус може да биде потешко да се сфатат. Сепак, тие брзо стануваат омилени на повеќето обложувачи. Позитивен број го означува аутсајдерот, а негативен е за фаворитот.

За аутсајдерот, бројката е колку играч може да освои на облог од 100 долари. Фаворит е колку играч мора да ризикува за да освои 100 долари. На пример, да речеме дека играчот гледа натпревар помеѓу Тампа Беј Лајнинг и Вашингтон Капиталс, а Тампа е -150, а Вашингтон +140.

Тампа се пресметува да победи, така што играчот треба да се обложи 150 долари за да освои 100 долари. Вашингтон е аутсајдерот, така што играчот кој обложува 100 долари би добил 140 долари.

Децималните коефициенти се изразуваат со децимален број, како што е 2,55. Ова значи дека што и да се обложи играчот се множи со 2,55, што ќе го добие ако неговиот облог победи.

Коефициентите за дропка се збунувачки и изгледаат како 11/1 или 21/38. Бројот лево ја претставува сумата што играчот може да ја освои, а бројот на десната страна го означува уделот што играчот мора да го ризикува. На пример, коефициентот 10/1 би платил 100 долари за облог од 10 долари. Овој формат обично се користи само за позначајни облози, но играчот може да го види од време на време во линијата за пари.

Коефициенти за облози за пари преку НХЛ
Стилови на обложување во хокеј на мраз

Стилови на обложување во хокеј на мраз

 • Пак линија: Оваа линија е појасна, бидејќи повеќето љубители на спортот се запознаени со основните принципи. Другите спортови може да го нарекуваат овој стил на обложување како ширење. За обложување во хокеј, линијата за пакување е облог за тоа дали фаворитот ќе го победи другиот тим со два или повеќе гола наспроти аутсајдерот кој ќе даде за еден гол или ќе победи.
 • Вкупно (над/под): Облогот над-под е за бројот на постигнати голови од двете екипи во играта. Коефициентот ќе покаже дали е над или под облогот со број.
 • Обложување во живо:Обложување во живо подразбира кога играчите се обложуваат во текот на играта во живо. Тие ги ажурираат своите облози и промени во реално време, а шансите се приспособуваат соодветно. Ова може да се нарече и како обложување во игра.
 • Периодно обложување: Ова е стил на обложување кога играчот се обложува на исходот од секој период.
 • Реквизити: Обложувањето со реквизити се концентрира на конкретни настани во играта, а не на исходот од играта. На пример, обложувач може да се обложи дека одреден играч ќе постигне гол или дека друг може да спречи повеќе од 20 удари.
 • Разговор: Ова е кога обложувачот може да заокружи повеќе настани во еден облог.
 • Фјучерси: Фјучерсите бараат играчите да се обложуваат на она што може да се случи во иднината, а не на сегашната игра. Повеќето фјучерси обложувања се околу победниците на Купот Стенли, финалињата на конференциите, намалувањата на плеј-офот или освојувањето на одредени трофеи.

Дали вашето истражување

Сите претстојни натпревари во НХЛ и меѓународната хокеј лига можеби веќе имаат избор. Секој обложувач треба да истражи што се тие. Љубителите на хокеј на мраз знаат дека ова е добро место за да започнете.

Стилови на обложување во хокеј на мраз
Не се обложувајте на Hype

Не се обложувајте на Hype

Бидејќи хокејот на мраз е популарен спорт за обложување, на обложувачот му е лесно да се обложи на некој друг подобар, верувајќи дека мора да ги знае критиките и излезите ако се обложуваат на овој спорт. Сепак, тоа не е секогаш случај.

Важно е обложувачите да стекнат сопствено знаење за играта и тековниот натпревар и да не следат што може да шпекулира публиката. Само затоа што толпата може да навива едно име, не значи дека тој ќе го добие натпреварот.

Клучни производи за носење

 • Знаејќи дека директниот победник е еден од единствените стилови на обложување, направете го вашето истражување
 • Не се обложувајте на аутсајдерот; држете се до шампионите
 • Ако трката е на отворено, размислете како времето може да игра улога во перформансите на кучето
Не се обложувајте на Hype
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)