Вести

October 31, 2023

НФЛ доминира во рејтингот, светската серија опаѓа, колеџ фудбалот разочарува

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Вовед

Најновите неделни табели со рејтинг на спортови откриваат силни перформанси на НФЛ во неделата попладне, додека Светската серија доживеа пад на гледаноста. Дополнително, фудбалските натпревари на колеџ не успеаја да достигнат бројка од седум милиони гледачи. Да ги погледнеме подетално клучните моменти од рејтингот.

НФЛ доминира во рејтингот, светската серија опаѓа, колеџ фудбалот разочарува

Оценки за НФЛ

НФЛ повторно доминираше во гледаноста, а неделниот национален прозорец на CBS привлече најмногу гледачи во неделата. Натпреварот помеѓу 49ers и Bengals собра 26,06 милиони гледачи, што го прави вториот најгледан НФЛ-прозорец во сезоната. На FOX singleheader, во кој се појавуваат Овните и Каубојците, исто така се претстави добро, привлекувајќи речиси 20 милиони гледачи.

Сепак, играта во прајмтајм на NBC помеѓу Bears и Chargers го достигна најниското ниво на сезоната со само 15,72 милиони гледачи.

Гледаност на светските серии

Светската серија, иако беше најдобрата ждрепка без НФЛ, доживеа пад на гледаноста. Играта 1 во петокот привлече 9,17 милиони гледачи, додека играта 2 во саботата имаше 8,15 милиони гледачи. Овие бројки претставуваат две од најмалите публика во историјата на светските серии, со рангирање на играта 2 на последното место.

Колеџ фудбалски рејтинзи

Во изненадувачки пресврт на настаните, ниту еден колеџ фудбалски натпревар оваа недела не достигна бројка од седум милиони гледачи. Играта Џорџија-Флорида се најде на врвот на топ листите со 5,95 милиони гледачи.

Други нагласувања

Освен НФЛ и Светските серии, имаше уште неколку значајни настани во рејтингот. Во неделата имаше рекордна публика во одбојка на колеџ, додека првата недела во НБА собра најголема гледаност во последните шест години.

Заклучок

Како заклучок, НФЛ продолжува да доминира во неделните спортски рејтинзи, додека Светската серија доживеа пад на гледаноста. Фудбалските игри на колеџ исто така не успеаја да привлечат голема публика. Овие оценки ја нагласуваат тековната популарност на НФЛ и предизвиците со кои се соочуваат другите спортови при привлекување на вниманието на гледачите. Ќе биде интересно да се види како ќе се развиваат рејтинзите во наредните недели.

Неделни спортски рејтинзи, 23-29 октомври

Наведени се само настани со најмалку 150.000 гледачи. Оценките за домаќинствата од 0,55 или пониски се прикажани до втората децимална точка.

Најнови вести

Како да се справите со лошите трки во обложувањето
2023-11-20

Како да се справите со лошите трки во обложувањето

Вести