Трки со коњи

Трките со коњи често се нарекуваат спорт на кралевите. Тој е еден од најпопуларните спортови во светот за обложување и датира низ историјата низ речиси секоја цивилизација. Елеганцијата на овие огромни, моќни животни го чука срцето на секој човек. Оттогаш има многу варијации, вклучувајќи трки со кучиња, па дури и свињи, но коњите владеат кога станува збор за светот на обложувањето.

Деновиве, со толку широко достапно онлајн обложување, ќе ви биде тешко да најдете спортска книга што не нуди коњски трки како спорт за обложување. Најдобриот дел? Секогаш постои трка за обложување во секое време од денот во некој дел од светот!

Трки со коњи
Основи на обложување со коњски трки

Основи на обложување со коњски трки

Трките со коњи нашироко се познати како спорт на кралевите. Како еден од најпознатите спортови во светот за обложување, тој датира низ историјата низ речиси секоја цивилизација.

Елеганцијата на овие огромни, моќни животни чука во срцето на секој човек. Оттогаш, има многу толкувања, како што се трки со кучиња и свињи. Сепак, коњите владеат пред се кога станува збор за светот на обложувањето.

Во денешно време, на обложувачот би му било тешко да најде спортска книга која не нуди коњски трки како спорт за обложување со толку широко достапно онлајн обложување. Кој е најдобриот дел, можеби се прашувате? Па, секогаш постои трка за обложување каде било и во секое време во некој дел од светот!

Основи на обложување со коњски трки
Што е обложување со коњски трки?

Што е обложување со коњски трки?

Обложувањето на трки со коњи датира со векови и е еден од најстарите облици на спорт и коцкање кои му се познати на човекот. Се вели дека обложувањето на коњи на трка започнало во 1600-тите во Обединетото Кралство и оттогаш е место за коцкарите.

Трки со коњи се случуваат на секој континент, па дури и се одржуваат во некои земји каде коцкањето е забрането. Како може ова да биде вистина? Некои јурисдикции го сметаат обложувањето на коњска трка како паримутуелски облог, што значи дека играчите се обложуваат на ставање на првите три коњи.

Денес, обложувањето на коњски трки сè уште е еден од најпопуларните начини за обложување на спорт. Да се обложуваат на настани за трки со коњи како Тројните круни или на Дерби на Кентаки се најдобри можности за нови и за искусни обложувачи. Трките со коњи никогаш не биле толку достапни како со зголемената употреба на онлајн спортски книги.

Виртуелните коњски трки се одржуваат преку онлајн спортски книги, кои се состојат од поле на компјутерски генерирани и контролирани коњи. Додека играчите сега можат да обложуваат од мобилен телефон или компјутер, коњските трки секогаш се спорт во кој најдобро се ужива лично.

Што е обложување со коњски трки?
Како да се обложите на коњски трки

Како да се обложите на коњски трки

Обложување на коњски трки може да биде толку јасен или сложен како што ќе избере играчот. Најлесниот облог се нарекува директен облог и тоа е кога играчот го избира победникот на трката. Интензивното обложување на коњски трки доаѓа кога играчот почнува да се обложува на егзотични облози, како што е облогот trifecta. Ова е кога играчот ги избира првите три коњи по редоследот што го завршуваат.

Исто така постои и егзакта облог, каде што играчот ги избира првите два коња по редоследот што го завршуваат. Дополнително, постои и superfecta облог, каде што играчот ги избира првите четири коњи по редослед. Со оглед на тоа колку е предизвик и ретко за обложувачот да ги погоди овие егзотични облози, исплатите се многу повисоки од директниот облог.

Онлајн обложувањето значително ја подобри индустријата за обложување на коњски трки. Се прошири на многу делови од светот и стана донекаде влезна точка за спортски обложувачи. Покрај тоа, колумните со совети за спортско обложување за трки со коњи привлекуваат неверојатна читателска публика.

За да се обложи, сè што треба да направи играчот е да најде сајт за онлајн обложување што нуди коњски трки на нивниот пазар. Потоа, играчите можат да отворат и вчитаат сметка за обложување и веднаш да стигнат до обложување.

Еве го прегледот на обложувањето:

  1. Пријавете се на страница за обложување што нуди обложување на коњски трки и направете депозит.
  2. Изберете настан за коњски трки на кој сакате да се обложувате.
  3. Изберете ја коњската трка на која сакате да се обложувате.
  4. Изберете износ на удел.
  5. Ставете облог.

Обложувањето на коњски трки е одличен начин обложувачите да се приклучат на спортската лига. Коњските трки се брзи, со многу можности за облози. Обложувачите можат да се обложуваат на победничките коњи, најбрзите времиња на трчање и многу повеќе.

Како да се обложите на коњски трки
Пресметување коефициенти за обложување на трки со коњи

Пресметување коефициенти за обложување на трки со коњи

Еве го едноставниот преглед: Шансите за обложување се веројатноста да се случи некој настан. Ако нешто веројатно ќе се случи (на пр., омилениот коњ победи), тој има помали коефициенти и им дава на обложувачите слаби приноси. Шансите се одредуваат од многу фактори, како што се формата на коњот, новите засилувања, повредите и многу повеќе.

Коефициентите генерално ги проценуваат и обезбедуваат обложувалниците. Обложувачите ги завршуваат своите избори само врз основа на испитување или префинета интуиција. Коефициентите за одреден натпревар може да се променат во текот на неделата или единечниот период.

Има уникатност на онлајн обложувањето со коњски трки во врска со објавените коефициенти. За разлика од кога обложувалниците обезбедуваат бодови за американски фудбал и кошарка, обложувањата за коњски трки главно се фокусираат на победниците на трките.

Пресметување коефициенти за обложување на трки со коњи
Пресметајте ги шансите за обложување коњи како професионалец

Пресметајте ги шансите за обложување коњи како професионалец

Шансите се обезбедуваат пред да започне трката и обично се претставени како дропка; колку се поголеми шансите, толку е поголема исплатата. На пример, објавениот коефициент за победа на коњот А на трката е ½, а обложувачот става облог од 10,00 долари. Кажи коњот А победи на трката; потоа, обложувачот добива исплата од 15 долари.

Овие веројатности се објавуваат пред трката и често не се менуваат значително пред почетокот на трката. Аспекти кои влијаат на објавеното шансите за коњски трки се типично усно и озборувања за одреден коњ.

Дополнителните елементи вклучуваат дождлива клима на отворена патека. Додека некои коњи се справуваат со лизгави патеки, други не можат. Типот на патеката може да влијае и на шансите за одреден коњ. Сепак, најчесто овие шанси не се менуваат на денот на трката!

Ако тимот е веројатно да победи, но тогаш неговата ѕвезда се повреди за време на тренингот, нивните шанси се прилагодуваат. Оние кои сакаат да се обложуваат ќе го направат тоа откако ќе се споделат новите коефициенти. Оние кои се обложувале порано ги задржуваат своите ливчиња.

Шансите може да отстапуваат помеѓу обложувалниците, така што обложувачот треба да го направи своето истражување. Сепак, разликата ретко е значајна освен ако играчот не се обложува на богатство.

Пресметајте ги шансите за обложување коњи како професионалец
Фактори за шансите во коњски трки

Фактори за шансите во коњски трки

Постојат многу фактори кои влијаат на шансите за коњски трки. Обложувачите мора да ги земат предвид претходните перформанси на поединечни коњи. Љубителите на обложување со коњски трки можат да ја погледнат статистиката на интернет за да утврдат дали нивниот претпочитан коњ може да им донесе големи пари дома. Дали некој коњ имал низа порази во последно време? Како еден коњ се мери со нивната конкуренција? Како настапуваат особено во последно време?

Исто така, треба да се земе предвид должината на колото. За обложување со коњи, навивачите треба да забележат и дека трките со коњи обично се одржуваат на патеки долги неколку километри. Ова може да влијае на тоа како коњот може да ја преземе трката, што значи дали ќе се откажат и ќе одат на победа на крајот или ќе се обидат да го задржат првото место од самиот почеток. Значи, многу фактори можат да влијаат на плановите.

Трки со животни, поточно коњи и Greyhound трки, не е само моќта и прецизноста на животното. На пример, тренерот на коњи исто така игра важна улога во шансите за трка. Коњите тренирани од искусни тренери секогаш имаат поголеми шанси за победа. Покрај тоа, обложувачите мора да ја земат предвид и семејната лоза на коњот и како тоа може да влијае на неговите перформанси.

Фактори за шансите во коњски трки
Други фактори за обложување со коњи на кои треба да внимавате

Други фактори за обложување со коњи на кои треба да внимавате

Возраста на натпреварувачкиот коњ и нивото на фитнес, исто така, влијаат на шансите, исто како и кај луѓето. На пример, додавањето нови коњи во составот кои се млади и во својот врв често ги турка фаворитите по ред.

Позитивниот дел за коњите во трките е тоа што не им треба премногу долга пауза помеѓу трките, што им овозможува да учествуваат во повеќе. Ова значи дека обложувачите можат да постават повеќе облози на одредени коњи додека се во постојана форма.

Ако обложувачот сака да навлезе малку подлабоко, тој мора да погледне во формата на коњот. Некои од алатките што се користат за избор на предвидувања за трки со коњи вклучуваат виртуелен предвидувач, форма на тркач и покажувачи за проучување за да се постават точните шанси.

Анализирањето на формата на тркачот е од суштинско значење, а посебно внимание треба да се посвети на времето што го објавуваат коњите на слични растојанија. Исто така, треба да се стави акцент на нивните финални пласмани во трките што се анализираат.

Поради тоа колку брзо одат овие трки од почеток до крај, навистина нема достапни облози во играта. Значи, тоа значи дека обложувањето на директен победник е обично методот на обложување на кој повеќето играчи ќе се држат. Сепак, обложувачите можат да се обложуваат и колку долго мислат дека ќе трае трката, која позиција ќе има одреден коњ и дали некој од коњите може да сопне.

Главна меѓу сите информации е страницата со резултати за коњи на денот. Ова им кажува на обложувачите како поминуваат коњите тој одреден ден, дозволувајќи им на играчите да ги направат најсовремените избори за обложување. Тоа е исто така важна информација за тоа каде се жешките стапици на одредена патека, што укажува на тоа каде може да се повлече коњ. Ова овозможува стеснување на полето за полесно да се избере победникот.

Други фактори за обложување со коњи на кои треба да внимавате
Не се обложувајте на Hype

Не се обложувајте на Hype

Бидејќи трките со хорси се популарен спорт за обложување, на обложувачот му е лесно да се обложи на друг подобар, верувајќи дека мора да ги знае критиките ако се обложуваат на овој спорт. Сепак, тоа не е секогаш случај.

Важно е обложувачите да стекнат сопствено знаење за играта и тековниот натпревар и да не следат што може да шпекулира публиката. Само затоа што толпата може да навива едно име, не значи дека тој ќе го добие натпреварот.

Клучни производи за носење

  • Знаејќи дека директниот победник е еден од единствените стилови на обложување, направете го вашето истражување
  • Не се обложувајте на аутсајдерот; држете се до шампионите
  • Ако трката е на отворено, размислете како времето може да игра улога за перформансите на коњот
Не се обложувајте на Hype