Голф

Голфот е спорт во кој се ужива низ целиот свет и има неверојатно лојални следбеници и од мажи и од жени, без разлика на возраста. Не е првата игра на која би помислиле да се обложувате, но е изненадувачки популарен спорт од кој се добиваат пари. Играта има свои корени во Шкотска од 15 век, иако е откриено дека и други антички цивилизации играле слична игра уште во првиот век п.н.е.

Спортските книги ширум светот нудат голф, особено PGA турнири, како популарна опција за обложување. Како што спортското обложување продолжува да расте на нови пазари како Соединетите држави, популарноста на голфот само ќе расте бидејќи повеќе луѓе ќе ја откријат неизвесноста на обложувањето на натпреварувачки турнир.

Голф
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Најдобрите онлајн сајтови за спортско обложување за голф

Најдобрите онлајн сајтови за спортско обложување за голф

Уживајќи во целиот свет, голфот има неверојатно лојални следбеници, без разлика на возраста или полот. Иако голфот можеби не е првиот спорт што ќе ви падне на ум во врска со обложувањето, ставањето облози е доста популарно.

Датира од Шкотска од 15 век, голфот се здоби со глобална слава. Откриено е дека античките цивилизации играле споредлив спорт уште во првиот век п.н.е. Сепак, голфот е толку распространет денес како и досега, особено на пазарот за спортско обложување.

Спортските книги на интернет ширум светот вклучуваат голф, особено PGA турнири, како познат избор за обложување. И како што спортското обложување прераснува на нови пазари, вклучително и Соединетите Американски Држави, популарноста на голфот само ќе се зголемува бидејќи повеќе поединци ја откриваат возбудата на обложување на натпреварувачки турнир.

Најдобрите онлајн сајтови за спортско обложување за голф
Што е обложување со голф?

Што е обложување со голф?

Обложувањето за голф вклучува ставање облози на исходот од турнирите во голф. Се разликува од традиционалните спортови како фудбал или кошарка по тоа што бара разгледување на различни фактори како што се условите на курсот, формата на играчот и севкупната динамика на турнирот. Обложувањето со голф може да биде пријатна и интелектуално стимулирачка активност за оние кои го сакаат спортот.

За да бидете успешни во обложувањето голф, треба да разберете како функционира. Можете да ставате облози на различни исходи, како што е предвидување на победникот на турнир или одредени перформанси на играчи. Шансите доделени на секој играч ги покажуваат нивните шанси за победа, при што фаворитите имаат помали шанси, а аутсајдерите имаат поголеми шанси. Шансите одредуваат и колку пари би можеле да освоите.

Кога се обложувате на голф, важно е да ги знаете различните достапни пазари за обложување. Директните победници вклучуваат обложување за тоа кој ќе победи на целиот турнир, додека натпреварите ви дозволуваат да се обложувате на перформансите на одредени играчи еден против друг. Реквизитните облози вклучуваат предвидување специфични исходи во рамките на турнирот, како што е бројот на птици што ќе ги направи играчот.

За да направите успешни облози за голф, земете ги предвид шансите, перформансите на играчите, условите на теренот и другите фактори пред да го направите вашиот избор. Анализирањето на достапните информации и примената на стратешки пристап може да ги зголеми вашите шанси за успех.

Што е обложување со голф?
Како да се обложите на голф

Како да се обложите на голф

Кога станува збор за обложување на голф, треба да се следат неколку важни чекори. Прво, од клучно значење е да се најде реномирана спортска книшка која обезбедува услуги за обложување голф. Можете да направите сопствено истражување онлајн или да побарате препораки од други ентузијасти за обложување голф. Ако не сте сигурни од каде да започнете, BettingRanker може да ви помогне. Нашиот тим внимателно разгледа и рангираше најдобрите спортски книги, за да можете да ставате облози со доверба.

Откако ќе најдете соодветна спортска книшка, ќе треба да регистрирате сметка и да направите депозит. Повеќето спортски книги бараат минимален износ на депозит, затоа проверете ги условите и условите пред да направите какви било депозити.

Откако ќе ја финансирате вашата сметка, можете да започнете со прелистување на достапните голф турнири за обложување. Повеќето спортски книги нудат широк спектар на голф турнири, вклучувајќи големи настани како Мастерс, УС Опен и Британски опен, како и помали турнири. Некои спортски книги може да понудат и реквизити за облози, како што е обложување за тоа кој играч ќе постигне најдолго возење или кој ќе направи најмногу птици.

Откако ќе го изберете турнирот и видот на облогот што сакате да го поставите, ќе треба да одлучите за износот на пари што сакате да го обложите. Обложувајте се само на она што можете да си дозволите да го изгубите и никогаш да не ги бркате вашите загуби.

Генерално, обложувањето на голф може да биде возбудливо и наградувачко искуство, но важно е да му пристапите со претпазливост и секогаш да истражувате пред да ставите какви било облози. на бројот на птици што го прави голферот во секое коло, играчот од најдобрата националност или најдобриот леворак играч.

Како да се обложите на голф
Разбирање на шансите за голф и линии за обложување

Разбирање на шансите за голф и линии за обложување

Разбирањето на шансите за обложување голф и линиите за обложување е од суштинско значење за донесување информирани одлуки и максимизирање на вашите потенцијални добивки. Коефициентите и линиите за обложување укажуваат на веројатноста за одреден исход и ја одредуваат потенцијалната исплата за успешен облог.

Достапни се два формати за прикажување на шансите за обложување голф: фракционо и децимално. Дробните шанси, како што се 2/1 или 7/2, укажуваат на потенцијалниот профит во однос на влогот. На пример, ако се обложите 100 долари на играч со коефициент 2/1 и тој победи, ќе добиете добивка од 200 долари. Децималните коефициенти ја претставуваат вкупната потенцијална исплата, вклучувајќи го и почетниот влог.

Линиите за обложување во обложувањето голф се користат за дистрибуција на коефициентите низ низа играчи за да се обезбеди избалансиран пазар. Играчот со најголема веројатност за победа ќе има најмали шанси, додека аутсајдерите ќе имаат поголеми шанси. Линиите за обложување им овозможуваат на спортските книшки да привлечат облози на широк опсег на играчи и гарантираат дека исплатите се правични и ги одразуваат воочените шанси за победа.

Разбирање на шансите за голф и линии за обложување
Видови обложување голф

Видови обложување голф

 • Победник на турнирот: Едноставно кажано, во голфот, обложувањето на линијата на турнирот е обложување на тоа кој ќе го освои турнирот. За разлика од тимските спортови, обложувачите мора да го изберат победникот од списокот со повеќе од сто играчи, бидејќи повеќето турнири во голф се секој маж или жена за себе. Наградата за прецизниот избор на шампионот е генерално висока.
 • Победник на мечот: Обложувачите можат да се обложуваат за тоа кој ќе победи за натпреварите (или групирањата) помеѓу играчот и играчот. На пример, ако на парична линија има Тајгер Вудс на +180 и Фил Микелсон на -110, Микелсон е фаворизиран играч, а обложувачот ќе треба да се обложи 110 долари за да освои 100 долари. Ако обложувачот стави облог од 100 долари на Тајгер Вудс и тој извлече победа, обложувачот ќе освои 180 долари.
 • Водачи на кругот: Обложувачите исто така можат да се обложуваат кој ќе биде лидер на крајот на една рунда. На пример, обложувач може да се обложи на Џастин Томас за да победи во првото коло на Мастерсот. Потоа, коефициентите за другите кола ќе бидат достапни по завршувањето на денот на играње. Обложувањето на лидер во рунда е често непредвидено, но ако обложувачот знае дека играчот секогаш оди добро во првиот круг од турнирот, тоа може да биде значителен облог.
 • Националност на голфер: Облог за националност е кога обложувачот се обложува дека играч од одредена земја или регион ќе победи или дека одреден играч ќе биде најдобриот играч од земја или регион. На пример, обложувач може да се обложи Џејсон Деј како најдобар австралиски играч на Мастерсот. Ако ги победи сите други австралиски играчи, обложувачот ќе го добие облогот.
 • Парлеи: Парлејски облог е кога обложувачот става облог на бројни исходи што треба да се појават и треба сите исходи да бидат прецизно назначени за да победи. На пример, ако обложувачот плати 100 долари за Тајгер Вудс победувајќи го Фил Миклсон и Брукс Коепка победувајќи го Џастин Томас во УС Опен, ќе им требаат двете ситуации за да се одиграат за да успеат во парлејскиот облог. Со оглед на тоа што обложувачот мора да биде прецизен за секој исход во вкупниот облог, парлите се попредизвикувачки стил на обложување голф, но нудат поголеми награди.
 • Фјучерси: Дали верувате дека САД ќе го вратат Рајдер купот? Потоа, можете да поставите фјучерс облог на него. Ако шансите се +300 во моментов, а вие се обложите 100 долари, тимот на САД кој ќе го освои Купот Рајдер ќе ви добие 300 долари. Важно е да се напомене дека фјучерсите се нудат многу пред секој настан.
 • Реквизити за облози: Реквизитите се дополнителни облози поврзани со експлицитни исходи на турнир (реквизити на турнирот) или перформанси на играчот (реквизити на играчи). Дали мислите дека Дастин Џонсон ќе постигне најдобар гол во 2. коло на УС Опен? Па, можете да се обложите на тоа. Дали маргина од само три удари ќе победи на Мастерсот? Можете да се обложите и на тоа. Широко забележани како забавни облози, облозите за реквизити се вообичаено достапни за речиси се што е поврзано со играта.
Видови обложување голф
Истражување и анализа на голф турнири и играчи

Истражување и анализа на голф турнири и играчи

За да се донесат информирани одлуки за обложување, неопходно е темелно истражување и анализа на турнирите во голф и играчите. Еве неколку клучни фактори што треба да ги земете предвид при спроведување на вашето истражување.

1️⃣. Услови за курсот: Различни терени за голф имаат различни карактеристики и услови кои можат значително да влијаат на перформансите на играчите. Факторите како што се должината на патеката, грубата дебелина и зелената брзина може да влијаат на тоа како играчите се движат по патеката.

2️⃣. Форма на играч: Анализирањето на неодамнешната форма на играчот е од клучно значење за да се проценат нивните шанси за успех. Погледнете ги нивните перформанси на неодамнешните турнири и земете ги предвид факторите како што се конзистентноста, просекот на бодовите и способноста да се справите со ситуации со притисок.

3️⃣. Историја на курсот: Некои играчи имаат силно искуство на одредени терени за голф. Истражувањето на нивните минати настапи на одреден курс може да обезбеди вредни сознанија за нивната соодветност за претстојниот турнир.

Истражување и анализа на голф турнири и играчи
Фактори што треба да се земат предвид при изборот на играч на голф за обложување

Фактори што треба да се земат предвид при изборот на играч на голф за обложување

Кога станува збор за избор на играч на голф за обложување, треба да се земат предвид неколку фактори. Еве неколку клучни размислувања кои ќе ви помогнат да донесете информирана одлука.

 • Вештина и стил на играч: Неопходно е да се процени способноста на играчот и стилот на игра. Некои играчи се одлични во одредени услови, додека други може да се мачат. Размислете за фактори како што се растојанието на возење, прецизноста, способноста за ставање и способноста за справување со притисокот.
 • Неодамнешна форма: Неодамнешната форма на играчот може да обезбеди увид во нивното моментално ниво на изведба. Ве молиме не заборавајте да барате играчи кои постојано имаат добри перформанси на последните турнири.
 • Соодветен курс: Размислете колку добро сетот на вештини на играчот одговара на барањата на специфичниот терен за голф. Некои играчи може да напредуваат на курсеви што одговараат на нивните сили, додека други може да се борат.
Фактори што треба да се земат предвид при изборот на играч на голф за обложување
Побарајте страница со одлични опции за обложување голф во живо

Побарајте страница со одлични опции за обложување голф во живо

Обложувањето во живо е способност да се обложувате на натпревар како што се случува. Шансите се вклучени и ќе се ажурираат во текот на турнирот врз основа на активностите во развој. Така, на пример, ако, по петтата дупка, Тигар изгледа ветувачки и е во водство, би требало обложувачот да стави пари за да го освои турнирот и да ги собере наградите.

Главните голф турнири

 1. Мајсторите
 2. Отвореното првенство
 3. УС Опен
 4. Шампионатот PGA
 5. Шампионат за играчи
 6. Споменикот
 7. Шампионатот за турнеи
 8. Поканата за Арнолд Палмер
 9. WGC-FedEx St. Jude Invitational
 10. Купот Рајдер
Побарајте страница со одлични опции за обложување голф во живо
Обложување на натпревари и глави во голф

Обложување на натпревари и глави во голф

Покрај обложувањето на победниците на турнирите, друг популарен пазар за обложување во голфот е обложување на натпревари и директни натпревари. Еве како функционира и некои стратегии што треба да се земат предвид.

 1. Натпревари: Облозите за совпаѓање вклучуваат избирање кој играч во одреден пар или група ќе има подобри резултати во дадена рунда или турнир. Истражете ја неодамнешната форма на играчите, историјата на курсевите и стиловите на играње за да донесувате информирани одлуки.
 2. Од глава до глави: Облозите од глава до глава вклучуваат избор кој играч ќе заврши повисоко во конечниот пласман помеѓу двајца конкретни играчи. Слично на натпреварите, анализирајте ја неодамнешната форма на играчите, историјата на курсот и соодветноста на условите на теренот.
Обложување на натпревари и глави во голф
Важноста на следење и анализа на вашите облози за голф

Важноста на следење и анализа на вашите облози за голф

Следењето и анализата на вашите облози за голф е од суштинско значење за подобрување на вашата стратегија за обложување со текот на времето. Еве зошто е важно следењето и како да се направи тоа.

 1. Идентификувајте ги трендовите: Со следење на вашите облози, можете да ги идентификувате трендовите во вашите перформанси во обложувањето. Ова ви овозможува да разберете кои типови на облози се поуспешни за вас и соодветно да направите прилагодувања.
 2. Оценете ја рентабилноста: Следењето на вашите облози, исто така, ви помага да го пресметате враќањето на инвестицијата (ROI). Со анализа на вашиот ROI, можете да одредите дали вашата стратегија за обложување е профитабилна на долг рок.
 3. Научете од грешките: Следењето на вашите облози ви овозможува да ги прегледате и учите од вашите грешки. Идентификувајте ги сите повторливи грешки или модели во неуспешните облози и искористете ги овие информации за да ја усовршите вашата стратегија.
Важноста на следење и анализа на вашите облози за голф
Вообичаени грешки во обложувањето голф

Вообичаени грешки во обложувањето голф

Обложување само на фаворити: Уште во неговиот врв, обложувањето на Тигар беше сигурна работа. Сепак, денес повеќето турнири се отворени, а немирите се стандардни. Обложувачите мора да ги истражат играчите и нивните минати перформанси пред да стават облог. Омилените може брзо да се менуваат од недела во недела. Најдете нови играчи кои имаат одлични шанси за победа, но сè уште не се широко следени.

Не фокусирајќи се на курсот: Распоредот на курсот игра значајна улога во одлучувањето кој ќе се претстави одлично, а кој ќе тепа. Ако силните страни на играчот се совпаѓаат со курсот, обложувачот ќе има многу поздрави шанси да надвладее облог.

На пример, ако на широко отворен терен има долги возења, обложувачот треба да избере играч кој може да го однесе до зелениот терен. Ако има тешки зелени, обложувачот треба да избере играч кој се истакнува во ставањето.

Неправилно управување со вашата банка: Пред да го ставите првиот облог, одвојте пари за вашата банка. Најбрзиот начин да се изгуби тој субсидирам е лошото управување со него. Не бркајте загуби (обложувајте повеќе отколку што обично би правеле) за да надоместите една загуба. Важно е да не бидете алчни ако одите во победничка серија.

Вообичаени грешки во обложувањето голф
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Што е целосен победнички облог во голф?

Директен победнички облог е кога ќе се обложите кој мислите дека ќе го освои целиот голф турнир. Ако играчот на голф што го избравте победи, вашиот облог е успешен.

Може ли да се обложувам на играч на голф дека ќе оди добро, но не мора да победи?

Да, може да се обложувате во секој правец, што значи дека се обложувате на некој играч или да победи или да заврши на првите позиции, обично првите пет. Овој облог е поделен на два дела: еден за победа, а другиот за пласман.

Што значи да се обложиш на играч на голф да заврши во топ-10?

Кога се обложувате на играч на голф да заврши во топ-10, вие велите дека мислите дека играчот на голф ќе го заврши турнирот меѓу првите десет играчи. Овој тип на облог ви дава подобри шанси за победа отколку обложување на голферот да победи целосно.

Зошто треба да ја погледнам неодамнешната форма на играч на голф пред да се обложувам?

Гледајќи ја неодамнешната форма на играчот на голф, што значи колку добро тие играат во последно време, може да ви каже многу за нивните шанси да се претстават добро на турнир. Постојаните, добри перформанси може да бидат знак дека играчот на голф е во добра форма за да се натпреварува.

Дали е важно да се земе предвид теренот за голф при обложување?

Апсолутно, карактеристиките на теренот за голф, како неговата должина и видот на тревата, можат да влијаат на тоа колку добро играат различни играчи на голф. Некои голфери би можеле да се снајдат подобро на одредени терени бидејќи тоа одговара на нивниот стил на игра.

Што значи управувањето со банкроти во обложувањето?

Управувањето со банкроти значи да се одреди буџет за тоа колку пари можете да потрошите на обложување и да се држите до него. Тоа ви помага мудро да се обложувате и да избегнете да изгубите повеќе пари отколку што можете да си дозволите.

Како ефикасно да управувам со моите пари за обложување?

Треба да ги поделите вашите вкупни пари за обложување на помали единици и секој пат да обложувате конзистентен износ на единицата. На овој начин, нема да ризикувате голем дел од вашите пари на еден облог.

Зошто треба да ги следам моите облози за голф?

Следењето на вашите облози ви помага да видите што функционира, а што не. Можете да ги забележите трендовите во вашите успешни и неуспешни облози, а тоа може да ви помогне да донесувате подобри одлуки во иднина.

Која е вообичаената грешка што треба да се избегне кога се обложувате на голф?

Голема грешка е да се обложувате со срцето наместо со главата. Не дозволувајте вашите омилени играчи или емоции да ги контролираат вашите одлуки за обложување. Секогаш гледајте ги податоците и шансите.

Како можам да ги подобрам моите шанси за победа на облози за голф?

За да го подобрите вашето обложување, направете ја домашната задача за играчите и курсевите, управувајте со вашите пари мудро и следете ги вашите облози за да научите од нив. Секогаш барајте вредност, каде што шансите се добри во однос на шансите на играчот на голф да работи добро.