Најдобрите стратегии за спортско обложување што функционираат

Вистината е дека повеќето почетници во спортско обложување не се грижат за стратегиите. Иако ова може да се прости, имајќи предвид дека почетник има многу да научи, грешка е целосно да се игнорира стратегијата за обложување. Со правилен пристап, обложувачите носат добри одлуки кои водат до чести победи. Сепак, имајте предвид дека ниту еден од овие системи за обложување не гарантира моментален успех. Но, сепак, вреди да се сфати и да се користат еден или два системи за обложување за да се наведнат коефициентите. Продолжете да читате за да научите!

Најдобрите стратегии за спортско обложување што функционираат
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherMatteo BianchiResearcher

знаете за стратегиите за спортско обложување

Стратегијата за спортско обложување е збир на системи или совети истражувани за да се создаде профитабилно сценарио. Со други зборови, соодветно изработениот систем за обложување ја пренесува предноста што ја ужива букмејкерот на играчот. Ова е возможно затоа што спортското обложување вклучува вистински човечки активности, така што нема предност за да се осигура дека обложувачот секогаш победува.

Како што се очекуваше, онлајн обложувалниците фактор во многу статистика претходно создавајќи ги нивните шанси. Иако ова го прави предизвик да се предвидат исходите, обложувањето станува попрофитабилно со соодветна статистичка анализа. На едноставен јазик, стратегиите ги зголемуваат шансите за победа на играчот, освен што ги минимизираат основните грешки.

Земете управување со пари, на пример. Работата е што повеќето дебитанти не успеваат во спортското обложување бидејќи не знаат како да го заштитат својот капитал. Секогаш е одлична стратегија да знаете со колку да се обложувате и на кои одредени игри.

Управувањето со пари, исто така, им помага на зелените раце да ги минимизираат понатамошните загуби преку управување со времето на играта. Значи, сè на сè, научете ги примарните системи за спортско обложување и соодветно приспособете ги за да ја зголемите ефикасноста.

Стратегија за обложување со коњски трки: Совети и трикови за успех
Совети за спортско обложување за почетници

Совети за спортско обложување за почетници

Ако сте нов во спортското обложување, важно е да се фокусирате на градење цврста основа на знаење. Овие клучни концепти за почетници ќе ви помогнат да развиете подобро разбирање за процесот на обложување и да ги подобрите вашите шанси за успех.

1. Држете се до еден тим или лига: Научете многу за само еден тим или лига. Ова ви помага да правите подобри облози бидејќи добро ги разбирате. Следете ги нивните вести, повредите и како тие играа неодамна.

2. Проверете ги перформансите на тимовите против ширењето: Разберете колку добро функционираат тимовите во споредба со она што го предвидуваат обложувалниците (распространувањето). Некои тимови редовно прават подобро или полошо од овие предвидувања. Користете ги овие информации за да изберете каде да ги ставате вашите облози.

3. Управувајте со вашите пари мудро: Не обложувајте ги сите пари одеднаш. Одлучете колку од вашите пари сакате да ризикувате на секој облог, обично помеѓу 1-5%. Држете се до овој план дури и ако губите за да избегнете брзо губење на сите ваши пари.

4. Споредете ги страниците за обложување: Побарајте го најдобри зделки на различни обложувалници. Шансите за ист облог може да бидат различни во зависност од локацијата. Купувањето наоколу ви помага да ги максимизирате вашите добивки.

5. Обложувајте се на тимови во добра форма: Тимовите во победничка серија често продолжуваат да победуваат. Обложувајте се на овие тимови, но погрижете се потенцијалната исплата да вреди ризикот. Понекогаш, кога тимот победува многу, шансите можеби не се во ваша корист.

Сепак, од суштинско значење е да се проценат шансите и да се осигура дека тие нудат добра вредност. Понекогаш, победничките серии може да доведат до преценети коефициенти, што го прави понеповолно да се обложувате во тимот. Секогаш проценувајте ги шансите и разгледајте ги сите релевантни фактори пред да ги ставите вашите облози.

Совети за спортско обложување за почетници
Стратегии за спортско обложување кои функционираат

Стратегии за спортско обложување кои функционираат

Сега кога ги опфативме основите, ајде да истражиме некои специфични стратегии за спортско обложување кои докажано функционираат кога се правилно применети. Овие стратегии можат да ви помогнат да донесувате поинформирани одлуки за обложување и да ги подобрите вашите шанси за успех.

1. Оградување на вашите облози

Хеџингот е стратегија која вклучува ставање дополнителни облози за минимизирање на потенцијалните загуби или заклучување на профитот. Вообичаено се користи во фјучерс облози или кога ви преостануваат повеќе облози во парлеј.

При хеџинг, се обложувате против вашиот оригинален облог, ефективно создавајќи балансирана позиција која гарантира профит без оглед на исходот. Со прилагодување на големината на вашиот облог за хеџ, можете да го контролирате нивото на ризик и потенцијалната награда.

На пример, ако имате фјучерс облог за некој тим да го освои шампионатот и тој оди во финалето, можете да го заштитите вашиот облог со ставање облог на противничкиот тим. Ова осигурува дека ќе остварите профит без разлика кој тим ќе победи.

Хеџингот е вредна алатка за управување со ризикот и обезбедување на позитивен принос на вашите облози. Сепак, потребно е внимателно разгледување на шансите и големината на влоговите за да се постигне посакуваниот исход.

2. Обложување на средината

Обложување на средината, исто така познато како средно, е стратегија што ги користи движењата на линијата во облозите за размер. Вклучува ставање два облози на иста игра со различен распон на поени, создавајќи можност да се добијат двата облози доколку конечната маржа падне во одреден опсег.

За да ја извршите оваа стратегија, треба да ги следите движењата на линиите и да најдете значајна разлика во распространетоста на поени помеѓу различни спортски книги. Со обложување на двете страни од средината, создавате „прозорец“ каде што двата облози можат да победат.

На пример, ако една спортска книшка нуди бодови од -7 за тимот А, а друга спортска книшка нуди +10 за тимот Б, можете да ставате облози на двете страни. Доколку конечната маржа падне во опсег од 8-9 поени, двата облози ќе победат.

Обложувањето на средината бара внимателен тајминг и пронаоѓање на вистинските можности. Тоа може да биде стратегија со висок ризик и висока награда, но кога успешно се извршува, може да резултира со значителен профит.

3. Обложување против јавноста

Обложувањето против јавноста, познато и како избледување на јавноста, е стратегија која вклучува обложување против мнозинството јавно мислење. Тоа произлегува од концептот дека јавноста има тенденција да ги преценува популарните тимови и да ги игнорира аутсајдерите, создавајќи поволни шанси за обложување против јавното расположение.

Спортските книги ги прилагодуваат своите линии за да привлечат избалансирано дејство на двете страни на облогот. Кога јавноста во голема мера фаворизира еден тим, спортската книшка ќе ја прилагоди линијата за да поттикне повеќе облози на противничкиот тим, создавајќи вредност за спротивни обложувачи.

За да ги идентификувате можностите за обложување против јавноста, следете ги движењата на линиите и процентите на јавно обложување. Кога ќе видите линија која се движи во корист на аутсајдерот, тоа покажува дека јавноста во голема мера го фаворизира фаворитот. Ова претставува потенцијална можност за обложување против јавноста и искористување на зголемените коефициенти.

Обложувањето против јавноста бара внимателна анализа и спротивен начин на размислување. Со тоа што ќе се спротивставите на популарното мислење, можете да најдете вредност кај аутсајдерите и потенцијално да правите профитабилни облози.

4. Теорија на цик-цаг

Теоријата на цик-цак е стратегија за обложување која вообичаено се користи во сериите за плејоф НХЛ и НБА. Ја користи предноста на домашниот тим и промените на моментумот што се случуваат во текот на една плејоф серија.

Во НХЛ и НБА плејофот, тимовите играат во формат 2-2-1-1-1, при што тимот со повисоко рангирање е домаќин на првите два натпревари, како и на клучните петти и седми натпревари доколку е потребно. Теоријата на цик-цак капитализира од концептот дека тимовите често имаат подобри резултати дома и се враќаат по поразот.

Според теоријата на цик-цак, кога домашната екипа губи натпревар, поголема е веројатноста да победи на следниот натпревар, особено во НБА каде ниту еден тим никогаш не се вратил од негатива од 0-3. Оваа теорија сугерира дека обложувањето на домашниот тим по загуба може да биде профитабилна стратегија.

Дополнително, кога тимот со понизок ранг го добива првиот натпревар во плејофот на НХЛ, тие историски го добивале вториот натпревар на гости една третина од времето. Ова претставува можност да се обложите на тимот со пониско рангирање додека тие се стремат да го задржат својот моментум.

Теоријата на цик-цак бара внимателна анализа на перформансите на тимовите и специфичната динамика на секоја плејоф серија. Со искористување на предностите на домашен терен/лед и промените на моментумот, потенцијално можете да правите профитабилни облози за време на натпреварите во плејофот.

Стратегии за спортско обложување кои функционираат
Стратегии за спортско обложување што не функционираат

Стратегии за спортско обложување што не функционираат

Иако постојат многу докажани стратегии за спортско обложување, важно е да бидете свесни за стратегиите кои не функционираат или носат висок ризик од неуспех. Овие стратегии често се потпираат на погрешна логика или нереални очекувања. Еве неколку примери:

1. Систем за спортско обложување Martingale

Системот Martingale е популарна стратегија за обложување која вклучува удвојување на вашиот облог по загуба во обид да ги надоместите вашите загуби и да остварите профит. Иако теоретски може да изгледа привлечно, системот Martingale носи значителни ризици и не е сигурна долгорочна стратегија.

Системот Martingale претпоставува дека на крајот ќе победите и ќе ги надоместите вашите загуби. Како и да е, потребна е голема сума за да се одржат долгите низи на губитници, а многу спортски книги имаат максимални ограничувања за облози што можат да ве спречат да го удвојувате вашиот облог на неодредено време.

Дополнително, системот Martingale се потпира на облози со парни пари, кои се ретки во спортското обложување поради провизијата на обложувалниците (vig). Ова го отежнува ефективно спроведување на системот.

2. Систем за спортско обложување со негативна прогресија

Системот на негативна прогресија, исто така познат како d'Alambert систем, е сличен на системот Martingale, но со поумерен пристап. Тоа вклучува зголемување на вашиот облог за една единица по загуба и намалување за една единица по победа.

Иако системот за негативна прогресија може да изгледа помалку ризичен од системот Мартингејл, сепак го носи вродениот недостаток на претпоставката дека загубите на крајот ќе бидат проследени со победи. Во реалноста, исходите од обложувањето се непредвидливи и не постои гаранција за победничка серија за да се надоместат загубите.

3. Систем за спортско обложување Labouchere

Системот Labouchere, исто така познат како систем за откажување, вклучува создавање низа од броеви што ја претставуваат вашата посакувана добивка. Секој облог одговара на збирот на првиот и последниот број во низата. Ако облогот победи, тие бројки се прецртуваат; ако изгуби, збирот на облогот се додава на крајот на низата.

Иако системот Labouchere нуди организиран пристап кон обложувањето, тој не гарантира профит и може да биде комплициран за спроведување. Потребно е внимателно следење на низата и може да резултира со значителни загуби доколку не се управува правилно.

Важно е да им пристапите на системите за обложување со претпазливост и критички да ја оцените нивната ефикасност. Најдобриот пристап за спортско обложување е комбинирање на здраво управување со банкроти, темелно истражување и добро заокружено разбирање на спортот или лигата на која се обложувате.

Стратегии за спортско обложување што не функционираат
Вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во стратегијата за обложување

Вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во стратегијата за обложување

Иако е од суштинско значење стратегијата за обложување, подеднакво е важно да се избегнат вообичаените грешки кои можат да ги поткопаат вашите напори. Еве неколку грешки што треба да ги избегнувате при развивање и спроведување на вашата стратегија за обложување:

  • Бркање загуби: Една од најголемите грешки што ги прават обложувачите е бркањето загуби. Ова вклучува зголемување на големината на вашиот облог по загуба во обид брзо да ги надоместите претходните загуби. Бркањето загуби може да доведе до непромислено и импулсивно обложување, што често резултира со уште поголеми загуби. Важно е да се држите до вашата стратегија и да не отстапувате врз основа на емоции.
  • Прекумерно обложување: Прекумерното обложување е кога ризикувате повеќе отколку што можете да си дозволите да изгубите. Ова често се случува кога обложувачите се премногу самоуверени или се обидуваат брзо да ги вратат загубите. Прекумерното обложување може да го исцрпи вашиот субсидиум и да ве остави без средства за да продолжите со обложувањето. Важно е да се придржувате до однапред одредената големина на влогот и да не ризикувате повеќе отколку што можете да си дозволите.
  • Недостаток на истражување и анализа: Друга честа грешка е не вложувањето доволно време и напор во истражување и анализа. Без да собирате релевантни информации и ефективно да ги анализирате, во суштина слепо се коцкате. Истражувањето и анализата даваат вредни сознанија кои можат да ви помогнат да донесувате поинформирани одлуки. Важно е да посветите време на проучување статистики, трендови и други податоци кои можат да ви дадат предност.
  • Неприлагодување на променливите околностиs: Пејзажот за коцкање постојано се развива, а она што функционира денес можеби нема да работи утре. Важно е да останете ажурирани со најновите трендови и случувања во индустријата и да бидете спремни соодветно да ја прилагодите вашата стратегија. Неуспехот да се прилагодите може да доведе до пропуштени можности и неоптимални резултати.
  • Игнорирање на управувањето со банкроти: Управувањето со банкроти е клучен аспект на секоја стратегија за обложување. Игнорирањето на управувањето со субсидирам може да доведе до значителни финансиски загуби и да ги намали вашите шанси за успех во обложувањето. Ефективно управување со субсидирам вклучува одвојување одредена сума пари за обложување и одредување колку да се обложи на секој облог. Тоа ви помага да ги заштитите вашите средства за време на сериите на губитници и гарантира дека имате доволно капитал за да продолжите да обложувате на долг рок. Вообичаено упатство е да ризикувате не повеќе од 1-5% од вашата банка на еден облог.
Вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во стратегијата за обложување
Тестирање и усовршување на вашата стратегија за обложување

Тестирање и усовршување на вашата стратегија за обложување

Откако ќе развиете стратегија за обложување, важно е да ја тестирате и усовршите со текот на времето. Она што работи за едно лице може да не работи за друго, па затоа е од суштинско значење да ја прилагодите вашата стратегија на вашите специфични цели и толеранција на ризик.

Првиот чекор во тестирањето на вашата стратегија е да водите евиденција за вашите облози. Ова ги вклучува датумот, видот на облогот, големината на влогот, шансите и исходот. Со следење на вашите облози, можете да ги анализирате резултатите и да идентификувате модели и трендови. Ова ви овозможува да ја оцените ефективноста на вашата стратегија и соодветно да направите прилагодувања.

Исто така, важно е да ги анализирате вашите серии на победи и порази. Ова може да ви помогне да ги идентификувате сите недостатоци во вашата стратегија и да ги направите потребните прилагодувања. На пример, ако забележите дека постојано губите кога се обложувате на одреден спорт или пазар, тоа може да укаже дека вашата стратегија има потреба од дотерување.

Друг важен аспект на тестирањето на вашата стратегија е да користите статистички значајна големина на примерокот. Ова значи дека треба да имате доволен број облози за да извлечете значајни заклучоци. Не е доволно да ја оцените вашата стратегија врз основа на мал број облози, бидејќи тоа може да доведе до неточни резултати.

Кога ја усовршувате вашата стратегија, важно е да бидете отворени за промени и приспособливост. Пејзажот на коцкање постојано се развива, а она што функционира денес можеби нема да работи утре. Останете во тек со најновите трендови и случувања во индустријата и бидете спремни соодветно да ја прилагодите вашата стратегија.

И на крај, од суштинско значење е да имате реални очекувања кога ја тестирате и усовршувате вашата стратегија. Ниту една стратегија не може да гарантира постојан профит, а на патот ќе има подеми и падови. Важно е да се фокусирате на долгорочните резултати и да останете дисциплинирани, дури и за време на сериите на загуби.

Тестирање и усовршување на вашата стратегија за обложување
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Крајниот водич за обложување во Супер Боул за да се подготвите
2023-03-08

Крајниот водич за обложување во Супер Боул за да се подготвите

Ќе има многу пари за легално обложување на Суперболот во 2023 година, откако натпреварот во 2022 година ќе ги сруши сите претходни рекорди. Последен пат, во Супер Боул LVI, Лос Анџелес Рамс победи против Синсинати Бенгалс со 23-20.

Објаснети различни видови на коефициенти за обложување
2023-03-01

Објаснети различни видови на коефициенти за обложување

Мора да ги разберете шансите пред да започнете со обложување на кое било ниво. Разбирањето на најчестите коефициенти за обложување и начинот на читање и разбирање на нивните различни формати е од суштинско значење за ставање образовани облози.

Дали обложувањето може да ве направи богат?
2023-01-18

Дали обложувањето може да ве направи богат?

Луѓето ширум светот уживаат да се обложуваат на спортски настани исклучиво за рекреативни цели. Забавата е во возбудата на потенцијалната победа. Искусните коцкари ќе препознаат дека монетарните загуби се многу веројатни. Од друга страна, има некои луѓе кои успеваат редовно да постигнат пристоен профит со внимателни облози.

Четвртфинале на Светското првенство во ФИФА 2022 година - Холандија против Аргентина
2022-12-09

Четвртфинале на Светското првенство во ФИФА 2022 година - Холандија против Аргентина

Четвртфиналето на Светското првенство во ФИФА 2022 година конечно е пред нас! Со само 8 тима преостанати, работите почнаа навистина да се вжештуваат по многу жешки настапи и историски пресврт во осминафиналето.