Сè за Tennis Odds

Кога станува збор за коефициентите за обложување тенис, постојат три главни типа со кои треба да знаете: коефициенти на Moneyline, фракциони коефициенти и децимални коефициенти. Секој тип има свој уникатен начин на претставување на веројатноста за одреден исход и потенцијалната исплата што можете да ја очекувате.

Шансите на Moneyline

Moneyline коефициентите, исто така познати како американски коефициенти, се најчестиот тип на коефициенти што се користи во тениското обложување. Тие се претставени или како позитивен или негативен број, што укажува на потенцијалниот профит што можете да го остварите од облогот од 100 долари. Позитивните броеви го претставуваат аутсајдерот, додека негативните го претставуваат фаворит.

Пример: Во мечот помеѓу Рафаел Надал и Новак Ѓоковиќ, Надал има коефициент на пари од +150, додека Ѓоковиќ има коефициент -200. Ако се обложите 100 долари на Надал и тој победи, ќе добиете исплата од 250 до 100 долари за вашиот почетен влог и 150 долари во добивка. Од друга страна, ако се обложите 200 долари на Ѓоковиќ и тој победи, ќе добиете исплата од 300 до 200 долари за вашиот удел и 100 долари добивка.

Дробни коефициенти

Дробните коефициенти најчесто се користат во ОК и се претставени како дропки. Тие го покажуваат потенцијалниот профит што можете да го остварите во однос на вашиот удел. На пример, ако играчот има фракционо коефициент од 2/1, тоа значи дека за секој 1$ што го обложувате, би оствариле добивка од 2$ доколку победи.

Пример: Во натпревар помеѓу Серена Вилијамс и Наоми Осака, Вилијамс има фракционо коефициент 3/1, додека Осака има коефициент 1/4. Ако се обложите $1 на Вилијамс и таа победи, ќе добиете исплата од $4 – $1 за вашиот влог и $3 во добивка. Од друга страна, ако се обложите 4 $ на Осака и таа победи, ќе добиете исплата од $5 – $4 за вашиот влог и $1 во добивка.

Децимални коефициенти

Децималните коефициенти се широко користени во Европа и ја претставуваат потенцијалната исплата што би ја добиле за секој единечен облог. Тие се изразуваат како децимален број, како што се 2,50 или 1,75. За да ги пресметате вашите потенцијални добивки, едноставно го множите вашиот влог со децималните коефициенти.

Пример: Во натпревар помеѓу Роџер Федерер и Александар Зверев, Федерер има децимален коефициент 1,50, додека Зверев има коефициент 2,75. Ако се обложите 100 долари на Федерер и тој победи, ќе добиете исплата од 150 до 100 долари за вашиот удел и 50 долари добивка. Од друга страна, ако се обложите 100 долари на Зверев и тој победи, ќе добиете исплата од 275 долари – 100 долари за вашиот влог и 175 долари во добивка.

Сè за Tennis Odds
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
Fact CheckerIliana PetkovaFact Checker
Како се пресметуваат шансите за обложување во тенис

Како се пресметуваат шансите за обложување во тенис

Коефициентите за обложување во тенис ги пресметуваат обложувалниците користејќи комбинација на фактори, вклучувајќи го претходниот учинок на играчите, записите од глава до глава, моменталната форма и други релевантни статистики. Букмејкерите ги анализираат овие фактори за да ја проценат веројатноста за одреден исход и соодветно да ги одредат шансите.

Важно е да се напомене дека обложувалниците имаат за цел да создадат коефициенти што привлекуваат еднакви обложувачки акции на двете страни на натпреварот. Ова осигурува дека тие можат да остварат профит без оглед на исходот. Затоа, шансите не се секогаш вистински одраз на вистинските шанси на играчите за победа.

Како се пресметуваат шансите за обложување во тенис
Популарни пазари за обложување тенис

Популарни пазари за обложување тенис

Во тенисот, неколку популарни пазари за обложување нудат различни можности за обложувачите. Еве некои од најчестите:

  • Победник на натпреварот: Пазарот за победници на натпревари е наједноставниот пазар за обложување во тенисот. Овде едноставно се обложувате кој играч мислите дека ќе го добие натпреварот. Шансите за секој играч ги одразуваат нивните перцепирани шанси за победа.
  • Поставете обложување: Поставените обложувања ви овозможуваат да се обложувате на точниот резултат на натпреварот. На пример, можете да се обложите на тоа дека играчот ќе го добие натпреварот во директни сетови (2-0), или ќе победи во три сета (2-1). Сет-обложувањето нуди повисоки коефициенти во споредба со пазарот за победници на натпреварот, бидејќи бара поконкретни предвидувања.
  • Вкупно игри: Вкупниот пазар на игри ви овозможува да се обложувате на вкупниот број на одиграни игри на еден натпревар. Букмејкерите поставуваат линија и можете да се обложувате дали вкупниот број на игри ќе биде над или под таа линија. Овој пазар е популарен за натпревари каде што и двајцата играчи се изедначени.
  • Обложување со хендикеп: Обложувањето со хендикеп, познато и како распространето обложување, вклучува давање на еден играч виртуелна предност или недостаток во однос на игри или сетови. Ова овозможува повеќе избалансирани коефициенти, особено во натпревари каде што еден играч е тежок фаворит. На пример, можете да се обложите на некој играч да победи со хендикеп од -1,5, што значи дека ќе треба да победи со најмалку два гема.
Популарни пазари за обложување тенис
Фактори што треба да се земат предвид кога се анализираат шансите за обложување во тенис

Фактори што треба да се земат предвид кога се анализираат шансите за обложување во тенис

Кога ги анализирате шансите за обложување тенис, треба да се земат предвид неколку клучни фактори кои можат да ви помогнат да донесувате поинформирани одлуки за обложување:

  • Форма на играч: Сегашната форма на играч е важен фактор што треба да се земе предвид кога се проценуваат нивните шанси за победа. Погледнете ги нивните неодамнешни резултати, како во однос на победите, така и во однос на поразите, и размислете дали тие даваат најдобар резултат или се борат со недоследности.
  • Записи од глава до глава: Записите од глава до глава можат да обезбедат вредни увиди за тоа како двајца играчи се совпаѓаат еден против друг. Погледнете ги нивните претходни состаноци и земете ги предвид факторите како што се стилот на игра, површината на теренот и условите. Некои играчи може да имаат психолошка предност во однос на другите, што може да влијае на нивната изведба.
  • Површина на судот: Различни играчи се истакнуваат на различни терени. Некои играчи имаат подобри перформанси на земјени терени, додека други претпочитаат трева или тврди терени. Размислете за површината на теренот и како таа одговара на стилот на игра на секој играч. Играч кој е силен на земјена подлога може да се мачи на тврд терен, и обратно.
  • Повреда и фитнес: Повредите и нивото на кондиција може да имаат значително влијание врз перформансите на играчот. Земете ги предвид сите неодамнешни повреди или болести кои може да влијаат на способноста на играчот да се претстави најдобро што може. Играч кој не е целосно фит може да се бори да се натпреварува против фит и здрав противник.
  • Важност на турнирот:Размислете за важноста на турнирот за секој играч. Некои играчи може да дадат приоритет на одредени турнири пред други, во зависност од нивниот ранг, цели во кариерата и претходните перформанси. Играч кој е многу мотивиран и има силно искуство на одреден турнир може да има поголема веројатност да се претстави добро.
Фактори што треба да се земат предвид кога се анализираат шансите за обложување во тенис
Како да ги најдете најдобрите коефициенти за обложување во тенис

Како да ги најдете најдобрите коефициенти за обложување во тенис

Шансите за обложување во тенис може да се најдат на која било онлајн спортска книшка, но не сите ги нудат истите линии и опции. Линиите за пари, ширење и вкупни игри може да се најдат буквално на која било онлајн спортска книшка, додека другите опции ги нудат само најдобрите онлајн обложувалници.

Тенисот е спорт чии шанси најмногу се движат. Тоа е индивидуален спорт во кој многу фактори можат да влијаат на иден настан. Должината на претходниот натпревар, поминатото растојание, неодамнешната форма и повредите, претходен рекорд меѓу себе се само неколку од факторите кои влијаат на шансите за тенисот.

Сите овие фактори имаат различно ниво на влијание врз шансите во различни дадени спортски книги, така што проверката на повеќе обложувалници и споредувањето на коефициентите за тенис може да направи вистинска разлика.

Споменатата вкупна линија на игра може да биде различна и на различни онлајн обложувалници. На пример, ако линијата некаде е на 23,5 гемови и се очекува двајцата играчи да ги задржат своите сервиси за подолг период од натпреварот, истата линија може да биде 22,5 на друго место што е регуларна линија во повеќето натпревари.

Како да ги најдете најдобрите коефициенти за обложување во тенис
Најдобрите веб-страници за обложување преку Интернет за коефициенти за тенис

Најдобрите веб-страници за обложување преку Интернет за коефициенти за тенис

Како што споменавме погоре, повеќето онлајн спортски книги нудат тениско обложување онлајн но само неколку имаат многу линии кои се вистинско задоволство за секој љубител на тенисот.

Melbet, N1 bet, Unibet, William Hill, Leon bet се некои од обложувалниците кои ги нудат сите линии што еден тениски обложувач би сакал да ги види.

Споредувањето на коефициентите за тенис е многу важно за да го поставите вистинскиот облог и да можете максимално да ги искористите. Прилично е вообичаено шансите за тенис да се зголемуваат и надолу и често има многу разлики во коефициентите помеѓу претходниот ден и денот на натпреварот.

Разликите меѓу коефициентите се редовни не само за обложување преку пари, туку и во размерите и линиите на игра.

Истото е случај и ако се обложите кој играч ќе победи на турнир. Различни букмејкери даваат различни коефициенти за главниот фаворит и бидејќи многу обложувачи уживаат во изборот на победникот, многу е важно да се најде обложувалницата што нуди најголеми коефициенти за избраниот играч да победи.

Најдобрите веб-страници за обложување преку Интернет за коефициенти за тенис
Совети и трикови за коефициенти за обложување во тенис

Совети и трикови за коефициенти за обложување во тенис

Исто како и за секој друг спорт, има многу совети и трикови кога станува збор за тениско онлајн обложување.

Пред да се обложите на победникот на натпреварот, треба да проверите многу детали. Сегашното рангирање дава јасна слика за тоа колку е добар играчот. Рекордот на сезоната, исто така, зборува многу за неодамнешната форма и потенцијалот на играчот да победи на повеќе натпревари на турнир или дури и да го освои трофејот.

Кога го проверувате сезонскиот рекорд на играчот, има уште еден клучен детал. Треба да го видите рекордот на дадена подлога бидејќи тенисот се игра на три главни површини.

На пример, ако сакате да се обложувате на натпревари на Вимблдон, треба да ги проверите рекордите на играчите на тревата. Гледањето дека играчот е добар или лош на глинени површини нема да ви каже доволно бидејќи стилот на игра на трева и глина е сосема поинаков.

Друг важен факт е дали играчот првпат игра на одреден турнир или има историја на успех. Играчите имаат турнири и површини на кои се чувствуваат удобно да играат на кои исто така можат да направат разлика.

И, конечно, проверката на рекордот од глава до глава помеѓу двајцата играчи е од суштинско значење за изборот на вистинскиот избор. Ако некој играч редовно го победува својот противник, тогаш тоа е добра предност за победнички облог.

Совети и трикови за коефициенти за обложување во тенис
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најчесто поставувани прашања

Сѐ што треба да знаете за казината

Кои се трите главни типови на коефициенти за обложување во тенис?

Трите главни типови на коефициенти за тениско обложување се коефициенти на Moneyline, фракциони коефициенти и децимални коефициенти. Шансите на Moneyline покажуваат потенцијален профит од облог од 100 долари, со позитивни бројки за аутсајдерите и негативни бројки за фаворитите. Дробните коефициенти, вообичаени во ОК, покажуваат потенцијален профит во однос на вашиот удел како фракции. Децималните коефициенти, популарни во Европа, ја покажуваат вкупната исплата по единица облог како децимален број.

Како функционираат коефициентите на Moneyline во тениското обложување?

Коефициентите на Moneyline, познати и како американски коефициенти, се изразуваат како позитивни или негативни бројки. Позитивната бројка означува аутсајдер и покажува колкав профит би заработиле на облог од 100 долари. На пример, +150 значи дека ќе профитирате 150 долари на облог од 100 долари. Негативен број означува фаворит и покажува колку треба да се обложите за да остварите профит од 100 долари. На пример, -200 значи дека треба да се обложите 200 долари за да остварите профит од 100 долари.

Кое е значењето на фракционите коефициенти во тениското обложување?

Дробните коефициенти ја претставуваат потенцијалната добивка во однос на вашиот удел, прикажана како дропка. На пример, 2/1 значи дека ќе остварите добивка од 2 долари за секој облог од 1 долари ако вашиот избор победи. Овие шанси, исто така, даваат чувство за веројатноста за исход; повисоките први броеви во дропот укажуваат на помалку веројатни исходи.

Како да ги пресметам потенцијалните добивки со децимални коефициенти?

За да ги пресметате потенцијалните добивки со децимални коефициенти, го множите вашиот влог со децималните коефициенти. На пример, ако децималните коефициенти се 2,50 и сте обложиле 100 долари, ќе добиете 250 долари ако победите (100 долари влог + 150 долари добивка).

Како се одредуваат шансите за обложување во тенис?

Букмејкерите ги поставуваат коефициентите за обложување во тенис врз основа на различни фактори, вклучувајќи ги претходните перформанси на играчите, рекордите меѓусебно, моменталната форма и други статистики. Тие имаат за цел да привлечат еднакво обложување на двете страни на натпреварот за да обезбедат профит без оглед на исходот.

Кои се популарните пазари за обложување тенис?

Популарните тениски пазари за обложување вклучуваат победник на меч, обложување во сетови, вкупни игри и обложување со хендикеп. Победникот на натпреварот се обложува на тоа кој ќе го добие натпреварот. Комплет обложување е предвидување на точниот резултат. Вкупно игри е обложување над или под одредена линија од вкупно одиграни игри. Обложувањето со хендикеп му дава виртуелна предност или недостаток на еден играч во однос на игри или сетови.

Што треба да размислам кога ги анализирам шансите за обложување во тенис?

Размислете за формата на играчот, записите од глава до глава, површината на теренот, нивото на повреди и кондиција и важноста на турнирот. Анализирањето на овие фактори помага во донесувањето информирани одлуки за обложување.

Како можам успешно да се обложувам на тенис?

За да ги зголемите вашите шанси за успех, истражувајте ги играчите и натпреварите, одговорно управувајте со вашата субсидира, барајте облози со вредност каде што шансите се во ваша корист и специјализирајте се за одредени пазари или профили на играчи.

Што треба да барам во тениски обложувалници или букмејкер?

Изберете букмејкер со добра репутација, широк спектар на пазари за тениско обложување, конкурентни шанси, кориснички интерфејс и атрактивни бонуси и промоции. Осигурајте се дека тие се лиценцирани и доверливи.

Како можам да ги споредам коефициентите за обложување тенис низ различни букмејкери?

Користете онлајн алатки за споредба на коефициенти како Oddschecker, BetBrain или OddsPortal за да ги споредите коефициентите што ги нудат различни обложувалници за одреден натпревар или пазар. Ова помага да се најдат најдобри шанси и да се максимизира потенцијалниот профит.