Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Localiser

Biography

Родена во историската Охрид, Ана одрасна опкружена со нејзиното богато наследство. Се преселила во Скопје за универзитет, каде стекнала диплома по Комуникации. Нејзината љубов кон онлајн игрите се споила со нејзините студии, што ја водело кон локализација на казина. Ана често се сеќава на македонската реченица "Дома кај своите е најубаво", која подчертува нејзината посветеност кон донесување на глобални игри до локални играчи.