Вести

November 20, 2023

Водич за спортско обложување - правење информирани избори

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Спортското обложување е едноставно и забавно, но потребно е повеќе за да се победи. Не е изненадување кога ќе најдете некои коцкари кои се борат да победат. Спортско обложување е, по својата природа, потфат опфатен со ризик. Меѓутоа, ако се прави претпазливо, тоа може да биде забавен и наградувачки додаток за уживање во спортски активности.

Водич за спортско обложување - правење информирани избори

Секој онлајн спортски обложувач треба секогаш да сака да извлече максимум од своите облози со ставање облози со вредност. За жал, повеќето онлајн спортски обложувачи не ја разбираат важноста на вредноста во спортското обложување.

Во спортското обложување, важно е да се разбере што значи терминот „вредност“. Во суштина, вредноста се однесува на способноста на играчот да најде облози кои нудат подобра исплата отколку што обично би имале. Ова може да се постигне со различни средства, како што е изборот на вистинската сума за обложување, изборот на вистинските пазари и обложувањето во вистинско време. За целосно да се разбере вредноста на спортското обложување, важно е да се разберат и имплицираните и вистинските веројатности.

Имплицитна веројатност

Кога онлајн спортска книшка претставува парична линија, тоа укажува на веројатноста за специфичен исход. Затоа, сите играчи треба да ги претворат шансите за обложување во имплицитна веројатност. Идеално, имплицираната веројатност се пресметува со претворање на шансите во проценти. Иако обично е вклучена некоја математика, ова знаење е драгоцено за спортските обложувалници кога ја оценуваат потенцијалната вредност што ја нудат одредени пазари. Пресметувањето на имплицитната веројатност е јасен процес, но е единствен за видот на дадените шанси. Еве неколку формули кои се користат за да се направат овие пресметки.

  • Децимални коефициенти: Имплицитна веројатност = (1/ децимален коефициент) 100%
  • Коефициенти за дропка: Имплицитна веројатност = именител / (имениител + броител) 100%
  • Негативни американски шанси: Имплицитна веројатност = Негативни американски шанси / (Негативни американски шанси + 100) 100%
  • Позитивни американски шанси: Имплицитна веројатност = 100 / (позитивни американски шанси + 100) 100%

Играчите кои можат постојано да ставаат облози кои нудат најголема вредност, се предодредени да бидат долгорочни победници. Сепак, правењето облози со вредност е повеќе од обложување на директни победници. Тоа може да значи и обложување на тимови кои можеби нема да победат.

Безбедни места за обложување: Вашиот водич за доверливо и сигурно спортско обложување

Утврдувањето на вистинската веројатност за спортски облог бара стратегии. Различни обложувачи прифаќаат различни пристапи. Некои се обидуваат да ги пресметаат можните исходи во текот на серија игри. На пример, ако два тима требаше да одиграат пет натпревари и еден веројатно да победи четири од петте, се претпоставуваше дека фаворитот има веројатност за победа од 80%.

Друг пристап вклучува создавање формула која ги зема предвид клучните променливи на играта. На пример, формулата поврзана со фудбалот може да опфати работи како што се вредноста на тимот, моменталната форма, домашната предност, повредите/суспензијата и квалитетот на тренерскиот тим. На секоја променлива и е дадена објективна вредност, а потоа се одредува вистинската веројатност.

Како општо правило, кога имплицираната вредност е помала од реалната веројатност, соодветните облози се сметаат за висока вредност.

Спортското обложување може да биде и возбудливо и предизвикувачко. Еве неколку врвни совети што треба да ги земете предвид кога се занимавате со спортско обложување:

✅ Разберете ги основите: Пред да започнете со обложување, важно е да ги разберете основите на спортското обложување, вклучително и различните типови на облози (како што се парични линии, размери на поени и над/под), како функционираат шансите и концептот на работ на куќата.

✅ Специјализирајте се во одредена област: Наместо да се обложувате на секој спорт или настан, размислете да се специјализирате за одреден спорт или дури и одредена лига. Ова ви овозможува да стекнете повеќе продлабочено знаење и да правите повеќе информирани облози.

✅ Управување со банкроти: Одредете буџет за вашето обложување и држете се до него. Клучно е да се обложувате само на она што можете да си дозволите да изгубите. Вообичаена стратегија е да се обложите мал процент од вашата банка на секој облог за да се минимизира ризикот од значителни загуби.

✅ Купувајте ги најдобрите линии: Различни спортски книги честопати нудат различни шанси за исти настани. Имајќи сметки на повеќе спортски книги, можете да купувате наоколу за најдобрите линии, што може да го зголеми вашиот потенцијален профит со текот на времето.

✅ Бидете информирани: Бидете во тек со најновите вести, статистики и трендови во спортот на кој се обложувате. Повредите, формата на тимот, временските услови и други фактори можат значително да влијаат на исходот на настанот.

✅ Избегнувајте емотивно обложување: Не дозволувајте вашите емоции да ги водат вашите одлуки за обложување. Обложувањето на вашиот омилен тим или ставањето облог за враќање на загубите (бркање загуби) може да доведе до лошо донесување одлуки.

✅ Користете алатки и ресурси за обложување: Искористете ги предностите на достапните алатки и ресурси. Ова може да вклучува статистички бази на податоци, форуми за спортско обложување и аналитички алатки кои можат да обезбедат вредни сознанија.

✅ Водење евиденција: Водете евиденција за сите ваши облози, вклучувајќи победи, порази и резонирањето зад секој облог. Ова може да ви помогне да ја анализирате вашата стратегија за обложување и да направите прилагодувања по потреба.

✅ Разберете го обложувањето со вредност: Обложувањето со вредност е за наоѓање облози кои се поверојатно да се случат отколку што сугерираат шансите. Потребно е добро разбирање и на спортот и на пазарот за обложување.

✅ Останете дисциплинирани: Дисциплината е клучна во спортското обложување. Држете се до вашите стратегии, мудро управувајте со вашиот субсидирам и немојте да ве поколебаат краткорочните резултати.

Запомнете, на спортското обложување треба да се пристапува со претпазливост и не треба да се гледа како на гарантиран начин за заработка. Важно е да се обложувате одговорно и во рамките на вашите можности.

Топ 8 совети како да ги зголемите вашите шанси за победа во кошарка

Кога правите информирани избори, треба да се земат предвид неколку клучни фактори. Овие фактори може да варираат во зависност од спортот и конкретниот настан, но некои вообичаени размислувања вклучуваат:

  1. Форма и неодамнешна изведба: Проценете ги неодамнешните настапи и формата на тимот или играчот. Побарајте конзистентност и разгледајте ги сите неодамнешни промени што може да влијаат на нивната изведба.
  2. Повреди и суспензии: Земете ги предвид сите повреди или суспензии кои можат да влијаат на перформансите на тимот или играчот. Повредите на клучните играчи може значително да влијаат на шансите на тимот за победа.
  3. Временските услови: Временските услови може да имаат значително влијание врз одредени спортови, како што се настани на отворено. Размислете како временските услови можат да влијаат на перформансите на тимовите и играчите.
  4. Мотивација и влогови: Размислете за мотивацијата на тимовите и играчите во одредена игра или настан. Некои тимови можеби играат за шампионска титула, додека други можеби се борат да избегнат испаѓање. Мотивацијата може да игра клучна улога во одредувањето на исходот.
  5. Записи од глава до глава: Анализирајте ги записите од глава до глава помеѓу тимови или играчи. Побарајте какви било модели или трендови што може да укажуваат на предност на одреден тим или играч.

Со разгледување на овие фактори и спроведување на темелно истражување, можете да ги зголемите вашите шанси за информирани избори и правење профитабилни облози.

10 вообичаени грешки во спортското обложување што треба да ги избегнете

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
ThunderPick
Бонус $2.000

Најнови вести

Нурнете во возбудата: Претстојните избори за влогови од Doubledogdare на Кинеленд
2024-04-18

Нурнете во возбудата: Претстојните избори за влогови од Doubledogdare на Кинеленд

Вести