Вовед во Парлеј обложување

Во зависност од тоа од каде потекнуваат обложувачите, може да се познати термините „парлаи“, „акумулатори“, „мулти-облози“ или „комбо облози“. Овие популарни спортски облози може да имаат различни имиња во различни региони, но сите се исти; еден облог составен од посебни облози.

Парлеите им овозможуваат на спортските ентузијасти да се обложуваат на шансите за победа на нивните омилени тимови, а бидејќи парлациите функционираат со додавање на банкротот на секој победнички облог, тие нудат поголеми исплати.

Но, со поголеми награди доаѓаат и поголеми ризици за љубителите на спортот, затоа што победуваат само ако секоја нога победи. Подолу е корисен водич кој ќе им помогне на коцкарите да разберат како функционираат парлациите.

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Објаснето Parlay спортско обложување

Објаснето Parlay спортско обложување

Парлеј е вид на спортски облог што му дозволува на обложувачот да поврзе два или повеќе индивидуални облози на различни игри или спортски тимови и да ги комбинира за да формира еден облог.

За да можат обложувачите да добијат парлеј, сите облози или нозе вклучени во парлејот мора да победат, а победникот добива поголема исплата.

Парлеите звучат како одличен начин за зголемување на добивката или за добивање многу поголема потенцијална исплата; како и да е, додавањето повеќе индивидуални облози на парлеј значи дека шансите и ризикот од губење се многу поголеми за лицето кое го прави парлејскиот облог.

Што се случува кога ќе се изгуби целиот облог за парлеј?

Во споредба со индивидуален облог, паричните пари се многу потешко да се добијат. Парлејот функционира така што се групираат спортските облози заедно, што значи дека ако еден единствен облог на парлеј изгуби, целата парлејација губи.

Овие коефициенти ја прават правичноста во парното спортско обложување и изборот на вистинската книшка исклучително важна бидејќи шансите за губење се многу поголеми.

Лесно е да се забележи дали онлајн казината и спортските книшки се доверливи даватели на обложување. Сигурна веб-локација ќе има безбеден домен, ќе нуди добро познати опции за плаќање и ќе обезбеди ресурси посветени на одговорното коцкање.

Веродостојните веб-локации ќе имаат јасни одредби и услови и нема да ветуваат бонус понуди кои се премногу добри за да бидат вистинити или нереални исплати.

При изборот помеѓу различни спортски книги, коцкарите секогаш треба да бараат една од врвните глобални лиценци за коцкање во индустријата. Овие лиценци вклучуваат лиценци од Курасао, Канаваке, Малта, Островот Ман и Костарика.

Објаснето Parlay спортско обложување
Видови шанси за парлеј

Видови шанси за парлеј

Вкупните износи над-помалку, паричните линии и распределбата на поени се популарни игри за фудбал, кошарка и хокеј на мраз.

Спортско обложување прекумерно:

Спортската книшка предвидува статистика за двата тима. Обложувачите се обложуваат на комбинирани резултати и ако резултатите се повисоки или пониски од проекциите.

Ако облогот е Тим А постигне 20, а Б постигне 30, предвидениот вкупен резултат е 50. Ако вистинскиот резултат е 55, победуваат над облозите, но ако се 40, победуваат под облози.

 • Плус коефициентот покажува 50% или помала веројатност за победа и колку некој ќе победи, т.е. +120 значи дека секој 100 $ добива 120 $.
 • Коефициентите на минус значат над 50% шанси за победа и колку ризикуваат обложувачите, т.е. -110 ризикуваат 110 долари за да добијат 100 долари.
 • +100 коефициенти значи дека обложувачот го добива она што го ризикува, а спортските книшки плаќаат дури и за победничките облози, т.е. облозите од 100 долари со коефициент +100 добиваат 100 долари.
 • Притисокот е врзување со спортската книшка, а парите потрошени на облог се враќаат.

Спортско обложување Moneyline:

Спортските книги ги ставаат сите пари на обложувачот на првиот облог. Ако победи, спортската книшка повторно го пресметува облогот, го става на следниот облог и така натаму, додека обложувачот не загуби или победи на парлејот.

 1. Шансите на Moneyline = Против успех ÷ За успех
 2. Претворете во децимален број (𝑥).
 • Ако 𝑥 е помал од 1, користете: 𝑥 x 100

 • Ако 𝑥 е повеќе од 1, користете: -100 ÷ 𝑥

   3. Претворете ги шансите:
  
 • Плус: Шансите ÷ 100 + 1

 • Минуси: 100 ÷ Moneyline + 1

   4. Помножете ги коефициентите заедно
  

Спортско обложување со ширење на поени:

Ова се облози за тоа колку поени ќе освојат или загубат две екипи со, т.е. разлика на победа.

 • Тим А:
  -7.5
  -110
 • Тим Б:
  +7,5
  -110

Ако тимовите А и Б играат меѓу себе и ако спортските книги знаат дека А е подобро, тие ќе предвидат победа на А со 7 или 8 поени. Првиот ред е облогот, а вториот е распространетоста на поени, при што и двајцата плаќаат -110.

Првиот облог: Тимот А ќе победи со повеќе од 7,5 поени и облози:

 • Изгуби ако А изгуби
 • Победи ако А победи со 8 или повеќе
 • Изгуби ако А победи со 7 или помалку

Вториот облог: Тимот Б победува целосно или губи со помалку од 7,5 поени и се обложува:

 • Победи ако победи Б
 • Победи ако Б загуби со 7 или помалку
 • Изгуби ако Б изгуби за 8 или повеќе

Ако резултатот е А: 30 наспроти Б: 24, Б победува бидејќи загубата е 7 или помалку.

Видови шанси за парлеј
Како да направите парлајски облози на спортски онлајн?

Како да направите парлајски облози на спортски онлајн?

Онлајн спортските книги и казина користат софтвер за обложување да се предвидат исходи и статистика за играчите да се обложуваат. Софтверот, исто така, создава лесно достапни дигитални картички за повеќекратни отстапки.

Постојат многу различни типови на софтвер што се користат на веб-локациите за обложување преку Интернет и како тие функционираат обично е добро чувана тајна за да се спречи мамење. Сепак, општо е познато дека сите тие користат податоци за вкупниот број на освоени поени и изгубени и освоени игри за да ги пресметаат коефициентот за поединечно обложување на картата за парлеј и коефициентот за повеќекратни проверки.

Повеќето софтвери за онлајн обложување користат вештачка интелигенција (ВИ), историски податоци од тимови во избор на парлеј и предвидувачки алгоритми за пресметување на коефициентот за парлеј и веројатноста за победа на тимовите.

Интернет-страници за спортско коцкање потоа дозволете им на играчите да пристапат до овие информации за да им помогнете при поставувањето на повеќекратни облози на нивните омилени спортски или тркачки настани преку Интернет.

Уникатни карактеристики на популарниот софтвер за парлеј

 • Усогласеност со глобалните стандарди за коцкање и меѓународно признатите лиценци за онлајн спортска книга
 • Интеграција на вештачка интелигенција (ВИ) за помош со стратегиите за обложување на корисниците
 • Интеграции на зголемена реалност (AR) и виртуелна реалност (VR) за создавање на извонредни кориснички искуства
 • Врски со сигурни партнери за податоци за точни пресметки врз основа на статистика
 • Историски податоци за освоените поени и тимските коефициенти за поинформирани одлуки за обложување
 • Аналитичка анализа на избрани тимови и игри за попрецизни пресметки на коефициентите
 • Модули за управување со ризик за елиминирање на ризиците при спортско обложување
 • Вградена заштита од измама за обложувачниците
 • Силна безбедност на податоците за заштита на приватноста, личните информации и финансиските детали
 • Брза и лесна регистрација, поставување, автентикација и проверка на возраста на корисничка сметка
 • Разновидност и прилагодувања на контролната табла на клиентите
 • Пристапност, достапност и корисничка поддршка 24/7
 • 100% мобилна реакција и пристап до избор и картички за парлај преку мобилни уреди
 • Потенцијални пресметки за исплати поддржани со податоци на еден облог на карти за парлеј и цели картички
 • Глобални споредбени податоци за облози и резултати на истата игра
 • Прилагодени препораки и насоки за следниот облог на корисникот и подобрени потенцијални исплати
 • Поддршка за повеќекратни договори, вклучително и два тимски облози, три тимски облози и многу повеќе
 • Лесна дигитална картичка за парлеј, уплатница и генерирање билети
 • Целосно приспособливи картички за парлеј
 • Поедноставено создавање облог
 • Можности за обложување во реално време и во живо
 • Пристап до спортско обложување на повеќе јазици
 • Бројни доверливи портали за плаќање преку Интернет
 • Мулти-валутни способности
 • Персонализирани ажурирања за најновите игри и предлози достапни за облози
 • Интеграции од трета страна за споделување на напредокот и достигнувањата на облозите на социјални мрежи
Како да направите парлајски облози на спортски онлајн?
Како да ја изберете најдобрата страница за обложување преку Интернет

Како да ја изберете најдобрата страница за обложување преку Интернет

Изборот на најдобрата онлајн страница е од суштинско значење доколку обложувачите сакаат да се заштитат од нелегално коцкање и измама.

Најдобрите парлајски сајтови имаат доверливи домени кои лесно се препознаваат по врската на веб-страницата. УРЛ-адресите на веб-страниците што завршуваат на .com, .io и .top, на пример, се доверливи, додека казино-страниците со .lv, .ro, .ru, .ag и .eu не се регулирани.

Сајтовите за коцкање што завршуваат на .org, .zip и .gov не се доверливи бидејќи .org е резервиран за непрофитни организации, .zip за услуги за складирање и .gov за владини организации и ентитети.

Најдобрите локации ќе прикажуваат печати на одобрение од официјални регулатори и независни ревизори како што се GREF, IAGR и NAGRA, на пример.

Овие пломби укажуваат на тоа дека сајтовите и софтверот за парлеј биле подложени на правилни процеси на лиценцирање и проверки на позадината за да се осигура дека податоците и парите на играчите се безбедни.

Опции за плаќање а бонусите за парлај, исто така, ги откриваат најдобрите веб-страници за фер и легални договори. Ако страницата нуди непознати порти за плаќање за прифаќање пари или исплатите на пари се ограничени на испарливи криптовалути, тоа е големо црвено знаме.

Ветувања за екстремно високи бонуси, распределбата на поени и исплатите кои изгледаат премногу добро за да бидат вистинити се други црвени знамиња. Овие веб-локации се дизајнирани да ги намамат клиентите, но најверојатно нема да добијат добивки од исплата.

Како да ја изберете најдобрата страница за обложување преку Интернет
Различни спортови на кои може да се обложите

Различни спортови на кои може да се обложите

Три од најпопуларните видови на спортови за облози се хокеј на мраз, фудбал и кошарка.

Што е обложување во хокеј на мраз?

Парлеите најчесто се користат во Облози во НХЛ хокеј на мраз. Овие облози комбинираат повеќе облози за хокеј на мраз, и секој поединечен облог во рамките на парлејот се нарекува нога, и секој дел мора да победи за исплата. Колку повеќе нозе се додадени, толку е поголем ризикот и потенцијалните пари во конечната исплата.

На пример, парење со два тима во хокеј на мраз значи две парични линии за два различни клуба за хокеј на мраз кои играат во иста вечер. Доколку и двата тима за хокеј на мраз победат на своите натпревари, облогот „погодува“ и обложувачот победува.

Но, ако само еден од тимовите за хокеј на мраз победи на нивниот натпревар, обложувачот го губи целиот парлеј облог и нема да добие пари.

Што е фудбалско парлеј обложување?

Фудбалските натпревари во НФЛ се исклучително популарни во спортското обложување. Фудбалскиот парлеј вклучува повеќе поединечни облози на различни фудбалски тимови, и овие облози се комбинираат за да ги сочинуваат нозете на еден единствен облог.

Пакетот за три тима во фудбалот вклучува три различни облози за распределба на бодови на три фудбалски тимови. За да „погоди“ парлеј со три тима, секој тим мора да победи целосно, да победи со одреден број поени или да биде поразен со помалку од предвидениот број поени.

Ако две облози од трите етапа победат и само еден изгуби, лицето го губи целиот фудбалски натпревар.

Што е кошаркарско парлејско обложување?

Кошаркарските игри често се прават за повеќе кошаркарски тимови во НБА.

Кошаркарскиот парлеј облог обично е НБА кошаркарски облог со повеќе тимови избрани за создавање на еден облог. Изборот на кошаркарскиот тим потоа се множи за да понуди многу поголеми шанси.

За да победи и да се искешира кошаркарскиот натпревар, секој избран кошаркар мора да го добие својот натпревар.

Различни спортови на кои може да се обложите
Совети и трикови за спортско обложување за успешно плаќање на пари

Совети и трикови за спортско обложување за успешно плаќање на пари

Бројни стратегии за спортско обложување постојат за попаметни облози и поголеми исплати. Подолу се дадени неколку корисни совети за парцела:

1) Поставете помали прилози

Парлеите функционираат со групирање на неколку облози и колку повеќе облози се додаваат, толку се поголеми шансите за загуба. Чувајте ги парлите мали, а очекувањата реални за да имате поголеми шанси за победа.

2) Не ги ограничувајте паролите

Не треба да паѓате на еден ден, па затоа нема потреба да ги ограничувате спортските облози на еден датум или настан. Партнерите работат во различни денови, а најдобри резултати често се од облози во различни денови.

3) Парлеи за жива ограда

Хеџинг се користи кога сите, освен еден облог што формира парлеј, имаат добиено. За да се заштити облогот за парлеј, обложувачите поставуваат единечен облог што е во конфликт со ногата што го сочинува првичниот облог за парлеј. Оваа стратегија може да обезбеди исплата со освојување на облогот за жива ограда или последната парлејска фаза.

Совети и трикови за спортско обложување за успешно плаќање на пари
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

За кои спортови најлесно се обложуваат?

MLB бејзболот е еден од најлесните спортови за почетници кои учат како функционира парлејот. Во однос на пристапноста, најлесниот спорт за парлејски облог е НФЛ фудбалот. Но, кога станува збор за надминување на коефициентот на спортска книшка и победа, колеџ кошарката е најлесниот спорт за парлејски облог.

Дали треба да победувате на секој натпревар за да добиете парична исплата?

Да, обложувачот мора да го добие секој помал облог што ги сочинува нозете на облогот во парлеј за да го добие целиот парлеј. Ако се изгуби еден од помалите облози, губи целиот парлеј, а веб-локацијата за спортска книшка или казино онлајн го добива банкротот ставен на парлејот.

Можеш ли да го искешираш предвремениот облог?

Да, обложувачот може рано да се искешира од паричниот облог, но кеш аутот треба да се случи пред да заврши последниот натпревар во парлеј. Исто така, важно е да се забележи дека различни спортски книги работат со различни правила, па затоа е најдобро да ги проверите условите и условите на операторите.

Дали се исти облозите за парлеј и закачките?

Не. Тизерските облози се еден вид на парлејски облози што му дозволуваат на обложувачот да плати за да ги зголеми шансите за парцела во негова корист и да ги подобри нивните вкупни шанси за успех. Плаќањето за облог за најава го менува распонот на поени или вкупните збирки за да го олесни освојувањето на целиот облог во парлеј.

Можеш ли да се обложиш на истата игра?

Секако! Истиот облог или прелистувањето за иста игра (SGP) му овозможува на обложувачот да избере и да поврзе повеќе облози на иста игра. На пример, обложувачот може да стави вкупен облог Над-Под на конечниот резултат, реквизит за обложување на играч или обложување со парична линија за тоа кој тим ќе победи.