Вести

September 14, 2022

Разбирање на почетната цена во спортското обложување

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Многу луѓе сакаат спортско обложување, особено онлајн спортско обложување. Тоа е возбудливо, лесно и полно со забава. Исто така, овие луѓе кои се обложување на спорт може да станат многу побогати преку ноќ ако се обложуваат на профитабилни спортови со големи приноси. Добро е да научите неколку совети за спортско обложување пред да го направите тоа. Оваа статија се фокусира на почетната цена во спортското обложување. Потребно е да се погледне што е тоа, како се одлучува и кога да се земе, меѓу другите аспекти.

Разбирање на почетната цена во спортското обложување

Што значи почетната цена во спортското обложување?

Почетната цена, едноставно наречена „СП“, се однесува на официјалната договорена цена на коефициентот по која коњот тргнува кога започнува трката. Накратко, тоа е „почетна цена“ на коњ на почетокот на трката. Познато е и како конечна цена пред настанот за „Затворање на линијата“. Почетната цена се одлучува од неколку фактори. Цената на шансите за коњ во трките постојано се менува. Меѓутоа, штом обложувачот ќе ја земе почетната цена, тие ќе се согласат да ја прифатат СП наместо моменталната цена на коефициентот во трката.

Како се одлучува за почетната цена?

Традиционално, официјално тело ја одредува почетната цена врз основа на коефициентите цитирани од обложувалниците на курсеви. Доколку нема обложувачница на курсеви, почетната цена ќе се пресметува користејќи примерок од списокот на коефициенти од онлајн обложувалниците. Сите коефициенти на букмејкерот се подредени од ниско кон високо и подеднакво се делат на две половини. Почетната цена ќе се земе од онаа со најголем коефициент како најкратка цена.

Овој традиционален метод за пресметување на почетната цена не го зема директно предвид обемот на облози поставени надвор од курсот, како онлајн спортското обложување. Меѓутоа, бидејќи онлајн обложувањето стана главен удел во трките, сега почетната цена во ОК внимателно ги следи шансите на берзата Betfair, за кои одлучува пазарот. Бидејќи не е вградена маржа на профит во цените, обложувачите честопати можеа да најдат подобри почетни цени претставени од берзата за обложување отколку од обложувалниците.

Зошто е важна почетната цена во коњските трки?

Почетната цена обично покажува кој коњ лебди и кој коњ доаѓа за поддршка пред да започне трката. Разумно е дека обрнувањето големо внимание на почетната цена е многу корисно за луѓето кои се обложуваат за време на трката. Општо земено, почетната цена е фактор во пресметувањето на добивките за различни видови обложувања, како што се трикасти и прогнози или Tote Placepot и Scoop6.

Кога обложувачот треба да ја земе почетната цена?

Цената на шансите продолжува да се менува во текот на денот пред да започне трката. Кога обложувачот става облог на денот на трката, обложувачот обично му нуди на обложувачот опција да го стави облогот или по почетната цена или по тековната цена на коефициентот кога обложувачот се обложува. Бидејќи цената на коефициентот во трката продолжува да варира, евентуалната понуда пред трката може да биде повисока или пониска од почетната цена.

Повеќето обложувачи би ја прифатиле моменталната цена на коефициентот кога се обложуваат. Во спротивно, нивниот поврат би бил помал доколку цената на коњот се скрати. Сепак, обложувачите треба да ја земат почетната цена ако веруваат дека цената на коефициентот во моментот кога се обложуваат ќе стане поголема.

Во денешно време, повеќето онлајн сајтови за спортско обложување би обезбедиле Гарантирани најдобри коефициенти за да го намалат ризикот кога изборот не е толку добар како што сака обложувачот. На пример, ако обложувачот го поддржи коњот со 12-1, но тој се оддалечи на 14-1 пред да испадне, обложувачот ќе биде платен со 14-1 во секој случај ако облогот е успешен. BettingRanker е вистинското место да ги најдете најдобрите веб-локации за обложување преку Интернет и да добиете корисни совети за спортско обложување.

Како да знаете дека облогот е добар или лош

Во трка, цената на шансите продолжува да се менува во текот на денот пред почетокот на трката. Како би можеле обложувачите да знаат дали имаат вреден облог пред цената на коефициентот да се реши по приближната објективна вредност?

Како целина, ова може да се изврши со споредување на цената на обложувачот со почетната цена, која обично се нарекува победување на почетната цена.

  • Ако цената на обложувачот е пониска од почетната цена, тогаш обложувачот не зема вреден облог.
  • Ако цената на обложувачот ја надминува почетната цена, тогаш обложувачот подигнал вреден облог.

Резиме

Почетната цена се однесува на цената на шансите по која коњот тргнува кога започнува трката. Се одредува според коефициентот на обложувалницата. Почетната цена е клучна во коњските трки. Има некои придобивки од земањето почетна цена во однос на моменталната непарна цена. Споредувањето на почетната цена со цената на обложувачот може да помогне да се утврди дали обложувачот избрал вреден облог или не.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
ThunderPick
Бонус $2.000

Најнови вести

Нурнете во возбудата: Претстојните избори за влогови од Doubledogdare на Кинеленд
2024-04-18

Нурнете во возбудата: Претстојните избори за влогови од Doubledogdare на Кинеленд

Вести