Зависност од коцкање

Natalie Turner
PublisherNatalie TurnerPublisher

Избегнување на зависност од коцкање

За секој кој не паднал во стапицата, зависноста од обложување звучи како невозможно сценарио. Многу луѓе кои уживаат во коцкањето како социјална активност не разбираат како тоа може да ги вовлече луѓето.

За да го направите ова, важно е да се разбере што предизвикува такво однесување.

Емоционално обложување

Некои луѓе сакаат да се обложуваат на тимови што ги поддржуваат. Другите се против оние тимови што ги мразат. Ова ги тера да ја изгубат рационалноста во нивниот процес на обложување. Ако облозите не одат по својот пат, тие веројатно ќе ја продолжат потерата до точка каде што повеќе не можат да ја контролираат.

Обложувањето како инвестиција

Можеби времињата беа тешки, но обложувањето со единствена цел да заработи пари е сè уште лоша идеја. Исто како што би ги ставиле сите ваши пари во старт-ап, обложувањето како бизнис ќе продолжи да бара повеќе. Бркате загуби и сакате да профитирате од победите. Секогаш избегнувајте го ова.

Други вообичаени причини за зависност од обложување вклучуваат:

  • Да се оцрнуваат за премногу обложување
  • Немање буџет за обложување
  • Стрес или депресија што произлегува од други области (Дефлексија и барање утеха).
  • Здружување со зависници од обложување

Избегнување на зависност од обложување

Со горенаведените причини, лесно е да се каже како може да се избегне зависност. Тоа е обратно од горенаведените причини. Но, обично, полесно е да се каже отколку да се направи. Најважниот дел е да ги отстраните емоциите од обложувањето. Не се обложувајте затоа што сте скршени. Или пијан. Или повреден. Не ги прикачувајте вашите облози за вашата поддршка за тимови.

Покрај тоа, важно е да се разбере дека зависноста е нарушување. Ако наидете на зависник, посегнете и помогнете му. Можете да ги упатите до организации како Be Gamble Aware, Priory Group и Help Guide каде што можат да добијат стручна помош.

About the author
Natalie Turner
Natalie Turner
About

Натали „OddsQueen“ Тарнер, со потекло од живиот град Торонто, е движечката сила зад BettingRanker. Со две децении во обложувачката индустрија, нејзината неспоредлива експертиза и визионерско лидерство го направија BettingRanker платформата за сите работи поврзани со спортското обложување.

Send email
More posts by Natalie Turner