Одбојка

Одбојката е една од најпопуларните игри за луѓе од сите возрасти во која обложувањата обично се ставаат на исходот од игрите, а не на перформансите на индивидуалните играчи. Ова значи дека предвидувањето на победникот е единствениот важен фактор во онлајн спортското обложување во одбојка, бидејќи резултатите не влијаат на нив во повеќето случаи.

Двата типа на игра се одбојка на плажа и одбојка во затворен простор. Секоја страна зазема една страна од централната мрежа и топката не смее да отскокне од земја. Кога еден тим ќе направи грешка, бод оди за противничката екипа. Тимот исто така може да освои поени за сопствената игра.

Одбојка
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Основи на обложување во одбојка

Основи на обложување во одбојка

Одбојката е популарна ширум светот меѓу играчите, гледачите и спортските обложувалници. Играта со брзо темпо е соодветна за кардио вежби, забавна за набљудување и возбудлив спорт за коцкање во живо и пред игра.

Во овој спорт, облозите обично се ставаат на исходот на играта, а не на перформансите на еден играч. Ова му дава значење на предвидувањето на победничкиот тим, бидејќи резултатите генерално не влијаат на повеќето појави.

Постојат два различни типа на одбојка: одбојка на плажа и одбојка во сала. За да се игра играта, секој тим зазема различна страна од мрежата и од играчите се бара да ја погодат топката преку мрежата, никогаш не дозволувајќи да ја допре земјата. Тимот добива поен кога другиот ќе направи грешка или со сопствената игра.

Солидно познавање на играта и а сигурна стратегија за обложување се само два елементи кои можат да придонесат за нивото на вашиот успех кога станува збор за добивање на исплата. Успехот на долг рок не е лесен, но несомнено е остварлив доколку правилно се примени.

Во текот на овој водич, ќе наведеме што подразбира обложувањето на одбојка. Тоа исто така ќе нудат совети и стратегии, што треба да помогне во обликувањето на вашата игра за обложување.

Основи на обложување во одбојка
Што е обложување во одбојка?

Што е обложување во одбојка?

Натпреварите се играат во сетови кои имаат одреден број на поени. Првата екипа која освоила 21 бод е шампион во одбојка во сала. За одбојка на плажа, тимот мора да постигне 25. Поени може да се добијат ако топката отскокнува на теренот од областа на противничката екипа или ако топката биде погодена надвор од границите.

Ако член од спротивната група ја погоди централната мрежа, одбојката не се враќа преку мрежата или ако противничкиот тим ја фати топката, се освојуваат бодови. Дополнително, доколку има прекршување на граничната линија од страна на противничкиот тим додека ја сервира топката, тие ќе освојат поен.

Обложувањето во одбојка продолжи да расте во популарност, забележано по бројот на меѓународни турнири и растот на облозите. Сега е ан исклучително популарен спорт ширум светот, со зголемени веб-локации за одбојка за обложување достапни за луѓето да ставаат облози.

Луѓето исто така се повеќе запознаени со играта, што доведе до коцкање на неа почесто. Популарноста на обложувањето во одбојка се зголемува поради достапноста на повеќе онлајн казина, ТВ преноси и други медиумски покривања на спортот.

Во моментов, онлајн спортското обложување го направи коцкањето во одбојка уште пораспространето. Поединците можат да ризикуваат во бизнисите за обложување во странство и веднаш да ги добијат своите добивки. Обложувалниците исто така ги проширија пазарите со понуда обложување во живо во игра, парични средства и виртуелни одбојкарски игри и лиги.

Што е обложување во одбојка?
Како да се обложувате на одбојка

Како да се обложувате на одбојка

Коцкањето на одбојка трае од раните 1900-ти, кога обложувачите можеа да се обложуваат на спортски настани, вклучително и одбојка. Повеќето обложувачи кои можеби се обложувале тогаш биле богати аристократи или политичари; сепак, нема записи за игри кои се играат за пари.

Зошто е тоа така? Па, можеби е затоа што не е толку интензивно како спортови како кошарка или бејзбол. Сепак, во денешно време, таа продолжува да се зголемува во популарност, особено кај младите. Лесно е да се најде различни веб-страници кои нудат обложување во одбојка.

Покрај тоа, тоа е поевтина форма на коцкање отколку поскапите спортови, вклучувајќи фудбал и фудбал.

Еве го прегледот на обложувањето:

 1. Пријавете се на обложувалница која нуди обложување во одбојка и направете депозит.
 2. Изберете го одбојкарскиот настан на кој сакате да се обложувате.
 3. Изберете го тимот на кој сакате да се обложувате.
 4. Изберете износ на удел.
 5. Ставете облог.

Обложувањето за одбојка во сала или одбојка на плажа е многу слично. Неколку совети за спортско обложување за различни видови облози вклучуваат:

 • Наједноставниот тип на обложување е местото каде што играчот се обложува на тимот за кој мисли дека ќе го добие натпреварот. Има два тима по натпревар: дома и гости, означени како 1 и 2. По изборот на коефициентот, обложувачот може да стави облог со приклучување на влогот.
 • Повозбудлив облог е оној во кој има хендикеп, кој се користи за зголемување на коефициентот во натпревар кој фаворизира еден тим.
 • Трет тип е онаму каде што обложувачот може да се обложи на бодовите постигнати во текот на целата игра. Друга варијација е кога обложувалницата за одбојка дава одреден број, а играчот мора да предвиди дали бројот на комплетни сетови ќе го надмине или ќе биде помал.
Како да се обложувате на одбојка
Пресметување коефициенти за обложување во одбојка

Пресметување коефициенти за обложување во одбојка

Облози за пари на линија се за играчи кои сакаат да се обложуваат кој тим ќе ја добие играта. Може да има три различни формати: плус/минус, децимална и дропка.

Кога станува збор за поновите играчи, шансите за плус/минус може да биде потешко да се сфатат. Сепак, тие брзо стануваат омилени на повеќето обложувачи. Позитивен број го означува аутсајдерот, а негативен е за фаворитот.

За аутсајдерот, бројката е колку играч може да освои на облог од 100 долари. Фаворит е колку играч мора да ризикува за да освои 100 долари. На пример, да речеме дека играчот гледа натпревар помеѓу Чикаго Icemen и Phoenix Ascension, а Чикаго е -150, а Феникс +140.

Чикаго е пресметано да победи, така што играчот треба да се обложи 150 долари за да освои 100 долари. Феникс е аутсајдерот, така што играчот кој обложува 100 долари би добил 140 долари.

Децималните коефициенти се изразуваат со децимален број, како што е 2,55. Ова значи дека што и да се обложи играчот се множи со 2,55, што ќе го добие ако неговиот облог победи.

Коефициентите за дропка се збунувачки и изгледаат како 11/1 или 21/38. Бројот лево ја претставува сумата што играчот може да ја освои, а бројот на десната страна го означува уделот што играчот мора да го ризикува. На пример, коефициентот 10/1 би платил 100 долари за облог од 10 долари. Овој формат обично се користи само за позначајни облози, но играчот може да го види од време на време во линијата за пари.

За едноставно расчленување, коефициенти за обложување се бројките на процентот на предизвикувач. На пример, ако играчот има шанси за еден (омилен), играта е полесна за него отколку за играч со коефициент 10.

Ова значи дека за обложувачите, колку е поголем коефициентот, толку повеќе ќе победат. Значи, обложувањето на аутсајдер е висок ризик; затоа, приносите се подобри.

Шансите на Moneyline имаат знак „+“ или „-“ пред бројките. Омилените имаат „-“ коефициенти додека аутсајдерите имаат „+“. Победникот го добива својот удел плус количината наведена на паричната линија.

Пресметување коефициенти за обложување во одбојка
Видови обложување во одбојка

Видови обложување во одбојка

Постојат неколку различни облози на кои играчот може да се обложи во одбојка. Прочитајте за да дознаете повеќе за нив.

Облог за натпревар

Облогот за натпревар е облог на кој тим мислите дека ќе го добие натпреварот. Прво мора да се упатите кон спортска книга и да го идентификувате натпреварувањето во одбојка на кое сакате да се обложувате за да поставите облог за натпревар. Потоа, лоцирајте која игра сакате да ја следите. Овде, лево можете да ги видите „домашните“ и десно „гостините“.

Одбојката нема реми, па може да се обложувате само на еден тим. Кога ќе бидете подготвени, кликнете на коефициентот, внесете го влогот на кој сакате да се обложувате, а потоа кликнете на „Постави облог“. Ако вашиот тим победи, вие победувате!

Обложување со хендикеп

Хендикеп е облог во рамките на натпреварот, кој помага да се направи играта попривлечна. Хендикепот се користи во спортското обложување за да се зголемат шансите за еднострана игра. Значи, спортската книга ќе создаде хендикеп каде што тимот ќе треба да победи со одбран дефицит. Можете да се обложите на Icemen да победи со -2,5 хендикеп, што значи дека треба да го добијат натпреварот со 3-0 во сетови за вашиот облог да победи!

Вкупно поени

Можете исто така да се обложувате на вкупни поени во одбојка во сала и одбојка на плажа, каде што погодувате колку поени ќе се освојат во текот на играта. Запомнете дека натпреварите во одбојка во сала се водат до пет сета, додека тие се водат само до три сета во одбојка на плажа.

Постојат и овие типови на обложување:

 • Вкупен резултат
 • Поставете обложување
 • Облози на турнири
Видови обложување во одбојка
Разбирање на шансите за одбојка за обложување

Разбирање на шансите за одбојка за обложување

 • Децимални коефициенти: Откако ќе ставите облог, очекуваниот принос се рефлектира во децимални коефициенти. Ова ќе ви го покаже вашиот удел, како и профитот.
 • Дробни коефициенти: Износот што може да го освоите се прикажува како дропка, што пак зависи од тоа колку сте обложиле.
 • Американски коефициенти: Бројката ќе биде или позитивна, покажувајќи ја очекуваната добивка на облог, или негативна, покажувајќи колку треба да се обложите за да заработите одредена сума.

Играта е под влијание на веројатностите. Тие се изразени како процентуални бројки, што значи дека 50% веројатност е 0,5. Ако се дадени 4/6 како веројатност, тоа значи 60% шанси за победа, односно 6 поделено со збирот од 4 и 6.

Разбирање на шансите за одбојка за обложување
Не се обложувајте на Hype

Не се обложувајте на Hype

Бидејќи volleyall е многу популарен спорт за обложување, лесно е за обложувачот да се обложи на друг подобар, верувајќи дека мора да ги знае криволичене и исклучок ако се обложува на овој спорт. Сепак, тоа не е секогаш случај.

Важно е обложувачите да стекнат сопствено знаење за играта и тековниот натпревар и да не следат што може да шпекулира публиката. Само затоа што толпата може да навива едно име, не значи дека тој ќе го добие натпреварот.

Исто така, важно е да се препознае дека иако статистиката и стиловите на игра се важни, секој тим има свои силни и слаби страни. Ова значи дека иако еден тим можеби ги добил последните 10 натпревари, ако се соочи со друг тим со различен стил на игра од него, тие може да загубат.

Кога обложувачите ги гледаат нивните шанси, тие треба да размислат за различните стилови на игра и дали два тима се судриле во минатото.

Клучни производи за носење

 • Разгледајте ги одбојкарските тимови и нивната статистика
 • Бидете сигурни да ги знаете различните коефициенти за обложување
 • Размислете за обложување и на натпревари во одбојка во затворен простор и на плажа
Не се обложувајте на Hype
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)